Başkan Seyrek: Ölüsüne Saygısı Olmayanın, Dirisine Hiç Olmaz

Başkan Süleyman Deniz Seyrek Maden İlçesinde bulunan Tanas Mezarlığı hakkında yaptığı açıklamada "Ölüsüne saygısı olmayanın, dirisine hiç olmaz!" dedi.

Başkan Seyrek: Ölüsüne Saygısı Olmayanın, Dirisine Hiç Olmaz

Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek Elazığ’ın Maden ilçesi Camiikebir Mahallesin de bulunan Tanas Mezarlığı hakkında açıklamalarda bulundu. Tanas Mezarlığı’nın tahrip edildiğini bu yönde Belediyeye verilen dilekçelerinde dikkate alınmadığını ve bugün bu konu hakkında tekrar dilekçe vereceklerini ifade etti.

BAŞKAN SEYREK: BUNUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ VE ALAN MEZARLIK ALANI OLARAK BELİRLENMELİ

Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, “Maden İlçemiz, Camiikebir Mahallesi sınırlarında bulunan ve İlçemizin en eski mezarlık alanlarından birisi olan Tanas Mezarlığının tahrip edildiğini ve bunun önüne geçilmesi ve alanın mezarlık alanı olarak belirlenmesi için aynı tarihte Maden Belediyesine dilekçe verdik. Zira 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 3998 sayılı Mezarlıkların Korunması Hakkında Kanun bu hususta Belediyeleri sorumlu tutmuştur. Bu konuda Belediyemizin 150 yılı aşan kurumsal kimliğine ve kültürümüzden gelen "Ölüsüne saygısı olmayanın, dirisine hiç olmaz" anlayışına göre duyarlı davranacağını bekliyorduk. Fakat bunun tam tersi bir durumla karşılaştık” diye kaydetti.

BAŞKAN SEYREK: ORADA METFUN BULUNAN KİŞİLERLE KAN BAĞIMIZ OLMASA BİLE ECDADIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başkan Seyrek, “Önce süreç ağırdan alınarak 3071 sayılı Dilekçe Kanunun verdiği 30 günlük yasal süre aşıldı. Bu durum bölgede kalıcı karın olduğu gün sayısı 10 günü geçmemesine rağmen yetkililer tarafından "Kardan dolayı gidemedik" denilerek savunuldu. İkazımız sonrası süreç hızlandırıldı. Çünkü misyonumuz gereği Maden' e hiç kimsenin zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz! 22 Şubatta (dün) Belediyemizin verdiği cevap elimize ulaştı. Fakat verilen cevabı görünce büyük hayal kırıklığına uğradık. Zira bu cevap hem kanuna aykırı, hem de aklımızla dalga geçercesine bir sebep ortaya konularak iş yapmak istenilmemesini gösteren bir anlayışı yansıtıyordu. Ama biz buna müsaade etmeyecek, orada metfun bulunan kişilerle kan bağımız olmasa bile ecdadımıza sahip çıkacağız! Zira toplum olmak bunu gerektirir” dedi.

BAŞKAN SEYREK: KONUNUN İVEDİLİKLE DÜZELTİLMESİ İÇİN BUGÜN TEKRAR DİLEKÇEMİZİ MADEN BELEDİYESİNE VERİYORUZ

Başkan Seyrek, “Mezarlık alanı 19.06.2019 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen Afete Maruz Riskli Alan dışında, alana 400 metre uzaklıkta, muhtemel bir afetten etkilenmeyecek konumda ve bu bölge ile tamamıyla ilgisiz bir alan. Fakat tarafımıza iletilen cevapta: "Risk sorunu çözüldükten sonra talep ettiğiniz çalışma yapılacaktır." denilmektedir. Bu verilen cevap yukarıda belirttiğimiz düşüncelerimizin sebebidir. Bu konunun ivedilikle düzeltilmesi için bugün tekrar dilekçemizi Maden Belediyesine veriyoruz. Bu konunun ilgili kanunlar uyarınca derhal düzeltilmesini ve kültürümüze sadık bir karar alınmasını temenni ediyor, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2021, 11:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mezar
Mezar - 3 yıl Önce

Buda mezarlık peşinde içine ayan olmuş heralde.

Anti mezar
Anti mezar @Mezar - 3 yıl Önce

Toplum kültüründen hiç nasip almadığın o kadar belliki!

SIRADAKİ HABER

banner137