Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, odasına bağlı üyelerin sıkıntılarını mikrofonlarımıza anlattı.

Elazığ’a pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Top, faizsiz kredilerin ödemelerinin ertelenmesinin esnaf için yeterli olmayacağını söyledi.

BAŞKAN TOP: KİRA ÖDEMELERİNİN ÜÇ AY ÖTELENMESİ YETERLİ DEĞİL

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, “Çekilen faizsiz kredileri 6 ay ertelendi. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımız çok yakın zamanda çok memnun olmasak da tüm esnafları kapsayacak bir esnaf gelir desteğinden büyük bir bölümü faydalanmadı. Sadece bizim odamıza bağlı kantinci esnaflarımız birde basın üstü mükelleflerimiz faydalandı. Gönül isterdi ki Elazığ’a farklı bir metot uygulanması gerekirdi. Depremde zara görmüşüz zaten bunun gelir kaybı ile ilgili en az 10 bin lira gibi bir hibe olayı veya bu 3 aylık bir kira desteğinin 6 aya uzatılması gerekirdi Elazığ’la ilgili.

Başkan Top, depremde zarar gören esnafların kepenklerini kapattığını ve bir yıldır işyerlerinin tamamlanmasını beklediklerini ifade ederek, bu esnafların tespitinin yapılarak, destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Belediye tarafından esnafa destek paketlerinin açıklandığını anımsatan Başkan Top, büfelerin kira ödemelerinin üç ay ötelenmesinin yetmeyeceğini söyledi.