Başkan Toraman 2020 Yılını Değerlendirdi

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman önce deprem ardından pandemi ile karşı karşıya kalan Elazığ’da 2020 yılını değerlendirdi. Başkan Toraman, yaşanan bu süreçte bizim temsil ettiğimiz esnaflarımızdan en fazla zarar gören esnafımız öğrenci servislerimiz oldu” dedi.

Başkan Toraman 2020 Yılını Değerlendirdi

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Hüseyin Keskin’in hazırlayıp sunduğu “Esnafın Sesi” programının bu defaki konuğu Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman oldu.

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman önce deprem ardından pandemi ile karşı karşıya kalan Elazığ’da 2020 yılını değerlendirdi.

TORAMAN: ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ O GÜNÜN ŞARTLARINDA GÖSTERDİK

Başkan Toraman, “2020 yılında 24 Ocak’ta ilimiz ciddi anlamda bir deprem yaşadı. Depremde bölgesel olarak değil de o an yıkılan belki bina sayımız azdı ama bina sayısının ötesinde yıkıların daha sonradan artması sebebiyle ilimizde ciddi anlamda olumsuzluklar meydana geldi. Tabi o günün şartlarında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Allah ailelerine sabırlar versin diyoruz. Şehrimizin başı sağ olsun diyoruz. Bu süreç biter bitmez bu defa da ciddi anlamda bu virüs belası pandemi süreci başladı. Tabi o süreç içerisinde bizim yapmamız gereken konular nelerdi, esnafımız için alacağımız tedbirler nelerdi? Biz de oda olarak elimizden gelen gayreti o günün şartlarında gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TORAMAN: O GÜNÜN ŞARTLARINDA HÜKÜMETİMİZ CİDDİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI

Başkan  Şevket Toraman, “En fazla zarar gören sektörlerden bizim temsil ettiğimiz esnaflarımızdan öğrenci servislerimiz vardı, toplu taşıma araçlarımız vardı, has bel kader toplu taşıma araçlarımız vardı. Ama öğrenci servislerimiz 13 aydır kontağını kilitlemiş evinde. Ciddi anlamda mağdur. Devletin vermiş olduğu ufak tefek desteklerle geçinmeye çalışıyor. Bu destekler ciddi anlamda bir şey değil. Ama bizlerin talebi farklıydı. Sağ olsun o gün hükümetimiz faizsiz kredi uygulamasına geçildi. Ama bizim faizsiz krediler pandemiden dolayı değil, depremden dolayı krediler Elazığ ve Malatya iline mahsus krediler açıldı. 50 milyar faizsiz kredi ödemesi, 100 milyar KOSGEB ödemesi kredilerin esnaflarımıza verilme talebi olundu. O günün şartlarında hükümetimiz ciddi bir çalışma başlattı” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakgoş
Gakgoş - 3 yıl Önce

Artık Elazığ’a taze kan lazım. Çoğu idareci yaşını başını almış gidiyor. Genç, dinamik, gündemi takip eden adamlara ihtiyaç var

Oda başkanları ne zaman değişecek?
Oda başkanları ne zaman değişecek? - 3 yıl Önce

Yıllardır aynı kişiler oda ve birlik başkanı.Ne zaman değişecekler?

SIRADAKİ HABER

banner137