Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve Yönetim Kurulu üyeleri, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı’nı rektörlük binasında ziyaret etti.

“MADDİ VE MANEVİ KATLILARI CİDDİ ANLAMDA ÖNEMSİYORUZ”

Ziyaretten dolayı Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden Rektör Vekili Prof. Dr. Tanyıldızı, Fırat Üniversitesi olarak spor tesisleri bakımından modern bir yapıya sahip olduklarını belirterek, “Özellikle bu kadar genç nüfusa sahip bir ülkenin bireylerinin özellikle spor yapma konusunda ülkeye yapacakları hem maddi hem manevi katkıları hakikaten ciddi anlamda önemsiyoruz. Ülkemizin belli dönemlerinde aslında gençlerimizin belli bir yöne yöneliminin olması boş vakitlerini değerlendirmesi anlamında alışkanlık kazandırmak için yaptığımız faaliyetler ve toplantılarla bunları her zaman vurguluyoruz. 5 - 6 yıl içerisinde yönetimimiz en büyük yatırımını spora yaptı tabii eksiklikler var alet malzeme anlamında ama bunları da zamanla hallediyoruz. 2018 - 2019 yıllarında yapılacak olan organizasyonlara Fırat Üniversitesi olarak talip olduğumuzu belirtmek isterim. Bu hem üniversitemiz hem de İlimizin tanıtımı noktasında çok büyük önem ve ekonomik kazanç sağlıyor” dedi.

“DAHA ÇOK TESİSE İHTİYAÇ VAR”

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı programında yer alan “Erkekler Basketbol 2. Lig Grup Birinciliği” müsabakalarına ev sahipliği yapan Fırat Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ederek, “Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonunun hiçte küçümsenemeyecek kadar muhteşem bir yapı. Üniversitelerimizde spor konusunda çok güzel şeyler oluyor. Ama daha çok tesise ve malzemeye ihtiyaç var. Burada en önemlisi de insan unsuru. Bizim amacımız federasyon olarak Türkiye’nin bütün bölgelerine gitmek. O bölgelerde bu organizasyonlar sayesinde eksikler tamamlanıyor. Çoğu organizasyon yaptığımız üniversitelerde çok eksiklerini tamamladılar. Öğrenciler sadece Antalya, İzmir gibi bu illeri görmesinler, öğrencilerimiz Doğu’yu da görsün. Bugün Fırat Üniversitesinde yapılan organizasyona katılan gençlerimizin Üniversitelerinde böyle bir tesis yoktur. Buradan çok şey öğreneceklerini düşünüyorum. Sadece böyle bir tesisi görmek bile çok şey. Amacımızda eğitim. Spor bir araç. Federasyon olarak farklı yörelerimizde birçok spor organizasyonları yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı günün anısına Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e onurluluk takdim ederken, Prof. Dr. Kemal Tamer’de Rektör Vekili Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı’na plaket ve forma hediye etti.