Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayii Esnaf Odası Başkanı Cebrail Top, yerel esnafın yaşadığı mağduriyetleri dile getirmek amacıyla açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan desteklerin kısmen nefes aldıracağına değinen Başkan Top açıklamasının devamında, beklentilerini tam anlamıyla karşılayamadığını vurgulayarak verilen destek kredilerinin ödemelerinin ertelenmesini istedi.

Başkan Cebrail Top, Elazığlı vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Esnafına sahip çık ve alışverişini mahallendeki esnaftan yap’” dedi.

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayii Esnaf Odası Başkanı Cebrail Top’un açıklamaları şöyle;

“TÜM ESNAF KESİMİ MAĞDUR OLMUŞTUR”

“Koronavirüs salgını nedeniyle sadece işyerleri kapanan değil;  tüm esnaf kesimi mağdur olmuştur. Birçok esnafımız tamamen kepenk kapatmış, bazıları kısıtlı çalışmış, bazıları ise borç yükünün altında kalmıştır. Bakkallarımız ise kısıtlamalı günlerde tedbirleri harfiyen uymuş ancak, zincir marketlerin kural tanımazlığı nedeniyle ayakta güçlükle durmaktadır.

“KREDİLER İÇİNDE DESTEK VE ERTELENMESİ GEREKİYOR”

Esnafımızın içinde bulunduğu dar boğazın aşılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bazı destekler açıklanmıştır. Verilecek destekler esnafa bir nebzede olsa nefes aldıracaktır ancak tam anlamıyla beklentileri karşılamayacağı aşikârdır. Desteklerin kapsamının genişletilerek basit usul ya da gerçek gelir gibi ayırım yapılmaksızın tüm esnafın faydalanması, yine bakkal, market(küçük esnaf), büfe, şarküteri, kuruyemişçi, aktar vb. esnaflarımızın da içinde yer aldığı yeni bir paketinin hayata geçirilmesi en büyük temennimizdir. Bilindiği gibi esnafımızın birikmiş vergi, SGK, elektrik, su, doğalgaz ve kredi gibi borçları bulunmaktadır.  Özellikle elektrik, su ve ödenemeyen krediler içinde destek ve ertelenmesi gerekiyor.

“SALGIN SÜRECİNDE VERESİYE DEFTERLERİMİZ İYİCE KABARMIŞTIR”

Gelinen bu zorlu süreçte mahalle esnafının öneminin daha da iyi anlaşılmıştır. Her zaman vatandaşın ve devletimizin yanında olan esnafımız bu zor günlerde güçlükle ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Özellikle bakkal esnafımızın öneminin daha çok anlaşıldığı salgın sürecinde veresiye defterlerimiz iyice kabarmıştır.

“BU ZORLU GÜNLERİ DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Düğünden cenazeye, cemiyetten hastalığa kadar vatandaşın her anında yanında olan bakkal esnafımızın ayakta kalması gerekiyor.  Zor süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyoruz. Yerel esnafımızı ‘Esnafına sahip çık ve alışverişini mahallendeki esnaftan yap’  çağrımıza karşılık vererek esnafına sahip çıkacağına ve bu zorlu günleri dayanışmayla aşacağımıza inanıyoruz.”