Lokantacılar Odası tarafından 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Salçalı Köfte Festivali’nde sanatçı İrem Derici ve Sakiler sahne alacaktı.

Bazı Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve Siyasi Parti İl Temsilcileri, festivalde Sanatçı İrem Derici’nin, sahne almasına tepki göstermiş ve açıklamalarda bulunmuşlardı.

Gelen tepkilerle birlikte Derici’’nin konseri iptal edildi, yerine de Rafet el Roman’ın sahne alması kararlaştırıldı.

Yaşanan süreçle ilgili bir süredir sessizliğini koruyan Lokantacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, konu ile ilgili ilk kez açıklama yaptı.

TARHAN: AMACIMIZ İLİMİZİ KİM DAHA ÇOK TÜRKİYE GÜNDEMİNE GETİRİR

Başkan Tarhan,  “Ulusal bazda sanatçı seçimi yaparken de ilimizi daha iyi tanıtmak daha çok tanıtmak için daha çok Türkiye gündeminde olan sanatçıları çekmeye çalışıyoruz. Bizim burada amacımız bu sanatçı çok iyi söylüyor veya biz bu sanatçıyı çok seviyoruz bunu dinleyelim değil. Biz orada ilimizi kim daha çok Türkiye gündemine magazinsel anlamda taşır biz o amaç ve gayedeyiz. Geçen yıl festivalimize Ebru Yaşar katılmıştı. Kendisinin sadece sosyal medyasında harikaydın Elazığ kelimesi milyonlarca beğeni aldı. Ve biz işin o harikaydın Elazığ kısmındayız” dedi.

Seçilen sanatçıların nasıl ve hangi amaçla seçildiği ile ilgili açıklama yapan Başkan Tarhan, tepkilere konu olan sanatçının geçtiğimiz yıl bir alışveriş merkezinin açılışında sahne aldığını fakat o dönemde kimsenin karşı çıkmadığını anımsattı.

TARHAN: GEÇEN SENE KİMSE BU SANATÇIYA TEPKİ GÖSTERMEMİŞ

Başkan Tarhan, “Bu yılda tabi ki sanatçıları seçerken dikkat ettik ama son zamanlarda gündem oluşturulan ve bazı noktalardan bu sanatçının ilimize gelmesi doğru bulunmayan sanatçı İrem Derici’yi ajanslar bize teklif ettiğinde bide buradan yola çıktık. Geçen sene bu sanatçı 30 Aralık 2021 yılında ilimizde açılan bir AVM’nin açılışına katılmış. Ve o gün kimse bu sanatçıya tepki göstermemiş. En ufak olumsuz bir şey yazmamış. Destek olunmuş, kimse bir şeyde bulunmamış. Bizlerde dedik ki herhalde bir sıkıntı yoktur” diye kaydetti.

Başkan Tarhan, gelen tepkiler üzerine İrem Derici konserinin iptal edildiğini belirterek, şehrin çıkarlarını göz önüne aldıklarını kaydetti.

TARHAN: BU FESTİVAL ELAZIĞ’IN DEĞERİDİR

Başkan Tarhan, “Gördük ki bir kesim insanlar bu açığı Elazığ’ın değerlerine baltalamak adına bu açığı yakalayıp bu meseleyi sosyal medyada gündem yaptılar. Bazı siyasi partilerimiz bunlardan kendilerince doğru bulmadıklarından dolayı açıklama yaptılar. Bazı STK’lar bu noktada doğru olmadığı ile ilgili açıklama yaptılar. Bizlerde şehrimizin değerlerini göz önünde bulundurarak, çünkü bizim için Elazığ her şeyden üstündür. Elazığ’ın menfaati ve değerleri hepsinin üstünde gelir. Bizlerde Elazığ’ın menfaatini Elazığ’ın çıkarlarını gözeterekten bu sanatçının iptaline karar verdik. Sanatçı İrem Derici konserini iptal etme kararı aldık. Ama tabi ki yerine ulusal sanatçı ile bir festivalimize devam edeceğiz. Cuma günü festivalimiz başlayacağız. Benim bütün Elazığ halkından tek isteğim, ricam bu festival Elazığ’ın değeridir” ifadelerini kullandı.

Lokantacılar Odası Başkanı Tarhan bir de sitemde bulundu, “Algı operasyonu için bir araya gelenler depremde neredeydiler” dedi.

TARHAN: ESNAFLAR DÜKKÂNLARINI AÇAMAZKEN YAŞADIĞI SIKINTILARDA DA AYNI DUYARLILIĞI BEKLERDİM

Başkan Tarhan, “Keşke şu şeyler için bir araya gelinen ve o algı operasyonları bu memleket deprem geçirdiğinde de bu duyarlılığı bu say duyuluğu beklerdim. Esnaflar pandemi döneminde kapasını dükkânlarını açamazken evine ekmek götüremezken yaşadığı sıkıntılarda da aynı duyarlılığı beklerdim. Bu nedenle içerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda esnafımızın ve vatandaşımızın yaşadığı bu zor süreçlerde de aynı duyarlılığı beklerdim. Şu süreçte şehrimizde yaşanan birçok sıkıntıda vatandaşımızdan gelen taleplerin göz önünde bulundurulmasında da aynı sağ duyuluğu beklerdim” diye kaydetti.