Evrensel Hafızlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Zülfi Üçer Evrensel Hafızlar Derneği, 81 ildeki şube ve 600’ü aşkın ilçedeki temsilciliği ile hafızlık eğitimi gören öğrencilere sağladığı maddi ve manevi desteğin yanında, insanların Kur’an’la irtibatını artırmaya yönelik faaliyetler yapmaya devam ediyor” dedi.

EHAD Elazığ Şube Başkanı Zülfi Üçer yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Evrensel Hafızlar Derneği, 81 ildeki şube ve 600’ü aşkın ilçedeki temsilciliği ile hafızlık eğitimi gören öğrencilere sağladığı maddi ve manevi desteğin yanında, insanların Kur’an’la irtibatını artırmaya yönelik faaliyetler yapmaya devam ediyor.

Evrensel Hafızlar Derneği olarak hafızlığı tanıtmak, teşvik etmek ve hafızların sorunlarına çözümler üretebilmek amacıyla 2009 yılından itibaren her yıl mübarek üç ayların ilki Recep ayının ilk haftasını Dünya Hafızlar Haftası olarak kutlamaktayız. Dünya Hafızlar Haftası’nın ve idrak edeceğimiz üç ayların ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

Kur’an’ın tahrif edilmeden yayılıp yaygınlaşmasında ve bugünlere gelmesinde hafızların büyük rolü vardır. “Hafızlar” kültürümüzde yaşayan ve yürüyen Kur’an olarak nitelendirilmiştir. “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.” buyuran Allah Rasulü (s.a.v.), Kur’an-ı Kerim’in sahih okunmasına, ezberlenmesine ve anlaşılıp hayata tatbik edilmesine büyük önem vermiştir. Peygamber Efendimizin (s.a.v.), Kuran-ı Kerim’in öğrenilmesini - öğretilmesini ve ezberleyerek hafız olunmasını birçok vesileyle teşvik ettiğini biliyoruz.