Göreve gelir gelmez Elazığ Belediyesi’nin borcunun belirlenmesi için dışardan denetçi getiren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları belediyenin net borcunu açıklamıştı.

Belediyenin borcunun açıklanmasıyla birlikte kamuoyunda borcun çok olduğu ve mevcut yönetimin bu borç nedeniyle istenilen çalışmayı yapamayacağı konuşulmuştu.

SUSMAZ ELEŞTİRİNCE BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI CEVAP VERDİ

Elazığ Belediyesi’nin bu borcu ekim ayı meclis toplantılarında tekrar gündeme geldi. Performans raporuyla ilgili olarak söz alan MHP Meclis Grup Başkanı Behçet Susmaz eleştirilerde bulundu. Susmaz; zabıtaların yetersiz olduğunu belirtti ve bazı çalışmaların yapılamadığını ifade etti.

“PARAYI BİTİREN BENDEN ÖNCEKİ BAŞKANLARIMIZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da Behçet Susmaz’a cevap vererek eski yönetimleri işaret etti. Başkan Şerifoğulları, “Parayı bitiren benden önceki başkanlarımız. Sizde dahilsiniz. Elemanları alan sizlersiniz başkanım. Eleman da alamıyoruz Allaha çok şükür. Biraz fazla zabıta alsaydınız, fazla su ürünleri mezunu almasaydınız bizde sıkıntı yaşamasaydık” dedi.

“ÇALIŞTIRILMASI GEREKEN ELEMAN ALINMAMIŞTA TEK TİPTEN YÜZ TANE ALINMIŞ”

Devamında sözlerini sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Sorunları biliyoruz ama bu sorunları tam anlamıyla çözemiyoruz. Maalesef bir yerde tıkanıyoruz. Dediğimiz gibi çok alakasız isimler alınmış, çok alakasız farklı farklı birimlerde çalıştırılması gereken eleman alınmamışta tek tipten yüz tane alınmış. Bunu da farklı yerde çok fazla çalıştıramıyorsun. Ancak kendi alanında mühendisliği ile alakalı fen işlerine gönderirsin, etüt merkezine gönderirsin ama su kanalizasyona maalesef götüremiyorsun, endeksi okumaya gönderemiyorsun. Onun dışında atıl durumda olan elemanımızı yok denecek kadar azalttık, çalışmalarımızı yapıyoruz. Dün bununla alakalı zaten toplantı yaptık. Her birimden mutlaka bir eleman alın ve su kanalizasyon güçlendirin” dedi.

“BİZE PARA DA KALMADI, ELEMAN ALMA YETKİSİ DE KALMADI”

Kendi yönetimlerine para kalmadığını belirten ve eleman alımı da yapamadıklarını söyleyen Başkan Şerifoğulları, “Biz en masumuyuz herhalde. Behçet başkanım bu konuda benden daha suçludur. Parayı da bitiren önceki başkanlarımız, elemanları da alan önceki başkanlarımız. Bize para da kalmadı, eleman alma yetkisi de kalmadı. Artık taşeron yasası da çıktı eleman da alamıyoruz. İnşallah var olan personelle en güzel hizmeti yapacağız” ifadelerini kullandı.