Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yıkıcı bir deprem meydana geldi. Meydana gelen depremin yaraları ise sarılmaya devam ediyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programında Elazığ’da 3 ay boyunca vatandaşlardan su parası alınmayacağını açıklamıştı.

Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın bu açıklaması Elazığ kamuoyunda büyük bir alkış toplamıştı.

Başkan Şerifoğulları son olarak yapmış olduğu açıklamada 2 Mart Pazartesi günü Belediye Meclis toplantılarında görüşülerek çıkan kararın uygulanacağını söyledi.

ŞERİFOĞULLARI:  ALINACAK KARAR DOĞRULTUSUNDA, VATANDAŞLARIMIZ BU HAKTAN YARARLANMAYA BAŞLAYACAKLARDIR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Kıymetli hemşehrilerim, 24 Ocak’ta ilimizde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, sosyal belediyecilik ilkemiz çerçevesinde daha önce ilan ettiğimiz üzere üç ay süresince vatandaşlarımızdan su tüketim bedeli alınmayacaktır. Hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştırmaya katkı sağlayacak bu uygulamadan hem faturalı hem de ön ödemeli(kartlı) su sayacı kullanan abonelerimiz yararlanacaklardır. 2 Mart Pazartesi yapılacak Belediye Meclisi oturumunda konuya ilişkin alınacak karar doğrultusunda, vatandaşlarımız bu haktan yararlanmaya başlayacaklardır” ifadelerini kullandı.