Başkan Toraman Açıklamalarda Bulundu

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor. Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, şoför esnafının kış bakımını yaptırmalarını önerdi. Toraman ayrıca, pandemi nedeniyle öğrenci servis şoförlerinin sıkıntılarının giderilmesi için 5 maddelik talepleri sıraladı.

Başkan Toraman Açıklamalarda Bulundu

Kış aylarında trafikte yer alacak araç sürücülerini doğrudan ilgilendiren zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor.

01 Nisan 2021 tarihine kadar geçerli olacak uygulamada ticari faaliyet gösteren araçların uyma zorunluluğu var.

Elazığ Şoförler odası Başkanı Şevket toraman, zorunlu kış lastiği uygulamasının yapılması gerektiğini belirterek, şoför esnafını uyardı.

TORAMAN: CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN TAKMALARINDA FAYDA VAR

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “1 Aralık 2020 ile 1 Nisan 2021 tarihleri arasında ticari faaliyet gösteren kamyonet, kamyon, otobüs, minibüs, çekici, şehir içindeki ticari taksilerimiz, minibüslerimiz tabi öğrenci servislerimiz de var ama servis yok. Belki Ocak ayından itibaren tekrar okullarımız açılabilir. Bu konuyla ilgili herkes kış lastiklerini, araçlarının bakımlarını, antifrizini, cam suyunu, cam silgilerini, uzun yola gidecek arkadaşlarımızın, şehirlerarası çalışan arkadaşlarımızın zincir bulundurmaları, bu saatten sonra gerekli tedbirlerini almaları için canı gönülden esnaflarımıza buradan seslenmek istiyoruz. Bunları yaparken birikme olmadan yapalım. Hem lastikçilerimiz sıkıntı yaşamaz bununla ilgili bir an önce tedbirlerin alınmasında fayda olur diye düşünüyorum. Biz de burada valiliğimizin almış olduğu kararları esnafımıza hemen duyuracağız. Onun dışında da özel araçlarla ilgili zorunluluk yok ama can ve mal güvenliği için takmalarında fayda var diye ben düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TORAMAN: TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINIYOR

Başkan Şevket Toraman, “Vatandaşımız gönül rahatlığıyla toplu taşımaları kullanabilir. Herhangi bir sıkıntı yok. Biz 15 Mart’tan bugüne kadar odamız bünyesinde elimizden gelen gayreti, mesafeyi, maskeyi, iletişimi devamlı uyguladık ve dezenfekte yapmaya da halen daha devam ediyoruz. Bir tek biz bunu yapmakla kalmıyoruz. Bunun ötesinde araçlardaki bütün her alınması gereken tedbirleri alıyoruz. Belki bazı arkadaşlarımız yolcu alımına dikkat etmemiş olabilir. Belli saatlerde yolcu kalmasın diye fazla yolcu almış alabilir. Ama toplu taşıma yapan esnaflarımızın bu konuyla ilgili hassasiyet gösterdiklerine canı gönülden inanıyorum. Göstermekte mecburiyetindeyiz. Öyle bir hale geldik ki ciddi anlamda paranın da ötesinde sağlığımız önemli. Bu işi yaparken dünya kadar insanı rahatsız etmeye bir hakkımı ve hukukumuz yok” şeklinde konuştu.

TORAMAN: VERGİ VE KREDİ ÖDEMELERİNİN 1 YILLIĞINA ERTELENMESİNİ İSTİYORUZ

Öğrenci servisleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Şevket Toraman, “Devlet işsizlik maaşı gibi bir ücret verildi. Ona başlanmadan tekrar okullar kapandı. Süre ne kadar sürer? Belki 2021 yılında da devam eder. Onun ötesinde de BAĞKUR ve SGK primlerinin ya durdurulması lazım ya da devlet tarafından ödenmesi lazım. Mesela biz pul vergisi MTV’lerin kesinlikle öğrenci servisi esnaflarımızdan 1 yıl alınmaması lazım. Adam iş görmüyor ki. aracını çekmiş kapısının önüne kontağını kapatmış. Bu araca MTV veya vergi vermenin anlamı yok. Onun dışında okullar başlayacak diye 15-20 milyar hazırlık ettiler. Okul paket hazırlığı yaptılar. Öğrencilerin daha rahat ve konforlu bir şekilde yapılması için. Ama Allah nasip etmedi. Açılması da bir şeyi ifade etmiyor. 3 tane 5 tane öğrenci ile gittiler. Bugün 5 aydır söylüyorum. Ama şu andan itibaren bu işe ciddi anlamda devletimizden destek istiyoruz. İnşallah devletimiz büyüktür. Bu insanları mağdur etmeyecektir. Etmesi de mümkün değil. Canı gönülden inanıyorum. Diğer esnaflar için demiyorum. Öğrenci servisleri için diyorum. Tabi diğer oda başkanları adına burada yanlış bir şey söylemeyelim. O insanları temsil eden oda başkanlarımız var. Ama öğrenci servislerinde ciddi anlamda sıkıntılı bir esnaf var. Belki taksiler falan 10 TL’ye, 20 TL’ye götürüyor ama öğrenci servisleri 15 Mart’tan bugüne kadar 1 TL cebine para koymamış. Devlet ufak tefek birşeyler sağlamıştır. Onlardan dolayı da teşekkür ederiz. Krediler verilmiştir teşekkür ederiz. O konuda devletimize sonsuz teşekkürümüz var. Ama bu kredilerin ödenmesi için en az 1 yıl ötelenmesi lazım” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137