Elazığ Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatacak yeni yol çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hicret, Aksaray ve Ataşehir Mahallelerini Güney Çevre Yolu'na bağlayarak havalimanına ulaşımı kolaylaştıracak bağlantı yolu için çalışmalarda sona yaklaştı.

4 gidiş, 4 geliş olmak üzere 8 şeritten oluşan 3 bin metre uzunluğundaki yolun, sıkılaştırma işlemleri tamamlanmış olup asfalt serimine hazır duruma getirildi.

Kısa süre sonra çevre düzenleme ve peyzaj işlemlerinin de tamamlanmasıyla birlikte yol, vatandaşların havalimanına ulaşımlarını daha sağlıklı ve konforlu bir duruma getirecek.

ŞERİFOĞULLARI: KONFORLU BİR GÜZERGÂH YAPMAMIZ GEREKİYORDU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni imar yollarıyla ulaşıma kolaylık katacaklarını vurgulayarak; “Güzel bir yol çalışmasını daha hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Elazığ Belediyesi olarak ilimizde alternatif güzergâhlar oluşturmaya devam edeceğiz. Oluşan trafik yoğunluğunu hafifletmek adına buraya yeni ve konforlu bir güzergâh yapmamız gerekiyordu. Bizde ihtiyaçlara karşılık yeni bir imar yolu yaptık. Asfalt serim işleminin ardından inşallah kısa bir süre içerisinde burası tamamlanmış olacak. İlimize şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.