Başkan Ulaş, Ekonomimiz Ne Kadar İyi Olursa O Denli Güçlü Olabiliriz

Değerlendirme yapan Elazığ Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mitat Ulaş, “Deprem ve pandemi esnafımızı çok etkiledi” dedi.

Başkan Ulaş, Ekonomimiz Ne Kadar İyi Olursa O Denli Güçlü Olabiliriz

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Hüseyin Keskin’in hazırlayıp sunduğu “Esnafın Sesi” programının bu defaki konuğu Elazığ Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mitat Ulaş oldu.

ULAŞ: EKONOMİMİZ NE KADAR İYİ OLURSA ÜLKE OLARAK VEYA ŞEHİR OLARAK O DENLİ GÜÇLÜ OLABİLİRİZ

Zorlu ve yorucu geçen 2020 yılının değerlendirmesini yapan Elazığ Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mitat Ulaş, “2020 yılını çok ağır badirelerle atlattık. 2020’nin Ocak ayında yaşamış olduğumuz depremin evet halen sancıları ve acıları devam etmektedir. Akabinde covid-19 dünyayı kasıp kavuran bir veba hastalığıyla karşı karşıya kaldık. O da halen devam ediyor. Biz özellikle ağır badireler atlattığımız alanda konuşacak olursak deprem bir covid iki bizleri ciddi manada etkiledi. Çünkü her programda, her platformda dile getiriyorum. Evet şehrimizin, ülkemizin ve dünyanın lokomotifi esnaflardır. Esnaflar var olduğu süre içerisinde şehirler, ülkeler, toplumlar var olabiliyor. Ekonomimiz ne kadar iyi olursa ülke olarak veya şehir olarak o denli güçlü olabiliriz” ifadelerini kullandı.

ULAŞ: BU ŞEHRİN ESNAFININ SIRTINDAN PARA KAZANIYORSAN BU ŞEHRİN ESNAFINA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDASIN

Banka yöneticilerini de eleştiren Ulaş, “Ben şahit oldum; bir esnafım geldi bana dedi ki başkanım ben bankaya başvuru da bulundum. Banka dedi ki ‘senin 100 bin lirayı kullanma şansın yok. Senin 10 yıl önce sicilinde sıkıntı meydana gelmiş. Ama istiyorsan ben sana 300 ile 500 arasında bir rakam beyanında bulunmuş. Faizli krediyi kullandırabilirim’ demiş. Buna ağlar mısınız, güler misiniz. Sen esnafa 100 bin lira faizsiz krediyi kullandıramayacaksın 500 bin lira sen faizli kredi kullandıracaksın. Buna kim inanır? Ben o süreçte de söyledim. Halen söylüyorum. Banka müdürlerimiz diyor ki ‘başkanım bizim dostumuzsunuz. Yeter artık’ yeter değil kardeşim. Bu şehirde bu şehrin esnafının sırtından para kazanıyorsan bu şehrin esnafına sahip çıkmak zorundasın” şeklinde konuştu.

ULAŞ: DUYGULANMAMAK ELDE DEĞİLDİR

Başkan Ulaş, “Bin lira gelir kaybı desteği, 500’de kira desteği veriliyor şu anda. Bunu da geçen bir esnaf arkadaş geldi bir bayan kardeşim. Dedim ki abla siz hibelere başvurdunuz mu? ‘Başkanım ben başvurmuyorum’ dedi. Niye diye sordum, ‘devletim zarar eder’ dedi. O kadar hoşuma gidiyor ki bunları işitince duygulanmamak elde değildir. Devletim var olsun, devletim baki olsun, devletim ayakta kalsın ben acımdan da ölebilirim duygusuyla yaşıyorlar. Biz özellikle ve özellikle bu süreçte devam ediyor. Eğer bu hibeler özellikle bin lira gelir kaybı, 500 TL’de kira desteği bunu Elazığ’a has olarak Türkiye’de olabilir. Tabi o kardeşlerimizde pandemiden ötürü sıkıntılar yaşıyorlar. Bunu bir 6 aya çıkarırlarsa bu da iyi olur diye düşünüyorum. Bin lira fazla bir rakam değildir. Benim bazı noktalarda en düşük benim esnaflarımda kira desteği bile aylık bin lira, 500 lira olanlar vardır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2021, 19:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakko
Gakko - 3 yıl Önce

VAllahi helal olsun, benim aklıma gelmemişti. Yazıklar olsun size de sizin gibilere yetki, makam verenede

Odalar kapansın
Odalar kapansın - 3 yıl Önce

Odalar kapansın.

..........
.......... - 3 yıl Önce

Yalaka kumbaranın birisin...

,,,,
,,,, - 3 yıl Önce

Cumo ne ekonomisi ,ne gucu ,birsey mi kaldi...bos teneke

SIRADAKİ HABER

banner137