Başkan Şimşek: Mali Müşavirlerce Uygulanan Asgari Ücret Tarifesi Güncellenmesi Zorunlu Hale Geldi

Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek Mali Müşavirlerce uygulanan asgari ücret tarifesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Şimşek: Mali Müşavirlerce Uygulanan Asgari Ücret Tarifesi Güncellenmesi Zorunlu Hale Geldi

Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek açıklamalarda bulunarak, Mali Müşavirlerce uygulanan asgari ücret tarifesinin güncellenmesinin zorunlu hale geldiğini belirtti.
 

“MALİ MÜŞAVİRLER ENFLASYONUN MAĞDURU HALİNE GELMİŞTİR”

Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, serbest muhasebeci mali müşavirlik asgari ücret tarifesinin yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kaldığını belirterek, ofis ve personel maliyetlerinde de artışların olduğunu söyledi. Mali müşavirlerin verdikleri birçok hizmetin karşılığında elde ettikleri ücretlerin, giderlerini karşılayamaz hale geldiğini belirtti. İşletmelerin devlete karşı mali yükümlüğünü yerine getirilmesinde öncü rol üstlenen, varlıklarını koruyabilmelerine, işlemlerini ve faaliyetlerini sağlıklı yürütebilmelerine katkı sunarak Kamu finansmanının temel dayanağı olan, vergi gelirlerinin tahakkuk ettirmesinde çalışan mali müşavirler enflasyonun mağduru haline gelmiştir. Mali müşavir ofislerinin çoğunda giderleri karşılayacak muhasebe ücretin elde edilemediğini bu sebepten işçi çıkışlarının yaşanabileceğini belirtti. İşletmeler ve kamu için hayati görev üstlenen mali müşavirlerin hizmetlerinin aksaması, tüm kesimler için telafisi güç sorunları ortaya çıkaracağından muhasebe ücreti artışının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ŞİMŞEK: TEMMUZ AYINDAN İTİBAREN SUNDUĞUMUZ HİZMETLERİN BEDELİNDE YÜZDE 60 ORANINDA ARTIŞ YAPILMIŞTIR

Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ocak 2021'den Mayıs 2022'ye kadar enflasyon yüzde 84,58 artış gösterdi. Hizmetlerimiz için asgari ücret tarifemiz her yılsonunda Resmi Gazete ‘de yayımlanıyor. Aralık sonunda asgari ücret tarifesinde yüzde 25 artış yapıldı. Tarifemize yansıtılması gerekli enflasyon farkı yüzde 60 olarak hesaplandı. Bugüne kadar yıl ortasında tarife artışını gündeme getirmemiştik ancak bu tarife artışı bu sene zorunlu hale geldi. 2022 yılında meslek mensuplarınca uygulanan asgari ücret tarifesinin 01 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere güncellenmesi TÜRMOB birliğimiz tarafından odalara iletildiğinden temmuz ayından itibaren sunduğumuz hizmetlerin bedelinde yüzde 60 oranında artış yapılmıştır. Bu artışın mali müşavirler tarafından titizlikle uygulanması gerektiğini, yayınlanan tarifenin altında ücret talep edilmesinin suç olduğunu, tüm mali müşavirlerin bu tarifeye uymak zorunda olduklarını belirten şimşek, Bu artış kararının uygulanmasını haksız rekabete yol açmayacak şekilde takip edeceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137