Emekliler Günü ve Haftası nedeniyle açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür, üyelerinin ve emeklilerin gününü kutladı.

Başkan Gür, “Biz kurum, yönetim olarak emeklilerimize ve emekli olacak vatandaşlarımıza bundan sonraki yaşamında sağlık, huzur dileklerimizle yönetim kurulu adına hepsine saygılar sunarım” dedi.

GÜR: DEVLETİMİZ BİZİ MÜJDELENİRSİN İSTİYORUZ

Gür, Emeklilere verilen bayram ikramiye miktarının arttırılmasını talep ettiklerini söyleyerek, “2018yılından beri bin lira olan ikramiyelerin hiç değilse vatandaşların rahat kurbanlık alabilmesi adına, çocuklarına harçlık verebilmesi adına, evine şeker götürmesi adına maaşlarımıza gelen zamların ikramiyelere de yansıtılmasını istiyoruz. Bu konuda devletimizden irtibatımız olsun bizi müjdelenirsin istiyoruz” diye kaydetti.

GÜR: DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN SESİMİZE KULAK VERMESİNİ BEKLİYORUZ

Vedat Gür, en düşük emekli maaşının yükseltilmesini de beklediklerini kaydederek, “Taban aylıklarının gün geçtikçe eridiğini, asgari ücretlinin bile taban aylığı maaşı alanlarla arasında bin lira uçurum olduğunu, bu uçurumun kapanmasını, emekli maaş alanın en az asgari maaş alan seviyesine ulaşılmasını istiyoruz. Emeklinin bende bu ülkede standart bir yaşam seviyesine ulaşabilirim hevesi ile yaşamasını devletimiz istiyorsa, bekliyorsa bunun da düzeltilmesini devlet büyüklerimizden sesimize kulak vermesini bekliyoruz. Bu seslenişimiz Türkiye genelinde 81 ilde dernekler yönetimince genel merkezimizce tüm ulusa sesleniş gibi program düzenlemiştir. İnşallah devlet büyüklerimiz bizim bu seslenişlerimizi duyarlar. Gerekli haberleri müjdeli haber gibi Cuma günü açıklayacakları 6 aylık maaş zamları ile bu güzel haberleri bizlere verirler” ifadelerini kullandı.