Başkan Şerifoğulları, Canlı Yayında Soruları Cevaplandırdı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kanal 23, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarının ortak canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Şerifoğulları, Canlı Yayında Soruları Cevaplandırdı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ortak canlı yayında Elazığlı vatandaşların evlerine konuk oldu.

Başkan Şerifoğulları, Kanal 23, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları ortkak canlı yayınında Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak ve Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandırdı.

Başkan Şerifoğulları’nın açıklamalarının satır başları…

Maalesef tabi bayramı buruk geçiriyoruz. Pandemiden dolayı buruk geçirmemizin başka bir nedeni de maalesef katil devlet İsrail’in yıllardan beri Filistin’e uygulamış olduğu zulüm. Tabi Filistinli vatandaşlarımızın her daim yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. İsrail’i her seferinde lanetlediğimizi de en yüksek sesle sesleniyoruz. Diplomatik anlamda da Filistin’in bundan sonra katliamlara maruz kalmamasına da Cumhurbaşkanımız görüşmelerini yapıyor. Yıllardan beri zulüm var.

GÖREVDE 2. YIL TANITIM TOPLANTISI

Zaman çok hızlı geçiyor. Dün gibi görev başına geldik, hayırlı olsun ziyaretleri tamamladık. Seçim öncesi vatandaşlarımıza vadetmiş olduğumuz projelerin altlarını tamamladık. Meclis kararları, ihale süreçlerinin tamamlanması. Biz her yıl yapmış olduğumuz çalışmaları tanıtma noktasında bu programı yapmak istiyorduk. Ama maalesef 2020 yılında yaşamış olduğumuz büyük afet; bu afet neticesinde programımız değişti. Hızlıca depremin etkilerini şehrin üzerinden kaldırma, şehrin psikolojisinden kurtulma adına bakanlar ile birlikte çok hızlı çalışmalar yaptık. Bu noktada da 20 bin konutun yapılması, biten inşaatların hızlı bir şekilde teslimatının yapılması noktasında iyi bir noktadayız. Pandemi neticesiyle tanıtım toplantısının sayısını kısıtlı tutmak zorunda kaldık. STK’larımızı, vatandaşlarımızı çağırma gibi düşüncemiz vardı. Ama pandemiden dolayı kısıtlı sayıda toplantı yaparak güzel bir tanıtım toplantısı yaptık. Bu tanıtım toplantısında 2 yıllık çalışmalarımızın tamamını anlatma fırsatı bulduk.

Toplantı bittikten sonra bize çok olumlu dönüşler oldu. Maalesef gündemimiz farklı olduğundan dolayı biz sessiz sedasız hemşerilerimize vermiş olduğumuz sözleri tutmak adına çalıştık. 2 yıllık çalışmalarımızı lansman vasıtasıyla hemşerilerimize duyurma fırsatı bulduk. Sonrasında çok güzel geri dönüşler oldu. Biz ekibimizle birlikte bıkmadan, usanmadan vermiş olduğumuz bu taahhütleri yerine getirmek adına biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu hızla şehrimize hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız.

“FUAR ALANINI EYLÜL AYI İÇERİSİNDE HİZMETE SUNACAĞIZ”

Fuar ve kongre merkezinin geçmişini çok iyi biliyorsunuz. Yıllar öncesinde rahmetli Hamza Bey taranandan dillendirilmiş. Suat Öztürk tarafından fuar merkezinin yapılması noktasında ciddi bir irade ortaya konulmuş. 1994 yılından 2019 yılına kadar bizim geldiğimiz yıla kadar hep kısır tartışmalarla bugüne kadar geldik. Bizler seçim öncesinde fuar ve kongre merkezinin yapılmasını projemiz içerisine koymuştuk ve bunu yapacağımız ifade etmiştik. Bizim projelerimizin ayağı yere basan projeler olduğunu, şehrin ne sorunu varsa bunu çözmeye talibiz dediğimizi ve bu minvalde çalışma yaptığımızı müşaade ediyorsunuz. Daha önce Doğukent’te yer ayrılmış. Biz bu işin erbabı dediğimiz Ticaret Odasıyla, borsayla, MÜSİAD’la bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Şehrin sorununu çözmeye çalışırken önümüzdeki yıllarda daha büyük bir problem doğurmaması gerekiyor. Biz bunun önüne geçebilmek adına odalarımızla, Elazığ’ın platformlarıyla mevcut yerinde Kültür Park yerleşkesinde yapma kararı aldık. Orman Bölge Müdürlüğü’yle görüşme yaptık. Arsa takası yaptık. Arsayı aldık, proje çalışmaları yaptık. Proje çalışmaları yaparken de sivil toplum örgütleriyle görüştük. Bugün geldiğimiz noktada bitmek üzere. Allah nasip ederse Eylül ayında açacağız. Başlangıcını inşallah kitap fuarıyla yapacağız. Daha sonrasında da ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak fuarlar yapacağız. Biz burayı sadece fuar alanı olarak tasarlamadık. Yaşayan bir alan olmasını istiyoruz.

“ELAZIĞ’IN EKONOMİSİNE DE KATKI SUNACAĞINA İNANIYORUZ”

Senede sadece 2 -3 fuar yapacağımız bir alan istemiyoruz. Bunun için şehrin içerisinde planladık. Bunun içerisinde çok amaçlı toplantı salonları planladık. Üçüncü yılımızın lansman toplantısını da oradaki toplantı salonunda gerçekleştireceğiz.

Çok güzel kompleks bir proje oldu. Bunu çok rahatlıkla da gururla da söylüyoruz. 6 aylık kısa bir süre içerisinde çözdük. Şehrin sizden bir beklentisi varken net irade ortaya koyarak, hızlı ve doğru kararlar alarak işi çözmek, ihalesini tamamlamak oldu. İnşallah Eylül ayında Elazığlı’larımızın hizmetine sunacağız. Elazığ’ın ekonomisine de katkı sunacağına inanıyoruz. 6 bin kişilik fuar alanları var. Burada konser de yapacağız, seminer de yapacağız, toplantı da yapacağız. Bunun dışında da farklı farklı salonlarımız söz konusu.

“KAPALI ÇARŞIMIZI DAHA ANLAMLI KILACAK PROJEMİZ VAR”

Vadetmiş olduğumuz projeden 56 tanesini gerçekleştirdik. 8 tane de söz vermeden gerçekleştirdik. Şu anda inşaatları devam eden, biten projelerimizi vatandaşlar görüyor. Biz projelerimizi hayata geçirirken hızlı bir şekilde inşaatının yapılması noktasında net talimatımız var. Kapalı Çarşı’mız yıllardan beri Elazığ’ın göz bebeği dediğimiz ama maalesef içine girince görüntü kirliliğinin çok olduğu bir yapı. Bizler göreve geldikten sonra hızlı bir şekilde 100 günde kapalı çarşımızın iyileştirmesini yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kapalı çarşımızı daha anlamlı kılacak projemiz var. Bu da ticaret doğduğu sokaklara dönüyor projemizin ikinci etabı. Bakıcılar sokak, oradan da eski bit meydanı alanını da tamamlayarak çok güzel bir yer oluşturacağız. Tek tip sokak iyileştirmesini yapacağız. Çok ciddi manada dışarıdan turistleri çekecek hemşerilerimizin yürürken keyif alacağı, alışveriş yaparken keyif alacağı bir proje hazırladık. Bu projemiz de biterse çok daha güzel olacak.

“İKİ KENT MEYDANI YAPIYORUZ”

İki tane kent meydanı yapıyoruz. Yer altı otoparkı yapıyoruz. Oradaki alanın şehrin merkezinde kalması dolayısıyla zor bir proje olacak, hayata geçirilmesi noktasında önemli bir projeydi.

İhalesini yapmış olduğumuz ve başlamış olduğumuz projelerden bir tanesi. İkisinin de ihalesi Öğretmenevi’nin oradaki ihaleyi de gerçekleştirdik. 15 Temmuz meydanındaki kent meydanı eski SGK binasının da olduğu alanı da alabilmek için, alana dahil edebilmek için şehrin merkezinde hemşerilerimizin oturabileceği bir alan oluşturmak için 1500 metrelik alana 17 dönüm alanımızı verdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Otopark çalışmamız devam ediyor. Çalışma bittikten sonra peyzaj düzenlemesiyle kapalı çarşımızın önü açılacak.

“ŞEHRİN EN BÜYÜK PROBLEMİ OTOPARK PROBLEMİ”

O alan bize ait değil. Valiliğe ait bir alan. Daha önce kent müzesiyle alakalı konular oluşmuş. Buranın projeleriyle alakalı biz önceki valimizle birlikte Çetin Oktay Kaldırım valimizle birlikte çalışma yapmıştık. Çok güzel bir proje olmuştu. Orası kent müzesi olur ya da farklı bir uygulama yapılır. İnşallah sayın valimiz hızlı bir şekilde ihalesini gerçekleştirip….

Şehrin en büyük problemi. Şehrin en büyük problemi otopark problemi. Maalesef otopark olmadığı için park problemi var. Herkes kaldırımlara arabalarını park ediyor. Alışveriş yapıp arabalarını alıp eve dönüyorlar. Bizim şehrin merkezinde yapacağımız 204 araçlık ve Öğretmenevinin önünde yapacağımız 900 araçlık otopark olacak. İşletmesini biz yapacağız.

“EBUAŞ ELİYLE İŞLETECEĞİZ”

Biz yapacağımız hiçbir çalışmada hiçbir uygulamada yer altı otoparkı olabilir, yeşil alan olabilir, park olabilir. Bunu kesinlikle kiralamayacağız. EBUAŞ eliyle, belediyemizin kendi eliyle çalıştıracağız. Oranın aktif bir şekilde kullandırmayı sağlayacağız. Biz EBUAŞ eliyle işleteceğiz. Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yıkılmasından sonraki süreçte çalışmalarımızı bitirdik. Bizim tek problemimiz ihale sürecinde ihaleyi uzatan firmaların itiraz etmesi bu sürecin uzun sürmesi. KİK süreci devam ediyor. 2 haftaya bize sonuç iletilecek. Orayı hızlı bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Vatandaşa çok fazla zorluk çıkarmamak adına işlerimizi hızlı yapmak istiyoruz. Mehmet Akif Lisesi’nin orası çok çok güzel olacak. 900 araçlık park yeri yapıyoruz. Şehrin otopark sorununu çözeceğiz. Şehrimizin böyle bir meydana ihtiyacı vardı. Hem Mehmet Akif Ersoy Lisesi hem de Ahmet Aytar Meydanı’nı birleştirdiğimizde devasa bir alan çıkacak.

“BİZLER HARPUT’A GEREKLİ ÖNEMİ VERİYORUZ”

Harput’a ne kadar önem verdiğimizi biliyorsunuz. Harput bizim göz bebeğimiz. Önem vermemiz gereken yerlerden bir tanesi. UNESCO süreci devam ediyor. Bunun kalıcı olması adına Harput’a yapılan yatırımlar çok çok önemli. Bizler Harput’a gerekli önemi veriyoruz. Bizler cam seyir terasını yaptık. Park yaptık. Çok güzel bir görünüme kavuştu. Biz parkla bütünleşik bir alanda yapmak istedik. Kopuk olmasın istedik. Şehrin izlenebileceği bir seyir terası şeklinde düşüncemiz oldu. Farklı illerde yapılan yerler var. Ama orada çok yüksekliği olan adrenalin kazandıran cam teraslar var. Biz şehre hakim bir noktada vatandaşlarımız orada Elazığ’ı izlesin, havasını teneffüs etsin dedik. Amacımız buydu. Olumlu dönüşler alıyoruz. Beğenmeyen tabi ki olacaktı. Şehrimize olumsuz geri dönüşler olmaması adına istişarelerle çalışmalarımızı yapıyoruz. Sağır müftü konağı olarak bilinen alanda basın müzesi olması için çalışmalarımızı tamamladık Harput’umuza değer katacak, turistlerin gelmesine değer katacak basın müzesini faaliyete geçireceğiz. Hoca Hasan Hamamız’nın restorasyonuyla alakalı çalışmalarımızı yaptık.

“YIL SONUNA KADAR BASIN MÜZESİ, KÜRSÜBAŞI MÜZESİ VE HAMAM PROJESİNİN TAMAMI BİTECEK”

Dışarıdan gelen turistlerimizin Harput’ta zaman geçireceği alan oluşturuyoruz. Kürsübaşı müzesiyle ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Fırat Kalkınma Ajansıyla birlikte yapıyoruz. Yüzde 60 hibe alıyoruz. Bu yıl sonuna kadar basın müzesi, kürsübaşı müzesi ve hamam projesinin tamamı bitecek. Yıllardan beri türkülere konu olmuş Hüseynik Harput yolu ihalesini gerçekleştirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan almamız gereken izinler söz konusu. O çalışmalarımızın ardından yer teslimi yapılacak. Dışarıdan gelen turistler o yolu kullanacak. Bunu çok iyi biliyoruz. Harput’u bu şekildeki projelerimizle ihya etmeye çalışıyoruz.

“DOĞU MAHALLELERİ ATIL DURUMDA KALMIŞ”

Doğu bölgeleri, doğu mahalleleri atıl durumda kalmış. Biz böyle bakmıyoruz. Bu tür alanların bakir alanlar olduğu, kesinlikle daha fazla iş yapılacağı kanaati bizde hasıl oldu. Hayata geçirdiğimiz projelerimiz var, yapacağımız projeler var. Karşıyaka’daki iskan evleri çok kötü bir durumdaydı. Bizler buranın kentsel dönüşüm eliyle dönüşmesi noktasında TOKİ başkanımızla görüştükten sonra programa aldık. Sonrasında deprem oldu. Depremle birlikte süreç tamamlandı. Şu anda vatandaşlarımız Karşıyaka’daki konutlarında yaşamlarını sürdürüyorlar.

Yıllardır konuşulan hemen hemen her belediye başkanının taahhütleri arasında olan çalışmalardan bir tanesi. Karşıyaka’dan başlayıp gar meydanına kadar o alan Doğu bölgesi diye tabir edilen maalesef kötü görüntülere söz konusu olmuş bir alan. Şehrimizin Doğu girişinden şehrimize gelen vatandaşların görüşlerini düzeltmek adına yapılan çalışmalarımız var. Odun ambarını taşıyoruz. Karşıyaka’nın arka tarafına götürüyoruz.

“1-2 AY İÇERİSİNDE ODUN AMBARININ YERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Mahalleyi etkilemeyecek alana yerimizi yaptık. 1-2 ay içerisinde odun ambarının yerini tamamlayacağız. Odun ambarını geçtikten sonraki tır garajının alınması, oradaki atıl durumdaki araçların kötü görüntüdeki tırların vinçlerin kaldırılması o alanda da 17 dönümlük alanın 13 dönümlük alanda traktörcüler sitemizin olması daha iyi olacak. Projeye başladık 3-4 ay içerisinde bitecek inşallah. Traktörcüler sitesi bizim için önemli bir konuydu. Çünkü seçim öncesinde en sık gelen konu bina altlarında traktör olmasıydı. Görüntü kirliliği, kaldırımın üzerinde, yol kenarında traktörlerin sergilenmesi noktasında bir talep vardı. Biz söz verdik, yapacağız dedik. İnşaatımız başladı. İnşaatımızı 4 ay içerisinde bitireceğiz. Oradaki derme çatma dükkanlarda faaliyet sürdüren vatandaşlar var. Onları hep bir araya toplayacağız akabinde hemen yanında eski terminal binamız var.

“TERMİNAL BİNASINI GÜNEYÇEVRE YOLUNA TAŞIYORUZ”

Vatandaşların terminal alanına girdiğinde ne kadar kötü bir görüntü ile karşılaştığını biliyoruz. Güneyçevre yoluna taşıyoruz. Hicret Mahallemize taşıyoruz. Hem Hicret hem Aksaray mahallemize katkı sağlayacak alanımız var. 110 dönümlük bir kültür park yapacağız. Hem terminalimiz hem kültür parkımız Hicret ve Aksaray Mahalle’mize katkı sağlayacak.

VATANDAŞLARIMIZIN BİZE YAPMIŞ OLDUĞU DUA DÜNYALARA BEDEL

Ulukent Mahallesi’ndeki kanalın ıslahını gerçekleştirdik. Çevresindeki bisiklet yollarını yaptık. Çok güzel bir alan oluşturduk. 37 bin metrekarelik alanda 35 bin metrekarelik yeşil alan oluşturduk. Oradaki vatandaşlarımız şu anda orayı kullanıyor. O bölgelerin gelişmemesinin nedenlerinden bir tanesi o kanalın sağının solunun gelişmesinin mümkünatı yok. Yeşil alanları tamamladık hemşehrilerimiz orayı kullanıyor. Vatandaşlarımızın bize yapmış olduğu dua dünyalara bedel. Akabinde Salıbaba Mahallesi’nden geçen kanalımızın üstünü kapattık. Sel sıkıntısı yaşamamak adına 2 tane 2 binlik boruyla geçirdik. Tamamen mühendislik çalışmaları yaptıktan sonra projemizi bitirdik.

ŞORŞOR DERESİ

Vatandaşlarımız o kötü kokunun, kanalların pisliğinden kurtulacak. Kötü durumdaydı. Oradaki vatandaşlarımız da o kanaldan ciddi anlamda rahatsızdı. Şorşor deresi ilimizin önemli problemlerinden bir tanesi. Şorşor deresinin birinci etabı geçen dönem yapılmış. İkinci etabı Kesrik, Aksaray ve Hicret Mahallesi’nden geçen kısmı maalesef yapılmamıştı. Biz milletvekillerimizle birlikte bu konuyu çözmek için ciddi mesai harcadık. Bu DSİ’nin yapacağı bir işti. Biz bakanlarımıza gittik. DSİ genel müdürüne gittik. KİK süreci devam ediyor. Sonuçlandıktan sonra hem Kesrik, Hicret ve Aksaray Mahallemiz gelişecek. Orada yaşayan vatandaşlarımız daha güzel yaşayacak.

“KENT KÖY PROJESİNİN ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE İNŞALLAH AÇILIŞIMIZI YAPACAĞIZ”

Kent Köy’de bizim önemsediğimiz projelerden bir tanesi Çaydaçıra mahallemizde projemizi bitirdik. Çok kısa süre içerisinde inşallah açılışımızı yapacağız. Yaklaşık 42 bin metrekaresi yeşil peyzaj alanı olarak planlandığımız bir proje. Bizim şehrimizde yapılan millet bahçemiz 35 bin metrekare. Biz 45 bin metrekarelik bir kent köy projemizi vatandaşların hizmetine sunduk. Oraya gittiğimizde vatandaşların bize verdiği memnuniyeti gururla sunuyoruz. Çaydaçıra Mahallesi’ne değer katacak bir proje oldu. Şehir hayatından uzaklaşıp çocuklarımız o havayı soluyabileceği bir alan oluşturmak istedik. Bu alanda köy kıraathanesi, yel değirmeni, mini hayvanat bahçesi, bisiklet yolu gibi çok güzel bir parkımızı, çok güzel bir projemizi hayata geçirdik. Şehrimizin her bölgesinden insanlar oraya gidip oranın güzelliğinin farkına varacak. Bayramdan sonraki süreçten sonra açılışını yapacağız. Bu yıl bitirdiğimiz projelerimizi açacağız. Duyuracağız vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Çok çok güzel bir proje. Hem genel merkez genel başkan yardımcılarımızı davet edeceğiz. Bakan yardımcılarımızı davet edeceğiz. Projelerimizin açılışlarını yapma gayreti içerisinde olacağız.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Engelsiz yaşam merkezimi çok önemli bir proje. Eski çağrı tıp merkezi olarak bilinen yer Elazığ Belediyesi’ne ait olan bir yerdi. Orayı yıkıp çalışmamıza başladık. Bu yılın sonuna gelmeden nasip olursa 2 ay içerisinde açılışını yapacağız. Burada engeli kardeşlerimiz gün içerisinde çeşitli aktiviteler yaparak aileleri de o mekana gelerek güvenli bir şekilde sosyal ve kültürel faaliyetlere katkı sunacağımız bu çalışmamamızı tamamlayıp kardeşlerimizin hizmetine sunacağız.

“KEBAN YOLU 4 ŞERİTLİYDİ ORAYI 6 ŞERİDE ÇIKARDIK”

Geldiğimiz günden itibaren ulaşıma ve trafiğe, trafik sorununun çözümüne çok fazla önem veriyoruz. Projelerimizi bu minvalde gerçekleştiriyoruz. Bizler planlamamızı yaparken hem çalışma arkadaşlarımızla istişare ederken hem de sivil toplum kuruluşları şehrimizin kanaat önderi denilen o bölgede o mahallede yaşayan vatanlarımıza danışarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu işlerden bir tanesi Keban Yolu. Keban yolu 4 şeritliydi orayı 6 şeride çıkardık. Akgün kavşağındaki trafik sorununu çözdük. Bu problemi çökerken oraya görsellik kattık. Üniversite cephesindeki yolları yeniden düzenledik. Bu yolu güzel aydınlatmayla birlikte çok güzel bir görsele kavuşturduk.

Ataşehir ile Hicret Mahallesi’ndeki mesafeyi 2 dakikaya indirdik. Oradaki yol 8 şeritli yol olarak yapıldı. İnşallah ikinci etaptaki çalışmamızı Ataşehir, Hicret ve Çevre yolunu birbirine bağlayacak. Burası protokol yolu olarak kullanılacak. Havaalanından gelen misafirlerimiz o yolu kullanacak.

“KOLORDU’NUN İÇERİSİNDE HARPUT’LA ULUKENT’İ BAĞLADIĞIMIZ YOLU KISA SÜRE İÇERİSİNDE BİTİRDİK”

Yılların problemi daha önceki dönemlere rahmetli Hamza Bey zamanında kolordunun içinden açılan yol yıllarca konuşuldu. Trafik probleminin oluşmaması ve en batıda oturan hemşerilerimizin hastaneye çok rahatlıkla ulaşabilmesi adına kanal boyunun birinci etabı 2019 yılının sonunda tamamlandı. İkinci etabı da Harput’la Hüseynik arasındaki yol için Kolordu’nun içinden geçmemiz gerekiyordu. Rahmetli Paşa’mızdan ricacı olduk. O da bizi kırmadı. Kolordu’nun içerisinde Harput’la Ulukent’i bağladığımız yolu kısa süre içerisinde bitirdik ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

YAPILAN YOL ÇALIŞMALARI

Çaydaçıra Mahallesi’ni Keban yoluyla bağlantısını sağlayacak yolu bitirdik. Keban Yolu’ndan Sağlık İl Müdürlüğü’nün oradan geçen yolu bitirdik. Çok projeyi kısa süre içerisinde bitirdik. Biz şehrimizin problemlerini çözebilme adına mesai harcıyoruz. Bunları yaparken belediyecilik sadece yapısal anlamda hizmetten ibaret değil. Aynı zamanda vatandaşa dokunmak önemli.

“YAMA NOKTASINDAKİ SIKINTILAR HER AY YAPILIYOR”

Uğramadığımız girmediğimiz ne bir mahalle var ne bir sokak var. Her sokağa giriyoruz. Bizim saha ekibimiz var. Sahadaki sorunları, olumsuzlukları anında whatsapp grubuna atıyorlar. Bizim de takip ettiğimiz gruba atıyor. Anında programa alıp yolların bozukluğu, yama noktasındaki sıkıntılar her ay yapılıyor. Ama maalesef kıştan çıkınca sorun yaşıyoruz.

“BİZ İLBANK’TAN ALACAĞIMIZ ÖDENEKLE ALT YAPIYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Alt yapının mutlaka bizim dönemimizde halledeceğimizi ifade etmiştik. Bugün yine aynı noktadayız. Bugün prosedürden kaynaklı gecikmeler söz konusu. Biz İLBANK’dan alacağımız ödenekle alt yapıyı gerçekleştireceğiz. Yağmurlama, kanalizasyon projeleriyle ilgili projemiz hazır. Sadece İLBANK’la JAYKA kredisinin alıp yapımına başlayacağız. JAYKA kredisi olduğu için ilgili kurumun yapması gerekiyor. Bölge Müdürlüğümüzle toplantı yapıyoruz. Bakanımız Murat Kurum beyefendi geldiğinde JAYKA kredisinin yapılacağı ve çalışmayla ilgili talimatta bulundu.

“HAMZABEY’DEN ELÂZIĞ BELEDİYESİ BÜTÇESİNDEN 7.5 MİLYONLUK PROJEYLE BİR HAT ÇEKTİK”

Ciddi manada suyumuzun yetersiz olduğu herkes tarafından biliniyor. Akabinde hızlı bir şekilde biz Hamzabey içme suyunun şehrimize verilmesiyle alakalı çalışmalar başlattık. DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte projeler hazırladık. Hamzabey’den Elâzığ Belediyesi bütçesinden 7.5 milyonluk projeyle bir hat çektik. Bugün şehrimizde sıkıntı yaşanmıyorsa bu Hamzebey’den aldığımız sudan kaynaklanıyor. Derin kuyulardan aldığımız su şehrimize yetmiyordu. Yeşil alanlardan aldığımız su yetmiyordu. Mevcut kuyularımı kafi gelmiyordu. Hamzabey’de arıtma tesisi tamamlanmıştı. Doğukent’teki tesislerimize hat çekerek Hamzabey suyunu kullanıyoruz.

“İLK DEFA AREFE GÜNÜ RAHAT UYUDUM”

Göreve geldiğimiz günden beri ilk defa arefe günü rahat uyudum. Daha önceki bayram arefelerinde su kesintisi yaşanıyordu. Ve vatandaşlarımızdan sorunlar geliyordu.

“GÜNDE 40-45 ARIZA OLUYOR”

Suyun yetersizliği noktasında şu an bir sıkıntımız yok. İnşallah yaz aylarının sonuna kadar da su sıkıntısı yaşamayacağız. Bazı su kesintileri arızlardan kaynaklanıyor. Günde 40-45 arıza oluyor. Bunun yapılması da için suyu kesmemiz gerekiyor. Vatandaşımızdan aldığımız ihbarlar su patlağı var şeklinde. Ekiplerimiz bu patlağı giderebilmek için asfaltı kazıyor, boruyu yapıyor. 2-3 saatlik su kesintisi yaşanıyor. 30-35 yıllık artık miladını doldurmuş borulardan kaynaklı arızalar.

Bu proje yapılırken 2045 yılına kadar Elazığ’ın içme suyu sıkıntısının olmayacağı projelenmiş. Arıtma tesisi yapılmış. Barajla arıtma tesisi arasındaki 81.5 kilometrelik isale hattı tamamlanmış. Şehrimizdeki 11 tane depoya hatlar çekilecek. Hamzabey suyunu tamamen kullanacağız. Bu suyu biz kullanırken ilçe ve beldelerimiz de Hamzabey’den içme suyu kullanacak.

“HİÇ YAĞMUR YAĞMAZSA BİLE EYLÜL AYI SONUNA KADAR SU SIKINTISI YAŞAMAYACAĞIZ”

Bizim ekibimiz DSİ bölge müdürlüğündeki arkadaşlarla konuşuyorlar. Şu anda Hamzabey’i besleme adına Tarhana Çayı’ndan da Hamzabey’e su aktarmayla ilgili çalışmalar başlamış. İnşallah bir sorun yaşamayız. Tamamen DSİ Bölge ve genel müdürlüğü tarafından yapılmış bittikten sonra Elazığ ve ilçe belediyelerine devri yapılarak, masrafın da bu belediyeler tarafından ödenmesi konusunda da bir protokol söz konusu. Bir 600-700 milyonluk bir yükte bizi bekliyor. Hiç yağmur yağmazsa bile Eylül ayı sonuna kadar su sıkıntısı yaşamayacağız

"KARAÇALI SUYUNUN YETERSİZLİĞİNDEN ALAKALI BİR PROBLEMİMİZ VAR"

Dönemsel tahlillerini yaptırıyoruz. Şehrimizi için çok önemli çok kıymetli bir su. Herkes bidonlarını alıp karaçalı çeşmelerinden su dolduruyorlar. O suyu içiyorlar. Karaçalı suyunun yetersizliğinden alakalı bir problemimiz var. Tabi yetersizlikte kayıp kaçak oranlarının artması. Bizim sularımızda yüzde 60’lık kayıp kaçak oranı var. Biz bu kayıp kaçak oranını yüzde 10’a düşürdüğümüzde bir problem yaşamayacağız. Her mahallede muhakkak 2-3 tane karaçalı çeşmemiz var. Çeşmelerin sayısı arttıkça su sorunu oluyor.  Şu anda bize 100’ün üzerinde hayırseverin müracaatı var. Biz karaçalı çeşmesi yamak istiyoruz diye talepler var. Biz bu hayırsever vatandaşlarımızın taleplerini karşılayamıyoruz.

ABDULLAHPAŞA MAHALLESİ’NDEKİ KONUTLAR

Abullahpaşa Mahallesi’nde depremle birlikte 2 bin 500 konut yapılıyor. Daha çok ağır hasarlı alan Çevre ve Şehircilik Bakanımızla mahallemizi gezdiğimizde, koordinasyon toplantısında hangi mahalleye ne yapacağımızla alakalı planlamalar yapıyorduk. 2 bin 500 konutun yapılması planlandı. Bu planlama yapılırken bu sorunların geldiği alan TOKİ tarafından yapılması düşünülmeyen, daha sonraki süreçte milletvekillerimizin de dahil olduğu bakanlarımızla hep birlikte yapmış olduğumuz bir toplantı neticesinde Elazığ Belediyesi tarafından yapılması kararı çıktı. Burada en büyük problemlerden bir tanesi hazine arazileri. Burası hem vatandaşın hak sahiplerinin yapmış olduğu araziler var hem hazine arazileri var.

“GECİKMENİN TEK SORUMLUSU ELAZIĞ BELEDİYESİ DEĞİL”

Bu hazine arazileri Elazığ Belediyesi’ne devredildi. Batı sitesi diye tabir etmiş olduğumuz trafoyla Opel arasındaki adalarda buradaki 13 adanın yapımıyla ilgili hızlı bir şekilde vatandaşlarımızla görüşmelere başladık. 1 yıllık süre zarfındaki gecikmenin tek sorumlusu Elazığ Belediyesi değil.

“VATANDAŞLARIN CEBİNDEN DAHA AZ PARA ÇIKACAK ŞEKİL NE İSE ÖYLE REVİZE EDİN DİYE ARKADAŞLARA TALİMAT VERDİK”

Biz karar verildikten sonra 13 adadaki hak sahipleriyle hızlı bir şekilde görüşmelere başladık. Abdullahpaşa’daki taziye evini muhtarlık bize tahsis etti. Bazı adalarda vatandaşlar Elazığ Belediyesi yapmasın, biz muvakafiyet vermiyoruz, imza atmıyoruz diyenler oldu. 13 adanın yüzde 85-90 oranında imza aldık. Bu süreç çok uzun sürdü. Bizler bu adalara projeler yaptık. Bunları yaparak vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çoğunluk kaç metre istiyorsa onu yaptık. Genelde 135 metrekare ile alakalı bir talep oldu. Sadece bir adamızda 149 metrekarelik bir talep oldu. Bizlerin de projeleri hayata geçirdikten sonra hızlı bir şekilde ihaleleri yaptık.

İlk ihaleyi yaptık kimse teklif atmadı. Sonra tekrar döndük revize yaptık. Vatandaşların cebinden daha az para çıkacak şekil ne ise öyle revize edin diye arkadaşlara talimat verdik. Biz bu arazilerin yüzde 75’ini buradaki vatandaşların lehine müteahhitte vermeyi talep ettik. Müteahhittin almış olduğu her metrekare alan vatandaşın cebinden daha az çıkmasına neden olacaktı. Yüzde 75’i bıraktık yüzde 25’e de konut verdik. Zemin artık 5 kat olarak planlamıştık. Her blokta artım söz konusuydu.

“MAALESEF 3 İHALEMİZİN 2 TANESİNDE TEKLİF ATAN OLMADI”

3 tane ihale yaptık. Maalesef 3 ihalemizin 2 tanesinde teklif atan olmadı. Birinde yine vatandaşlarımızın aleyhine olacak vatandaşlarımızdan alamayacağımız paralar talep edildi.

“BİR TANE ELAZIĞLI MÜTEAHHİT GELİP TEKLİF ATMADI”

Biz her şeyini bitirmişiz. Projeyi tamamlamışız. Ruhsat kısmını, her şeyi bitirmişiz. Bir gün sonra inşaatına başlanacak. Böyle bir süreci bitirmişiz ama daha biz karar kılmadan orada gezen müteahhitler gezerek belediye girmesin, TOKİ buraya girmesin diyorlardı. 3 ihale yaptık. Bir tane Elazığlı müteahhit gelip teklif atmadı.

Kentsel dönüşüm riskli yapı uygulaması çok zordur. Vatandaşlarla direk muhatapsın, her vatandaştan izin alacaksın. Mutafındaki dolabın rengi, malzemenin kalitesi, bunlarla anlaşmak bir araya getirmek çok zordur. Her şeyi tamamladık bütün şartnameler hazır. Bizim yapmış olduğumuz sözleşme var. Hangi binada ne kullanılacak, kaç metre olacak. Her şey hazır.

“BİZ YÜZDE 75’LİK HAKKIMIZDAN KESİNLİKLE FERAGAT EDİYORUZ”

İhaleye gireceğiz, vatandaşı yormayan teklif atacaklar. Maalesef gelen olmadı. Bu da fazla konut üretip satamayız, sıkıntı yaşar mıyız bu nedenlerden biri olabilir. Maliyetlerin yükselmesi olabilir. Ticari alanların yüzde 75’ini mütehite veriyoruz. Biz Elazığ Belediyesi olarak istediğimiz sadece yüzde 25. Biz daha öne toplantı yaptık. Bizim orada sözümüz var. Buralar hazineden Elâzığ Belediyesi’ne riskli alan olarak geçmiş. Bu arazilerin vatandaşa verilirken bir bedel konulması lazım. Bu bedel 100 TL değil 10 TL değil 1 TL olacak demişiz. Temsili rakam vermişiz. Bugün o arsaların maliyet 2 bin 500 TL’dir. Biz yüzde 75’lik hakkımızdan kesinlikle feragat ediyoruz, temsili olarak yüzde 25 alıyoruz. İhaleye giren müteahhitler çok yüksek fiyat attı. Bizim bu parayı vatandaşa ödeyeceksiniz deme şansımız yok.

“BU CENAZE YERDE KALMAYACAK”

Biz köprü görevi görüyoruz. Vatandaş ile müteahhit arasında. Vatandaş ne kadar mutlu olacaksa biz onu yapmak zorundayız. Biz de yüksek paralı ihaleleri onaylamadı. Ama vatandaşımızın cebinden 240 bin TL para çıkacaktı. Bayram sonrasında Ankara’ya gideceğiz. Bundan sonra ne olacak? Bakanımızla, bakan yardımcısıyla görüşeceğiz. Burayı yapacağız. Bu cenaze yerde kalmayacak. Tekrar gözden geçirip TOKİ ekiyle yaptırabilir miyiz onu sunacağız. TOKİ 20 bin konut yapıyor. TOKİ yapamaz derlerse biz İLBANK’a kredi başvurunda bulunacağız. Biz yapacağız. Vatandaşın cebinden en az para çıkacak şekilde yapmak istiyoruz. Elazığ Belediyesi olarak kar etmek istemiyoruz. Vatandaşlarımızın evlerine bir an önce taşınmasını istiyoruz. Bu sorunu çözmek istiyoruz.

“BİZ BİN 910 KONUT PROJELENDİRMİŞİZ”

Bu görüşmeden sonra 13 adadaki temsilcileriyle görüşeceğiz. Tekrar farklı bir ihaleye çıkarak farklı bir sistemle biz yaparız. Zaman illaki alacak ama çok fazla zaman almayacak. TOKİ tarafından yapılacaksa kabul edilecekse bu teklifi sunacağız. Çok kısa süre içerisine kendi projelerini yaparlar, ihaleye çıkarlar. Yapmazlarsa bir kredi başvurunda bulunduğumuzda söz taahhüt alabilirsek meclisimizden karar alacağız. Onaylanırsa hızlı bir şekilde de bitirip vatandaşlarımızı taşıyacağız.

Orada bin 310 konut var. Hak sahipleri bin 310 konut, biz bin 910 konut projelendirmişiz. Bizim yıllık projemiz 650-700 milyon. Bu proje sadece 650-700 milyonluk proje. Ama bu cenazeyi yerde bırakmayacağız. Bakanlığımızın bize vermiş olduğu projeler var.

“BİZ ONAYLAYABİLİRDİK AMA YÜKSEK RAKAMDA VATANDAŞIN O PARAYI VERECEK GÜCÜ YOK”

Bu problemi çözmek istiyoruz. Buradaki vatandaşlarımız biraz daha sabırlı olsun. Süreç uzadı farkındayız. Sürecin uzaması Elazığ Belediyesi’nin sorunu değil. Bittiği gün biz hemen encümenden karar almışız, ihaleye çıkmışız. Dönmüşüz ikinci ihaleyi yapmışız. İkinci ihalede yüksek rakamlar atılmış. Biz onaylayabilirdik ama yüksek rakamda vatandaşın o parayı verecek gücü yok. Üçüncü ihaleye çıkmışız. Orada da ihaleye Elazığ’dan firma girmemiş. Dışarıdan giren firma yüksek atmış. Biz de bunu onaylamadık yüksek fiyat attığı için vatandaşımız o parayı ödeyemez.

Vatandaş müteahhitle anlaşırlarsa biz o arsaları söz verdiğimiz gibi yaparız. Bizde rahat ederiz onlarda yaparlar.

ZAFRAN MAHALLESİ’NDEKİ YAPILAŞMA

Zafan’la alakalı şehrimizin uzun süredir sıkıntılı olan yerlerden bir tanesi. Burada 1983 yılındaki gecekondulaşmayla birlikte yapılan yapılar var. Buraların tapuları yok. Bu şekilde süregelen daha sonraki süreçte imar barışıyla birlikte hazine arazileri üzerinde evlerini yapan vatandaşların oraya imar barışında satın almalarıyla birlikte bir imar çalışması yapıldı, tamamlandı. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren de bu konuyla ilgileniyoruz. Bu konunun çözümüyle ilgili istişare ediyoruz. Muhtarımız da şahit. Hem Yenimahalle hem Zafran muhtarımızla istişareler yapıyoruz. Biz Elâzığ Belediyesi olarak çalışmalarımızı yaptık, bitirdik. Şuurlandırmasını tamamladık, askıya çıktık, itirazları aldık. Encümende görüşmelerimizi tamamladıktan sonra askıyı bitirdik.

“BURADA İNŞALLAH HİÇBİR PROBLEM KALMAYACAK”

Milli Emlak Müdürlüğümüzün burayı mahkemeye vermesiyle alakalı bir sıkıntı yaşadık. Bakanımız geldi izah ettik. Bakanımıza izah ettiler. Bizde bir gün sonra koordinasyon toplantısına bu konunun çözülmesiyle alakalı talepte bulunduk. Burada inşallah hiçbir problem kalmayacak. İmar barışıyla yapı kayıp belgelerini alan vatandaşlarımız tapularını alacaklar. Mahkeme süreci var. Belediye olarak şuurlandırmasını yapmışız, askıya çıkmışız, itirazları almışız. İtirazlar da bugüne kadar almış olduğumuz en az itirazları almışız. Genel olarak yer değiştirmeyle alakalı itiraz var. Milli Emlak’ın buradaki mahkemeye gidiş nedeni kendi arsalarının vatandaşla ortak edilmesiyle alakalı mahkeme süreci başlattılar. Konuyu bakanımıza ilettik. Oradaki vatandaşlarımız inşallah biran önce tapusuna kavuşur. Çünkü Elazığ’ın en güzel yerlerinden bir tanesi. Ama en mağdur bölgelerden bir tanesi.

“NE DOĞU BATI NE KUZEY GÜNEY AYRIMI YAPIYORUZ”

Alevi vatandaşlarımız işte biz Aleviyiz diye mi bir şey var. Kesinlikle öyle bir konusu söz konusu olamaz. Buranın imarı, kat yüksekliğiyle alakalı hiçbir problem yok. Buranın imarıyla alakalı şikayet eden hiç kimse yok. Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizi doğu batı, kuzey güney diye ayırmadık.

Bizim zengin fakir ayrımı yapmadığımızı, gelişmemiş sıkıntılı bölgelere hizmet götürmemizle alakalı yaptığımız çalışmalar ortadadır. Ne Alevi ne Sunni ayrımı yapıyoruz, ne doğu batı ne kuzey güney ayrımı yapıyoruz. Yıldız Bağları, Fevziçakmak, Esentepe mahalleleri. En hızlı başlayıp bitirdiğimiz projelerden bir tanesi. Seçim zamanı her mahalleye gittik. Bizim o bölgeye gittiğimizde oradaki gençlerin talebi bu bölgeye kütüphane yapılması talepleri vardı. İl dijital kütüphaneyi Yıldız Bağları Fevziçakmak Mahallesi’ne yapıyoruz.

“BİZ ŞEHRİN GERİ KALMIŞ BÖLGELERİNE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Biz imar çalışması yaparken mecliste Esentepe, Fevziçakmak ve Yıldızbağları mahallesine emsal olarak yüzde 10 artış yapmak için verdiğimiz mücadeleye şahitsiniz. Murat Erkoç ve Cafer Yeşil de bunlara şahit. Biz hem Murat Bey’le hem de Cafer Bey’le istişare edip orada binaların yapılması ve oradaki vatandaşların cebinden daha az para çıkabilmesi adına emsal artışları verdik. Biz o artışları verirken Esentepe, Fevziçakmak ve Yıldızbağları mahallerine yüzde 10 emsal artışı verdik. Biz istişare ettik. Bir kat fazla mı verelim yoksa yüzde 10 emsal artışı mı verelim dedik Cafer Bey’ler ile istişaremizde. Biz şehrin geri kalmış bölgelerine pozitif ayrımcılık yapıyoruz.

İMAR ÇALIŞMASI

2016 yılında revize imar planı yapıldı. O günkü mantık tamamen dönüşüme yönelik bir imar planı yapıldı. Bazı yerler 10 kata, 12 kata çıktı. Buradaki tek amaç eski yapı stokunun eritilmesi, yeni yapıların yapılması. Buradaki amaç vatandaşların cebinden fazla çıkmayacak şekilde imar değişiği yaptı. Bu revize imar planının işlemeyen yerleri vardı.

“KAT YÜKSEKLİĞİ VERDİĞİMİZ YER ÇOK NADİRDİR”

Biz revize imar planını tekrar revize etmemizin nedeni aynı bölgedeki parsel bazlı katların kaldırılması adına bir yere verilmiş olan 10 katı 12 kata çıkarmadık. Çok nadirdir kat yüksekliği verdiğimiz yer. Oradaki tek amaç aynı bölgede aynı güzergahta parsellerin farklı farklı güzergahta olmasından dolayı. Biz 10 katlık emsali 5 katlı bir yere bütünleşmek adına 8 kat 2 emsal yaptık. Farkı 8’e düşürdük. Aynı bölgede aynı mahallede bir tane vatandaş yada birisi diyemez ki şu parselin imarı farklı şunun farklı. Biz adaleti sağlamak adına bu eşitliği sağlamak adına bu revize planını yaptık.

“SİMİTÇİYİ ÇAĞIRIN ŞEHİR MERKEZİNİN BİTİŞİK NİZAM DIŞINDA YAPILMA ŞANSI YOK”

Herkesten fikir almak istedik, herkesin düşüncesini almak istedik. Toplantımıza gelip fikir üretenler oldu, toplantıya gelmeyenler oldu. Meclis üyelerimizle gayri resmi toplantılar yaptık. Bu şekilde bir süreci başlattık ve Mayıs ayında imar planını sonuçlandırdık, neticelendirdik. Bazı yerleri bloktan bitişiğe döndük. İlk etapta Sarayatik, İzzetpaşa, Nailbey, Kültür Mahallesi, Mustafapaşa, Rüstempaşa bu bölgelerin bitişik nizam dışında çözülmesinin zor olduğunu biliyorduk. İlk çalışmamızı bu şekilde yapmıştık. Şehrin diğer bölgelerini de blok nizam şeklinde planlamıştık.

Deprem sonrasında bitişik nizamın şehre ihanet olduğunu, şehri 50 yıl geriye götürdüğünü ifade eden konuşmalar yaptılar. Ama şehir merkezinin bitişik nizam dışında yapımının mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Bugün mimarı mühendisi bırakın simitçiyi çağırın şehir merkezinin bitişik nizam dışında yapılma şansı yok.

Daha önce ada parsel çalışması yapılmış. Ada parselde mülk sahiplerinin tamamının bir araya gelme şansı yoktu.

“İMAR PLANIMIZ ŞU ANDA MAHKEMELİK”

Biz parsel bazlıya geçtik. Ticari aksları Gazi Caddesi gibi, Vali Fahribey gibi, hastane Caddesi gibi bu aksların dışında blok nizam olup yüzde 40’ın dışında kullanma şansları yok. Planımız şu anda mahkemelik. Bilirkişi çalışmaları devam etti. Raporlarını sundular. Bizler onların tezlerini çürütebilme adına, yapmış olduğumuz uygulamanın doğruluğu noktasındaki görüşmelerimizi bildirdik. Mahkeme neticesinde yeniden karar verilecek.

Biz yıllardan beri Elazığlılar olarak en fazla eleştirdiğimiz konu ne? Yolların dar olması. 5 katlı yollar var. Biz bu yolları 12 kata çıkarmışız. 12 katlarda 5 metrelik çekme mesafesini kullanmadığımız taktirde yine zindan gibi yollar olacak.

Bir plan yapılırken şehrin 40-50 yılını düşünmek lazım.

“2016 YILINDA YAPILAN PLANDA 20 PARSELİN BİRLEŞMESİ LAZIMDI”

Bizim tek sıkıntımız şehir merkezi. Parsellerin çok küçük olmasından kaynaklı problemlerimiz var. Küçük parsel tek başına yapılamıyor. Ne yapacak 2-3 parsel birleşecek. 2016 yılında yapılan planda 20 parselin birleşmesi lazımdı. Eğer kurtarıyorsa biz buna izin veriyoruz. Blok nizamda yüzde 40’lık kullanma alanını yüzde 50’ye çıkaramıyoruz. Biz Valifahribey’de, Gazi Caddesi’nde, Şehit İlhanlar’da bu ticari aksın olduğu alanlarda her metrekare düşük, her metrekare önemli olduğu için buraları bitişiğe çevirdik. O akslar bitişiğe çevrildi.

“BİR YER İMARA AÇILACAKSA BUNU 1 YIL ÖNCEDEN İLAN EDECEĞİZ”

Meryem dağıyla alakalı vatandaşın çok çok az arazisi var. Orada hazine arazisi var. TOKİ bir çalışma yapmış. Çalışmayı kendisi yapıyor. Bunun dışında bizim yapmış olduğumuz revize imar planının mahkeme sonucu neticelendikten sonra eğer bir yer imara açılacaksa arsa mafyalarının önüne geçebilme adına, vatandaşların arsalarını koruyabilme adına bir yıl önceden ilan edeceğiz. 1 yıl önceden imar çalışmamı olacak diye gerekirse büyük yazı yazacağız. Vatandaş arazisini ucuz fiyata vermeyecek. Mecisteki arkadaşlarımızla istişare ederiz. Gerçekten yeni alanlar açılmasıyla ilgili bir durum olursa şehrin merkezinde kalan arsaların maliyetlerini yükseltmeme adına, yapılacak konultarın maliyetlerini düşürme adına çalışma yapacağız.

“İMAR GÖRECELİ BİR KAVRAM”

Biz bu imar revize planını yüzde 100 işleyecek diye hazırlamadık. Ama yapmış olduğumuz revize imar planının yüzde 70’in üzerinde çalışma yaptığımızı çok rahatlıkla söyleyebilirim. Vatandaşa rant sağlama noktasında da bir tane Allah’ın kulu bize bir şey söyleyemez.

İmar planı herkes için farklıdır. 2*2 dörttür. Öyle bir şey yok imarda. Göreceli bir kavram. O yüzden de yapılan imar planının herkesi memnun etme şansı yok. Burada önemli olan yapılan imar planında rantın olmaması. Bireysel olmaması. Önemli olan o rantı ilin tamamına dağıtmaktır. Alt yapı sorunu; biz alt yapıyı yaparken çok büyük problemler yaşayacağımızı biliyoruz. Şimdiden birilerine vermişiz, peşkeş çekmişiz diyen var. O konuşmayı yapan sayısı az çok şükür. Biz bu konuşanların amacını da biliyoruz. Biz 2 yıldır Elazığ Belediyesi’ni yönetiyoruz. 2 yıllık görev süremiz boyunca bizim adaletsizlik ve şeffaf olmamakla alakalı tek bir eleştiri almamışız. Herke şunu söyleyebiliyor. Bu belediye dürüst yönetiliyor, bu belediye adaletli yönetiliyor. Ben bir şeyleri söylerken önceki dönemlerle alakalı tek bir imada bulunmak istemiyorum.

“BENİM AMACIM KURUMUMU DÜŞÜNMEK, KURUMUNUN 1 TL’SİNİ DÜŞÜNMEK”

Bizim yaptığımız ihalelerde ne bir müteahhite peşkeş çekildi ne bir müteahhite verildi. Bunu asla kimse söyleyemez. Bir pasta var. O pastayı ben alayım mantığıyla hem bizi karalama hem de o firmayı karalama adına bir şey deniliyorsa o diyen kişilerin yakasına da diğer dünyada yapışırız. Temizlik ihalesi yaptık. Ben yüzde 21 ihale kırımıyla en büyük ihale kırımıyla ihale verdim. 13 milyon Elazığ Belediyesi’nin kasasında bıraktım.

Benim amacım kurumumu düşünmek, kurumunun 1 TL’sini düşünmek. Fakir fukarının, garip gurabanın 1 TL’sini düşünmek.

“ELBÜS’ÜN BAZI PROBLEMLERİ VAR”

15 adet ELBÜS diye tabir edilen araç alınmış. Bazı problemleri var. Menzile ulaşmayla alakalı sorunları var. Yaz aylarında klimayla alakalı sorunlar çıkıyor. Biz firmayla gerekfli yazışmalarımızı yaptık. Biz menzil ve diğer sorunlar çözülmedikçe o firmaya olan borcumuzu ödemeyeceğimizi de söyledik. Bunlar yapılıyor, ara ara Ankara’ya götürülüyor. Tadilatları yapılıyor. Bunlar tamamen aktif çalıştıktan sonra ücretini ödeyeceğimizi söyledik.

“BERİTAN EVLERİNİN SORUNUNU 15 GÜN ÖNCESİNDE ÇÖZDÜK”

Beritan evlerini de çözdük. Yıllardan veri konuşulan sorunları çözüyoruz. Çok büyük mesai veriyoruz. İrade ortaya koyuyoruz. Burası kentsel dönüşüm olarak ilan edilmiş. Burada projeler yapılmış. Orada görüşmeler yapılmış ama mutabakata varılmamış. Biz seçin öncesinde bölgesel lokal problemleri kayıt altına alıp ekibimizle ciddi mesafe alarak çözüme kavuşturma adına yol kat ettik. Vatandaşların bizden istediği; bizim arsalarımızın şuurlandırmasını yapın oradaki hazine arazilerini, şuurlandırmayla birlikte temize çıkarın bizi serbest bırakın biz müteahhitle anlaşıp orayı yenileceğiz dediler. Biz uzun süren görüşmeler sonucunda oranın sorununu 15 gün öncesinde çözdük. 1 aylık askı süreci var. Askının ardından vatandaşlarımız serbest kalacak. Orada vatandaş tek bir parsele itiraz bile etmedi. Çünkü hep görüşecek yaptık. Düzeltmeler yaptık. Vatandaşın lehinde kararlar aldık. Arsalarını, parsellerini sağlama çıkardık. Orası Elazığ’ın en kıymetli bölgelerinden bir tanesi. Çok rahatlıkla müteahhitle anlaşırlar. O kötü, çirkin görüntü kirliliğinden kurtulur. Oradaki vatandaşlara da ciddi bir eziyetti. Oradaki vatandaşların da memnun olduğunu söyleyebilirim. Oradaki vatandaşlardan birini rastgele arayın memnun olduklarını söyleyeceklerdir. İnşallah askı sürecinden sonraki süreci bitireceğiz, o problemi çözeceğiz.

“VATANDAŞIN GÖZÜNDEKİ O IŞILTIYI GÖRMEZSEM SİYASET YAPMAYACAĞIM”

Parti ayrımı gözetmeksizin hizmet yapmayla alakalı bir görüşümüz var. Ama bununla birlikte AK Partili bir belediye başkanıyım. İltifatta oluyor, eleştiri de oluyor. Serzenişte oluyor. İmardaki çekmeyle alakalı vatandaş bizi görüp söylüyor. Bakanımız geldiğinde sahada sayın bakanım böyle bir problem var o nasıl çözülür. Vatandaş o sorunu da anlatıyor, yapılan güzellikler de söyleyebiliyor. Elazığ o yönde mertliğiyle alakalı her şeyi çatır çatır yüzümüze söylüyor. Ben çok net söylüyorum; Allah şahittir ben vatandaşın gözündeki o ışıltıyı görmezsem siyaset yapmayacağım.

Ben eleştirilerle birlikte, yapamadıklarımızla birlikte en yüksek ses tonuyla bizi eleştirdiğinde ben bize olan inancını görüyorum.

“GENEL SEÇİMLERDE 5 – 0 YAPARIZ”

2011 yılında 2-1 olmuş bin oyla kaybetmişiz. 2015 yılında 3-1 olmuş. 1 Kasım’da 4-0 yapmışız. 2018 yılında yapılan seçimde 4-1 yapmışız bizde orada adayız. Bir x parti 0.5 oy oranına sahip partinin 5-0 deme imkanı yok. Biz iddialı partiyiz 3-0 yapmışız, 4-1 yapmışız. Yine 5-0 yapma şansımız var. Yaparız da. İnşallah yapılacak ilk seçimde de en yüksek oy oranıyla seçimden ayrılacaktır. Biz bugünden o iddiayı ortaya koyamazsak hedefe ulaşma şansımız yok. CHP’nin 2-0 dediği ortamda realite oluyor da 5-0’ı bin oyla kaçırmış bir parti söylediğinde daha gerçekçi oluyor. Biz 5-0 yaparız Allah’ın izniyle.

ELAZIĞSPOR

Elazğspor söz konusu olduğunda her siyasetçi yada siyaseti düşünen her vatandaş tarafından aynı cümleler sarf edilir. Elazığspor bizim göz bebeğimiz, Elazığspor bizim aşkımız. Tabi bizde aynı şeyleri söyleyeceğiz. Elazığspor bizim göz bebeğimiz, Elazığspor bizim aşkımız. Ben büyüklerimden özür dileyerek şunu söylemek istiyorum. Benim söyleyeceğiz söz farklı. Ben ömrümü spora ömrümü vermiş biriyim.

“BAŞKANIN ONLARI SÖYLEMESİ BİZİ ÜZDÜ”

Geldiğimiz günden beri Elazığspor’a destek vermişiz. Elazığspor gerçekten de bizim aşkımız, sevdamız, göz bebeğimiz. Elazığ’ın en büyük reklam kaynağı. Tanıtım noktasında hem ulusal hem uluslararasındaki en önemli argümanı Düşmüş olduğu bu durum bizim canımızı acıtıyor. Biz bu kadar gayret sarf ederken, Elazığspor’un sorunlarına çözüm ararken bizim kapımıza geldiklerinde biz çözüm ararken son maçta ikinci golle birlikte başkanın onları söylemesi bizi üzdü.

Biz bunları yaparken biz mevcut başkana, mevcut yönetime yapmadık. Yarın olsa yine yapacağız Elazığspor’u düşmüş olduğu bu durumdan kurtarmak için ne yapmamız gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

“ELAZIĞSPOR’A 10 MİLYON DESTEĞİMİZ OLDU”

O sporcuları o gün elimizde tutsaydık o gün küme düşmeyecektik. Prim destekleri, yardımlarla bugün kadar getirdik. Küme düşmeden önce Ankara’da valimizin başkanlığında toplantı yapıldı. Bu takımın kümede kalması adına ne yapılabilir istişaresini yaptık. O gün benim üzerime düşen ne varsa o gün yıkım istenmişti. Elazığspor’a verdik. O kasaya girdi. 26 tane personeli Elazığ Belediyesi bünyesine aldık. 2 yıllık bedeli 3 milyon TL’dir. O personelleri EBUAŞ bünyesine aldık. Yine Elazığspor’a hizmet ediyorlar. Sadece forma kampanyasını çıkalım 10 milyon desteğimiz oldu. Forma kampanyasında herkesin desteği oldu. Biz kampanya yaptık. Güvendiler. Bütün iş adamları hemen hemen kampanyamıza katıldılar. 2 milyon 500 bin TL’si Elazığspor’un kasasına girdi. Deprem olmasaydı belki diğer taahhüt verenler de verecekti. Bu kadar iş yapmışız, destek olmuşuz, yanlarında olmaya çalışmışız.

“LİGDE KALMAK İÇİN BAŞKANDAN FAZLASINI BEN YAPMIŞIM”

Kulübün ligde kalması için başkandan fazlasını, yönetiminden fazlasını Elazığ Belediye Başkanı olarak ben yapmışım. Milletvekillerim destek vermiş, siyasilerimiz destek vermiş. Milletvekillerimiz ceplerinden para vererek destek vermişler. Herkes elini değil bedenini taşın altına koymuş. Ama geldiğimiz bu noktada küme düşmüşüz.

“SAHİPSİZ ELAZIĞ DENİLİYOR. BUNU KİM HANGİ KAFAYLA SÖYLER BUNU BİLMİYORUZ”

Yarın FİFA dosyaları var, transfer dosyaları var. Biz bunun için tekrar para veririz. Bunu diyemeyiz. Bunu deme şansımız yok. Bu takımın küme düşmesinden siyasiler sorumlu tutuluyorsa hiçbir sorumluluğu yokken üzerine düşen her şeyi yapan siyasiler, üzerine düşen her şeyi yapan belediye başkanları Hamza Bey, Süleyman Bey, Mücahit Bey ben üzerimize düşeni yapmışken sahipsiz Elazığ deniliyor. Bunu kim hangi kafayla söyler bunu bilmiyoruz.

“ELAZIĞSPOR’A VERİLEN PARALARLA ELAZIĞ YENİDEN İNŞA EDİLİR”

Süreci baştan sona kadar Elazığspor’a kadar ne kadar minibüsler verildiğini, ne kadar imardan rantlar verildiğini herkes çok iyi biliyor. Elazığspor’a verilen paralarla Elazığ yeniden inşa edilir. Elazığ inşa edilmezse Harput ihya edilir.

“YÖNETİCİLER SORGUNLANSIN”

Başkanlar bir defa sorgulansın, yöneticiler bir defa sorgulansın kimin suçu varsa. Elazığspor sevdalıları bunları sorgulasın. Her şeyi yaparsın, üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yaparsın takım düşer suçlu siyasiler olur. Bunu kabullenmiyoruz. Ben çok net konuşmayı severim. Bu başkanın bu tavrıyla ben bu saatten sonra Elazığ Belediyesi’nin tek kuruşunu Elazığspor’a vermeyeceğim. Taraftar grupları diyebilir kardeşim babanın parasını mı veriyorsun. Ben babamın parasından daha kıymetli olan fakir fukaranın parasını veriyorum. Bu saatten sonra tavrım nettir. Bu saatten sonra devam edebilirler. Sizin paranıza ihtiyacımız yok diyebilirler.

“BİZİM DERDİMİZ ELAZIĞPSOR’UN YAŞAMASI”

Bu saatten sonra devam edebilirler. Sizin paranıza ihtiyacımız yok diyebilirler. Kendi parasını kurtarabilmek için. Elazığspor’un yaşatılması noktasında parasını kendisi getirir koyar. Transfer tahtasını açar, Elazığspor kurtulur. Bizim derdimiz ne Elazığspor yönetimini almak. Ne bizim derdimiz meclis üyelerimizden birisi gitsin istediğimiz gibi at koşturalım değil. Bizim derdimiz Elazığpsor’un yaşaması.

Kesinlikle yaşaması lazım. Bizim gönlümüz bu şekilde. Dünde bugünde yarında biz gerekli desteği vermeye hazırız. Bu şehir büyük bir şehir. Bu cenazeyi ortadan kaldıracak güce de sahiptir. Bu ortam oluşursa biz Elazığ Belediyesi olarak primini de yemeğini de veririz. Ama kimsenin eline götürüp fakirin garibin hakkı olan 10 milyon TL’yi vermeyiz. Yine kimsenin eline parayı direk vermedik. Deplasman parası bellidir. Sporcuya prim dedik, sporcuya verdik. Elektrik parasını verdik. Personelin maaşlarını ödedik. Bu şekilde biz yine yardım ederiz. Bu şekkilde biz valimizle oturup istişare edeceğiz.

“YENİ BİR MAHALLE OLUŞTURACAĞIZ”

Elazığ’ımızın gelişmesine çok ciddi mandada katkı sağlayacak bir proje. O projeyi hayata geçirdiğimizde Malatya’daki vatandaş gelip orada vakit geçirecek. Çok iyi bir mimarla çalışıyoruz. Yeditepe Üniversitesi’nden Ece Hoca’mla çalışıyoruz. Burada Umut Elazığ olarak adını koyduk. Bu projede villalar yapıyoruz. Kendi içinde dubleks alanlar oluşturuyoruz. Göl villalarımız var. Avlu evlerimiz var. Dört katlı evlerimiz var. Bu şekilde yeşil alanları, 2.5 kilometre alanlar oluşturuyoruz. Bölgede iddia ediyoruz Türkiye’de ödül alacak projelerden bir tanesi. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz taktirde bu projeden elde ettiğimiz gelirle de birçok yerin kentsel dönüşüm projesin gerçekleştireceğiz.  Mayıs ayının sonunda projeleri bize teslim edecekler. Lansman yapabileceğimiz duruma geleceğiz. Sonra meclise gidecek. Kesinlikle bir sorun yaşamazsak Temmuz sonu, Ağustos başı gibi temel atacağız. Kısa süre içerisinde bitireceğiz.  Hem bütçe noktasında hem vizyon proje olarak şehrimizi bölgede en iyi şehirler arasında getirecek. Yeni bir mahalle oluşturacağız.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2021, 17:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hakan
Hakan - 3 yıl Önce

Laf çok, vizyon yok, ufuk yok, şehre modern Büyükşehir havası katacak kapasite yok , eğitim yok, deneyim yok... yazık oldu Elazığa....

cemöztürk
cemöztürk @Hakan - 3 yıl Önce

bu belediye başkanını ve milletvekillerine kim oy vermişse diğer dünyada 2 elim yakasındadır. Marketi batıran adama belediyeyi teslim etmişler. Allahım ne günah işledik

hüseyin
hüseyin @Hakan - 3 yıl Önce

Elazığlı ERDOĞAN dan dolayı oy veriyordu.bunu kendi seçilirkende göremmeiş boş beleş biri demekki.5-0 olacakmış güleyim bari. biz geçen seçimlerde mhp li bld bşk nı ve mhp li vekil çıkarsaydık depremde BAY olmuştuk. tabiki kaçan balık büyük oluyor. gelecek seçimin sonucuna yönelikde şunu söyleyebilirim. CUMHUR İTTİFAKINDA KALIN.AMMA MHP Lİ OLARAK

Öncelikle Belediye Başkanı Olmalı
Öncelikle Belediye Başkanı Olmalı @Hakan - 3 yıl Önce

Bir şehir son elli senede görev yapan Belediye bBaşkanlarının isimini teker teker sayar ama son elli yılda seçilmiş milletvekillerinin ismini iz bırakanlar hariç hatırlamaz bile, Çevre şehircilik Bakanlarını hiç hatırlamaz Elazığ da 5 sene evvel çevre şehircilik bakanının kim olduğunu kaç kişi sayabilir. Konuşmalarından anladığım kadarıyla Başkan bey bu gerçeğin farkında dedğil

Mustafa
Mustafa - 3 yıl Önce

Elazığ gelmiş geçmiş en beceriksiz başkanı seni başımıza bela edecek ne günah işledik acaba

Hedef İlçe Belediyeciliği mi?
Hedef İlçe Belediyeciliği mi? @Mustafa - 3 yıl Önce

Peki yapmak istediğin Abdullahpaşa da Konut sayısı yatay mimari keyfiyetinin emir telaki edilerek dayatılmasıyla artıyor. Peki modern kent olmanın gerekleri karşılanıyor mu? Otopark, Oyun alanı, Yol ve Kaldırım genişlikleri, pazar yeri, toplanma alanı, meydan, artıyor mu artmıyor mu? Abdullahpaşa akılcı ele alınsa TOKİ sokulmasa bu alana 30 kat geniş mesafeli binalar yapılsa bunlar oluyormuydu olmuyormuydu? İnsanlar devlete ve Belediye ye yük olmadan daire sahibi olur hatta Belediye şehir merkezinde arsaları alarak burada insanlara konut verebilirdi. Ankara bunun örnekleri ile dolu dağ taş bu şekilde, ama vizyon lazım tak diye söyleneni şek diye yapmak marifet değil Cevapla Beğen (0) Beğenme (0)

Hilmi
Hilmi @Mustafa - 3 yıl Önce

Yetersiz Çevre şehircilik bakanı ne istiyorsa itirazsız kabul ediyor Kentsel dönüşüm faciaya dönüştü

Haluk Pak
Haluk Pak - 3 yıl Önce

Abdullahpaşa mahfoldu, Mustafapaşa Mahfoldu, Rüstempaşa Mahfoldu bu şehrin belediye başkanı olarak sen izledin mi, şehir olarak geldiğimiz bu kötü durumda en büyük pay senindir. Görevini yapamıyorsun.

Hak a cevap.
Hak a cevap. @Haluk Pak - 3 yıl Önce

Bilmiyorsun ve vicdansızsın..kimse aenn paranı.istemiyor merak etme...sen karnın doyur gerisin boşver.

Hak
Hak @Haluk Pak - 3 yıl Önce

Bu abdullah paşalılar diyorlar belediyenin parasıyla gelin bize ev yapın. Bence bu haksızlık. 650 trilyonluk işi bize bedava yapın diyorlar. Bu şekilde yapılacak olsa bence elazığın kalan kısmının parası 2-3 bin kişiye harcanmış olacak. Başkanın bunu yapmaya hakkı yok bence. Miletin parasını keyfine göre bir siteye harcayamaz. Bu sorunun tek bir çözüm yolu var kamu arsaları bir kenara şahıs arsaları bir tarafa toplanıp şahısların kendileri mütahitlw anlaşacak , tokiden de güney çevre yolundan toki onlara ev verilecek. Arsaları da adamlara kalmış olacak . Bu şekilde hem vatandaş mağdur olmayacak hem belediye mağdur olmayacak.

Osman Gür
Osman Gür - 3 yıl Önce

Bu ne anlatıyor böyle ben anlamim gakko

Kadir Yumak
Kadir Yumak - 3 yıl Önce

Medyayı arkanıza almışsınız ama millet sizin başkanlığınızı beğenmiyor. Harebe yollar, binalar susuzluk had saffhada yoksulluk şehrin kaderi bunlar medyada yok çünkü vatandaş yaşıyor. En kötü belediye başkanı mevcut başkan hangi kurumu yönettiğinin dahi farkında değil...

Candaşlar Yandaşlar
Candaşlar Yandaşlar @Kadir Yumak - 3 yıl Önce

Elazığ medyası etki gücünü kaybetti. Bir tane dişe dokunur soru sorulmadan sen anlat biz kafa sallayalım modunda geçen bir proğram, candaş,yandaş yerel medya bunun yerine icraatın iççinden proğramları yada anlat anlat heyecanlı olmuyor tarzı proğramlar yapmalı

başkan batı sitesinde kat artır.
başkan batı sitesinde kat artır. - 3 yıl Önce

başkan sen iyi adamsın ama korkuyorosun. neden mi? bakan kurumdan korkuyorsun. git yumruğunu vur ve deki ben abdullahpaşada kat artırımı yapmazsam vatandaş perişan olacak. şmar senin yetkinde. şimdi muhalif belediye olsaydı çoktan imarı bir artı beş değil de diğer yerler gibi bir artı an veya oniki yapmıştı. gerekirse başkan erdoğana söyle...kurum gibi bakanlar elazığlı değil geçici bunlar ama sen elazığ çocuğusun bu milletin adamısın korkma yap bu millet sana layık olan payeyi verir başkan

En Az 20 kat çözüm e cevap
En Az 20 kat çözüm e cevap @başkan batı sitesinde kat artır. - 3 yıl Önce

abartma kardeş. başka yerlerde benzer yerlere oniki kat verilmişse buraya da verin hatta on kat verin.kimse farklı muamele istemiyor adalet istiyor.

En Az 20 kat çözüm
En Az 20 kat çözüm @başkan batı sitesinde kat artır. - 3 yıl Önce

Bölge tamamı 20 kat olsa müteahhit havada kapar vitrin bir semt ama bızmışen ve çatalçeşme oluşturulmaya çalışılıyor

abdullahpaşa mah. 1+5
abdullahpaşa mah. 1+5 - 3 yıl Önce

abdullahpaşa mah. ne olacak 1+5 verilen kat saysısı ile müteah,tler girmiyor girende iki yiüz on bin tl para istiyor. başkan söz vermişti...sözünde dursun kahraman olsun. millet mağdur. batı sitesi ve arka taraflar nterkedilmeiş şehir görünümünde şehrin girişi böyle olmamalı. kat artır. ve belediye olarak sen yap ne olur. ölümlü dünya herkes sana dua etsin. suriyeliler kadar damı kıymetimiz yok.

.....
..... @abdullahpaşa mah. 1+5 - 3 yıl Önce

Okuyabiliyorsun ama anlayamıyorsun. Olayınngeri planını ve sürecni bilmediğn çin peşn hükümlüsün evet. Başkan konuşmadan evet yazdım ki bu konu sürüöcemede kalmasın. Başkanın konuşmasına göre değil yapılana göre msjj attım. Sende sabırsızca ve niye çektyse.balıklama atladın.çok lglemdrmiyorsa neden uzatıyorsunın

Ayhan
Ayhan @abdullahpaşa mah. 1+5 - 3 yıl Önce

Bana peşin hükümlü diyorsun, ama başkan konuşmadan hüküm veriyorsun. gülesim geldi, bu arada başkanıda sevmem söylediklerinde haklısın ama peşin hükümlüsün

Kasaba inşaa edilme çalışması
Kasaba inşaa edilme çalışması @abdullahpaşa mah. 1+5 - 3 yıl Önce

Kasaba belediyesi gibi kat yüksekliği takıntısı birçok sorun gibi Abdullahpaşa mahallesinde de soruna yol açıyor

ayhan a cevap
ayhan a cevap @abdullahpaşa mah. 1+5 - 3 yıl Önce

başkan bu konuyla alakalı konuşmadan evvel bu yorumu yazdım. sende anlamadan hemen yorum yapmışsın.peşin hüküm iyi değil

Ayhan
Ayhan @abdullahpaşa mah. 1+5 - 3 yıl Önce

Haberi okumamışsın yorum yapıyorsun

Salih Demir
Salih Demir - 3 yıl Önce

Fuar alanın yeri 2018 yılında belirlendi belediye başkanı yanlış bilgi veriyor. herşeyi ben yaptım demek istiyor herhalde ama doğru değil.


SIRADAKİ HABER

banner137