Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, galericiler sitesinin sıkıntılarını tek tek sıraladı.

TOROMAN: BİRBİRLERİNE DESTEK OLARAK AYAKTA DURMAYA BAŞLADILAR

Başkan Toroman, “En sıkıntılı esnaflarımızın içerisinde temsil edilen bir esnaflarımız. Galerici esnaflarımız bugün burada 5’inci yılları. 32 yıl içerisinde burada hiçbir şeyin olmadığı bir tek kendi kendilerine bakarak zaman geçiyor. Ama bu süre içerisinde güçlerini kullanarak birbirlerine destek olarak ayakta durmaya başladılar” dedi.

TOROMAN: DEMEK Kİ BENDE HAKKI İLE TEMSİL EDEMEMİŞİM

Başkan Toraman, galericiler sitesinde sağlık merkezi, noter ve ATM için yerler olduğunu fakat görevlilerin bulunmadığını ifade ederek, “Sağlık kabinleri var ama nedense sağlık kabini oraya bir resim olarak atılmış. Yani ilgililer buraya niye böyle bu şekilde soğuk bakıyor? Niye buraya bir görevli verilmiyor? Niye burası faaliyet görmüyor, niye hizmet görmüyor? Bir sıkıntıları bunlar. Diğer bir sıkıntı ise şehrin 3-4 yerinde noter var. İşi ehline vereceksin. İşin ehli diyorsam burada 130’a yakın esnafımız bu işi yapıyorsa buradan şehre gitmesine ihtiyaç kalmayacak. Nöbetçi gönderilsin, bütün arkadaşlarımız işlemlerini burada yapar. hem şehir trafiği ulaşımı azalır hem şehirde noter kalabalığı gider özellikle bu süreçte gerekli. Burada yer mevcut. Kimse kira istemiyor. Bunlar yapılacak işler, zor bir şey değil. Diğer bir konu ise bankalar. Buraya bir ATM kurulmaz mı? PTT kargo buraya gelmiyor bile. Bu insanlar size hizmet veriyor, size para kazandırıyor. İşin özü bu. Ama nedense bu şehire ekonomide en büyük katkı sağlayan bu güzel esnaflarım burada her türlü mağdur oluyor. Şahsım itibariyle demek ki bende bunları hakkı ile temsil edememişim” diye kaydetti.

TOROMAN: BURAYA TÜRKÜ SÖYLEMEYE GELMEDİLER

Başkan Toraman, sıkıntıları anlattı, şehir merkezinde farklı adlar altında galericilik yapanların da görmezden gelinmemesini savunarak, “Buraya Türkü söylemeye gelmediler. Burada dediler ki eğer bizi bu şehirden gönderecekseniz biz hep beraber gideceğiz. Biz gittikten sonra bu şehir merkezinde bu işi yapacak insanlara faaliyet belgesi verilmeyecek diye geldiler. Yoksa bu adamların burada kurulu bir düzeni vardı, tezgahı vardı. Oturttuğu bir sistemi vardı. Evi barkı vardı gidip yemek yiyordu. Eğer adam burada mağdur olmuşsa aşını, ekmeğini, kahvaltısını burada görmüşse o arkadaşımızın aşına ekmeğine sebep değiliz. Kurallara uygun bir şekilde gelir, şartları uygunsa amenna ama şehir merkezinde biz bu işe kesinlikle karşıyız. Karşı olmaya devam edeceğiz. O zaman buraya gelmenin mantığı kalmaz. Şehir merkezinde yıllardır bu işi yapan minibüsçü esnafımız var. o arkadaşlarıma ben saygı duyarım. Adamlar orada perişan oldu. Benim gönlüm traktörüsünüz, kamyoncusunu, minibüsçüsünü buraya yerleştirilmesinden yana. Hem şehre güzellik sağlanır, ekonomik olarak ta herkes burada iç içe yaşar” ifadelerini kullandı.