Yıllardır çözümü beklenilen Karşıyaka Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları müjdeli haberi vermişti.

“468 KONUT YAPILACAK”

Başkan Şerifoğulları, Ankara’da TOKİ yetkilileriyle projeyi imzaladıklarını açıklamış ve bu kapsamda; Karşıyaka Mahallesi’ndeki “6 hektarlık bölgede bulunan 331 konut yıkılacak, yerine yeni konutlar yapılacak. Gerekli protokolleri TOKİ Başkanlığı yetkilileriyle yaptık. Yaptığımız protokoller kapsamında, yıkılacak konutların yerine 402 adet 2+1, 66 adet 3+1 olmak üzere toplam 468 konut, 31 adet de iş yeri yapılacak” demişti.

AYRINTILARI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Bölge için önem arz eden bu haberin ayrıntılarını Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” canlı yayınında açıkladı.

İKİ AYDIR SÜREKLİ TOKİ İLE GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ”

Başkan Şerifoğulları, “Bizim projelerimiz arasında vardı kentsel dönüşüm. İlimiz deprem riski altında ve eski yapı stoğunun çok fazla olduğu bir il. Bu noktada kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz. Murat Kurum bakanımız Elazığ’a geldiğinde bu konuyu kendisine ilettik. Çözümü noktasında yardım talep ettik. Çok sıcak baktı. İki aydır sürekli TOKİ ile görüşmeler yapıyoruz. Bugün nihayete erdirdik. Protokol imzasını attık. 331 konut yıkılacak. Yerine 468 konut yapılacak” dedi.

“KESİNLİKLE GERİ ÖDEME OLMAYACAK”

Vatandaşlardan hiçbir geri ödeme talep edilmeyeceğini belirten Başkan Şerifoğulları, “Bundan sonraki süreçte oradaki vatandaşlar da biran önce bizlerle yapacakları anlaşma neticesinde; mart yada nisan ayına kadar evlerini boşaltıp, TOKİ’nin yapılması noktasındaki çalışmalarının önünü açacaklardır diye düşünüyorum. Kesinlikle geri ödeme olmayacak. 60 metre kare evleri var, protokolde 75 metre kare yapılmak şartıyla metre kareleri de artırılarak evleri yenilenip kendilerine verilecek. Bu noktada her hangi bir üste para talep edilmesi söz konusu değil. Ancak 2+1 evleri olan vatandaşlar 3+1 ev almak isterse farkını verip ev alabilecekler. Vatandaşlarımız süreçte kiraya gidecekler. Kira sürecinde de devletten kiralarını alacaklar” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Başkan Şerifoğulları, diğer mahallelere de dikkat çekerek “Kentsel dönüşüm noktasında atmış olduğumuz adım, uzun süredir şehrimizde kentsel dönüşüm noktasında yapılan ilk adım. Bununla kalmayacak. Karşıyaka İskan Evlerinden sonraki süreçte şuanda çalışmalarımızın devam ettiği, sarı evler olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde bilinen alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuurlandırma çalışması bittikten sonra vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda önünü açacak çalışmalar adına ekibimiz çalışıyor. Aksaray, Gümüşkavak, Kesrik, Sürsürü Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

“DOĞU GİRİŞİNDEKİ O KÖTÜ GÖRÜNÜM ORTADAN KALKACAK”

Bölgedeki kötü görünümünde ortadan kalkacağını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Yeni konutların yapılmasıyla birlikte hem şehrimizin doğu girişindeki o kötü görünüm ortadan kalkacak. Çok güzel bir mimari proje ile orada oturan vatandaşlarımıza çok güzel nezih evlerde artık hayatlarını idame ettirecekler. Havalimanı’ndan dışarıdan gelen vatandaşlarımızın Elazığ’la ilgili ilk gördükleri yer Karşıyaka Mahallesi’ndeki iskan evleriydi. Yıkıp güzel bir görünüme kavuşturursak, odun ambarını da kaldırırsak Elazığ’ın estetiği noktasında da güzel bir çalışma olacak” dedi.