Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş, pandemi döneminde esnafa sağlanan hibe destekleri için müracaatların sona erdiğini söyledi.

ULAŞ: 3 GÜNLÜK UZATMA SÜRESİ VERİLDİ

Başkan Ulaş , “Özellikle pandemiden ötürü Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kararnamesiyle esnaflarımıza sağlanan hibe desteklerinin müracaatları geçen hafta Cuma günü bitmesinin akabinde 3 günlük uzatma süresi verildi. Malumunuz dün gece 23.59 itibariyle müracaatlar bitti” dedi.

ULAŞ: DESTEĞİMİZ ELÂZIĞ ESNAFINDAN EKSİK OLMADI

Devletin sağlayacağı hibe ve kira desteklerinin esnafı rahatlatacağını ifade eden Başkan Ulaş, “Elazığlılar olarak gerçekten devletimizin vereceği bir milyon gelir desteği kaybı 500’de kira desteği Elazığ esnafı adına kaçınılmaz olduğunu gördük. Bizler gerek oda olarak gerekse şahsi olarak elimizden geldiği kadarıyla kendi odamızın üyeleri ve diğer oda üyelerine de bu süreçte kendilerine desteklerimiz eksik olmadı” dedi.

ULAŞ: DEVLET MİLLETİNİN VE ESNAFININ YANINDA

Başkan Ulaş, “Devletimizin yaklaşık olarak 1-2 ay öncesinde devletimize ve farklı kurumlarda olan esnaflarımızın borçlarının da yapılandırılarak peşin ödemelerde de yüzde doksan faizinin silinmesi taksitlendirmede de belli oranda faizin düşürülmesiyle beraber esnaflarımızın bu imkanda sağlanmasını meydana getirdiler ”ifadelerini kullandı.