Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birlik Haber Sen Elazığ Şubesi’nin üçüncü olağan genel kongresi gerçekleştirildi.

“HALKA HİZMET HAKKA HİZMET ANLAYIŞINI BENİMSEYEREK SÜRDÜRMEKTEYİZ”

Kongrede konuşan Birlik Haber Sen Elazığ Şube Başkanı Süleyman Topuzoğlu, “Hizmet kolumuzda açık ara genel yetkili olan sendikamızın üçüncü olağan kongresini yapmanın mutluluğunu yaşarken bu onurlu, kutlu, özverili, hak, adalet, emek ve demokrasi mücadelemizi dava bilinciyle başlatan, büyüten başta Memur-Sen’imizin kurucusu entelektüel ve mütefekkir merhum Mehmet Akif İnan başta olmak üzere ahiret alemine göç etmiş, isimleri listelere sığmayacak her biri örnek şahsiyetler olan bütün dava kardeşlerimin Elazığ Şube Yönetimimizde rahmetli Fethi Ahmet Kaya kardeşime, Cenab-ı Allah’tan ebedi saadetler diliyorum. Kıymetli kardeşlerim bizler sendikacılığı Memur-Sen’in evrenselliğini baz alan, insana değer veren, bireye öncelik veren ilkeli ve adaletli bir hizmet anlayışıyla ülkenin bekası, çalışanın refahı ve halka hizmet hakka hizmet anlayışını benimseyerek sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: KAYBEDENİ OLMAYAN SONUÇLARLA İNŞALLAH YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Hamt olsun 14 bin üyemizle yetkili sendika olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu içinde bulunduğumuz dönemde Ağustos ayından itibaren Sağlık-Sen kongremizle başladık, bugün saat 11.00’da Enerji Bir Sen’imizin kongremizi yaptık ve nasip olursa Birlik Haber Sen’imizin kongresini gerçekleştirdikten sonra önümüzdeki hafta Eğitim-Bir Sen’imizin kongre süreciyle bu süreci tamamlayacağız. Bu kongrelerimizin hepsinde de gördük ki Memur-Sen ve Memur-Sen’e bağlı şubelerimiz gerçekten örnek teşkil edecek kongreler gerçekleştiriyoruz. Kongrelerimizin sonucunda kazanan birlik beraberlik oluyor, kazanan Memur-Sen, kazanan şubelerimiz oluyor. Ülkemiz için, ümmet coğrafyası için arkadaşlarımız bir hizmet yarışına gidiyor ve kaybedeni olmayan sonuçlarla inşallah yolumuza devam ediyoruz. Bu anlamda başta Şube Başkanımız ve Yönetim Kurulu olmak üzer alanda ter akıtan, emek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HAZAN: İNSAN ODAKLI BİR SENDİKAL ANLAYIŞ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR

Memur sendikalarının kuruluş amaçlarını açıklayarak konuşmasına başlayan Birlik Haber Sen Van Şube Başkanı Şaban Hazan, “Örgütlü yaşam ise insan onuruna yakışan bir davranış olup, uygarlığında gereğidir. Memur sendikaların kurulduğu ilk dönemde memur sendikalarının gereksizliğine inananlar bugün memur sen in yanında olmaları, memur sen in sendika mücadelesinin ne kadar doğru, ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Çünkü memur sen ülkem menfaatlerini doğrultusunda sendika olma mücadelesi vermiş olup, insan odaklı bir sendikal anlayış gerçekleştirmiştir” dedi.

ÖZÇELİK: MAALESEF MAĞDURLARI KADIN VE ÇOCUKLAR OLMAKTADIR

Kadın komisyonlarının hedeflerinin kadının toplumdaki statüsünü korumak olduğunu ifade eden Birlik Haber Kadın Kolları İl Başkanı Songül Özçelik, “Kadın komisyonları olarak amacımız toplumumuzda kadının statüsünü korumak, ayrımcılığı ortadan kaldırarak kültürel, bilimsel ve sosyal hayatta da kadınlara yönelik uygulamaları yaşatmaktır. Özellikle amacımız kadınların ülke ve dünya meseleleriyle daha yakından ilgilenmelerini sağlamak, sosyal ve siyasal alanlarda da çalışmalar düzenleyerek etkinliklerle komisyonumuzun gelişmesini sağlamaktır. Adalet ve hakkaniyete dayanan, din ve vicdan özgürlüğü sağlayan, gelenek ve görenekleri öngören bir anlayışa sahip olarak kadınların toplumda hak ettiği statüye ulaşmasını sağlamaktır amacımız. Savaşlar ülkemizde uzun yıllardır yaşanmaktadır. Bu böylece devam etmektedir. Savaşlarda hep egemen güçler baskın olurken maalesef mağdurları kadın ve çocuklar olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Tek liste ile gidilen kongrede başkan Süleyman Topuzoğlu güven tazeledi.