Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

USLU: FABRİKAYI BELEDİYEYE KAZANDIRDIK

Atıl durumda olan Deri Fabrikasını Ağın’a kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, işlemlerin tamamlandığını ve tapuyu aldıklarını söyleyerek, “2 milyon 600 bin liraya Halk Bankasından ihale ile satın aldık. Bize 6 ay süre tanımışlardı. 2 milyon 600 liranın tamamını ödedik. 2 ay önce bitti. 2 aylık süreçte de yazışmaları bitirdik. Senenin son haftası tapumuzu aldık. Şu anda belediyenin 46 bin m2 yüz ölçümü olan 7 bin m2 kapalı alanı olan bir fabrikayı belediyeye kazandırdık.” dedi.

USLU: ÜRETİM VE PAKETLEME TESİSİ YAPACAĞIZ

Tekrardan hayata kazandırılan Deri Fabrikası, birçok farklı alanı ile hizmete açılacak deri fabrikası ile ilgili konuşan Başkan Uslu, “Meslektaşlarımıza İlçe Emniyet Amirliği tesis ettik orada. Hükümet konağının yıkılma durumu ortaya çıktı. Meslektaşlarımızı oraya aldık. Elazığ Emniyet Müdürlüğü de elektrik işlemlerinde bize destek oldular. Daha önce DAP İdaresi Projesi olan İlçe Tarım Müdürlüğünün leblebi üretim Tesisi Projesi vardı 350 Bin liralık. Buna 150 bin lira da biz ekledik. 550 bin liralık makinaları aldık. Paketleme ve üretim makinaları hazır. Üretim ve paketleme tesisi yapacağız. Bir bölümünü badem kırma ve paketleme işlemi yapacağız. Ağın’ın 2 incisi var badem ve leblebi. Badem kırma ve paketleme işlemi projesi DAP İdaresi’nde şu anda. Olumlu seyrediyor” dedi.

USLU: HAYVANAT BAHÇESİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Başkan Uslu, çiftçilerin elde ettiği ürünlerinde onarılan fabrikada işleneceğini kaydederek, “Biz tarım ile uğraşıyoruz. Tarımsal faaliyetlerimiz var. Kendi tarlalarımızı kendimiz ekiyoruz personellerimizle araç gereçlerimizle. Buradan elde ettiğimiz mahsullerimizi buğdayımızı fabrikanın bir yerinde un değirmenine yapacağız. Buradan hem ihtiyaç sahibi ailelere un ve bulgur vereceğiz. Hem de bu süreçte organik olarak hemşehrilerimizin satışına sunacağız. Bir döngü oluşacak. İstihdam edilen personel orada sadece maaşını çıkarsa o bile bize yeterli. Belediye binamızın etrafı şu anda hayvanat bahçesi gibi. Fabrikanın da bir bölümünü daha donanımlı, daha profesyonel, yırtıcı hayvanların olmayacağı, veterinerin istihdam edeceği kendi tarlalarımızdan kendi mahsullerimizden günlük yaşamını devam ettirecek hayvanlardan bir hayvanat bahçesi düşünüyoruz. Bununda faydası ilçe turizmine katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı.

32 personel ile gayet verimli bir şekilde çalışmalar devam ettiğini belirten Başkan Uslu, güneş enerjisi projesinin de hayata geçtiğini söyledi.