Türkiye Çevre Haftası nedeniyle AK Parti Elazığ Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Semih Tekmen, açıklamalarda bulundu.

TEKMEN: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN İMZASI İLE TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI OLARAK İLAN EDİLMİŞTİR

AK Parti Elazığ Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Semih Tekmen, “ Dünya Çevre Günü 1972 yılından buyana her yıl 5 Haziran tarihinde çevrenin korunması konusunda Dünya çapında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanmaktadır. Bu yıl ise 1-7 Haziran arası Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile Türkiye Çevre Haftası olarak ilan edilmiştir. Bu sayede yalnız 1 gün değil 1 hafta boyunca tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler ile çevrenin önemini anlatarak bu alanda yapılan çalışmaları paylaşarak hedeflerimizi ortaya koyuyoruz. Bu karar dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ a teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Tekmen,  AK Parti olarak çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştıklarını belirterek İklim değişikliği ile mücadelede yapılan çalışmaları anlattı.

TEKMEN: İKTİDARA GELDİĞİMİZ GÜNDEN BUYANA ÇEVREYE BÜTÜNCÜL BİR BAKIŞ AÇISIYLA YAKLAŞTIK

AK Parti Elazığ Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Semih Tekmen, “ AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden buyana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştık. Şehirlerimizin uzun yıllar süre gelen pek çok ciddi çevresel sorunlu acil çözümler üretirken bir yandan da orta ve uzun vadeli hedeflerimizin hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk. AK Parti belediyeciliği ile tanışan illerimizde çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaraları artık tarihe karışmıştır” ifadelerini kullandı.

Başkan Tekmen, çevreyi siyaset aracı olarak görmediklerinin de altını çizdi.

TEKMEN: TÜRKİYE ÇEVRE AJANSI FAALİYETLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRMEKTEDİR

AK Parti Elazığ Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Semih Tekmen, “ Hayata geçirilmesine hız kazandırmak amacıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız bünyesinde kurulan Türkiye çevre ajansı faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. Ülkemizde kesintisiz ulaşımı sağlamak mesafeleri kısaltırken karbon salınımını azaltmak amacıyla kara, hava, demiryolu ve denizyolu altyapımızı güçlendirirken 0 emisyonlu aracımız Türkiye’nin otomobili TOGG’uda milletimize de kazandırdık” dedi.