Türkiye Biyologlar Derneği Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türker16 Nisan Dünya Biyologlar günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

“ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞASIN İSTİYORUZ”

Türkiye Biyologlar Derneği Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türker yaptığı açıklamada , “Biyologlar olarak en duyarlı olduğumuz konular ÇEVRE, İNSAN SAĞLIĞI VE BİYO ÇEŞİTLLİGİMİZİN KORUNMASI konusudur. Daha temiz bir çevre de yaşama hakkı bizden sonraki nesillerinde hakkıdır. Tarıma elverişli topraklarımızı, içilebilir berrak su kaynaklarımız, maddi değeri ölçülemeyen ormanlarımızı, canlı türlerinin azalmasını korumak, sürdürülebilir ekosistem izleme, her zaman her platformda asli görevimiz ve sorumluluk alanımızdır. Çevreyi korumak için öncelikle toplumun tüm fertleri çevreye duyarlı, ve bilinçli olmasıyla korunabilir. Gelecekte çocuklarımıza en iyi mirasımız çevre olacaktır, daha temiz yaşanabilir sağlıklı bir çevrede yaşasın istiyoruz.

“ÖNERİLERİMİZİ İLGİLİLERLE PAYLAŞACAĞIZ”

Hazar Gölü Koruma Planı, Güney Keban Sulak Alan Koruma Planı, Çevre günleri, Yaban hayatı koruma çalışmalarında, Şehrimizde görebildiğimiz, özellikle su kıyılarındaki kirlilik, Tarımsal ve sanayi, şehir artıkları çevreye zarar veren unsurları engelleyip, yetkililere bildiriyoruz, daha güzel modern yaşanabilir bir şehir olmak, sahip olduğumuz zengin tabiat varlıklarımızı sürdürülebilir sağlıklı çevre için öncelikle su, toprak orman kaynaklarımızı koruyup geliştirmek artırmak zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz var. Güzel bir Elazığ için kaldırımları, sokakları parkaları işgal edilmiş kötü görüntüsüne son vermek, kapalı çarşımızda sakatatçılarla baharatçıları ayırıp turistik cezbedici, ticareti artırıcı düzenleme yapılaması için pazar yerlerindeki artıkların pazar bitimi sonucunda sokaklara kaldırımlara dökülmemesi için önlemler alınmasına düşüncelerimiz, önerilerimizi ilgililerle paylaşacağız.

“16 NİSAN DÜNYA BİYOLOGLAR GÜNÜNÜ KUTLU OLSUN”

BİYOLOGLARIN mesleki sorunlarının en başında istihdam edilmeleri, kamudaki görev tanımı ve kısıtlanan ödenmeyen veya eksik ödenen tazminatlar ve iş riski gibi özlük haklarının verilmesi T.C Anayasasından kaynaklanan kanuni haklarımızın verilmesi için yetkili mercilere resmi müracaatlarımızı yazıyor. Söylüyoruz. Anayasal haklarımızı yasal sınırlar içerisinde aramaya her platformda sürdüreceğiz. Biyoloji bölümünde okuyan ve mezun olan bütün Biyologların 16 Nisan dünya biyologlar gününü kutlu olsun. Saygılarımla” dedi.