Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından hükümet tarafından esnafa KOSGEB’ten 100 bin lira, bankalardan da 50 bin lira faizsiz kredi kullanmalarına imkan sundu.

Kullanılan kredilerin ödeme zamanı geldi ama esnaf şimdi de korona virüs nedeniyle iş yapamıyor. Esnaf da kredilerin ertelenmesi için yetkililere her platformda çağrıda bulunuyor.

Esnafın sıkıntılarına ortağı olan Bakkallar ve Tekel Bayileri Oda Başkanı Cebrail Top, depremden bu yana sıkıntıların devam ettiğini söyledi.

Başkan Top, devletin depremin ardından Elazığ için seferber olduğunu, esnafa kredi imkanı sunduğunu anımsattı..

Başkan Top, kredileri ödemelerinin ötelenmesini istediklerini yeniledi.

Seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için mektup yazığını ifade eden Başkan Top, ödemelerin ertelenmesinin esnafı rahatlatacağını söyledi.

Başkan Cebrail Top mektubunda şu ifadelere yer verdi;

“24.01.2020 tarihinde ilimizde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası şehrimizin 1/3’ü ağır hasar gördü ve akabinde ilimizde yıkımlar başladı. Depremin akabinde ilimiz için müjdesi vermiş olduğunuz faizsiz krediler esnaflarımızı çok mutlu etmiştir daha sonra dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 salgını hastalığın yayılması buna bağlı olarak salgının çoğalmasından dolayı alınan tedbirler kapsamında odamıza bağlı esnaflarımız alınan tedbirlere uyum sağladığından dolayı üyelerimizin birçoğu ekonomik olarak sıkıntı çekmektedir.

Odamıza bağlı üyelerimiz alınan tedbirler ve kısıtlamalardan dolayı ülkemizde ticaretin bu denli değişeceğini ön göremedikleri için bugün gelmiş olduğumuz noktada ekonomik olarak dar boğaza girmiş bulunmaktayız. Üyelerimizin kamu bankalarından, özel bankalardan ve esnaf kefalet kooperatiflerinden kullanmış oldukları kredilerin 1 yıl süre ile ertelenmesini olurlarınıza arz ediyorum.”