Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sendikasının Elazığ Temsilciliğinin divan toplantısına katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Temsilcilik İl Banasında basınla buluşan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmasını değerlendirerek “ Hükümete seslendiğimiz konu dört celiler konusu. Taşeron konusunda şuan bir çalışmanın yürürlüğünü hem çalışma bakanı hem de başbakan kamuoyu ile paylaştı. 2018 Girmeden bu konuya ilişkin bir uzlaşı noktasının üretilmesi konusunda yoğun gayretin olduğunu ve bir an önce takvimlendirerek somut adıma dönüştürülmesi konusunda çalışma yaptıklarını” ifade etti.

“Alfabenin Bütün Harflerini Sayabileceğimiz Sistem Biçimi Doğru Değil”

Yalçın “ Dolayısıyla bu yaklaşımı son derece kıymetli bulduğumuzu önemsediğimiz başlatan ifade etmem lazım. Çünkü biz kamuda alfabenin bütün harflerini sayabileceğiz sistem biçimlerinin olmasını çok doğu bulmuyoruz. Bu çalışma mevzuatı açısında da sorun. Aynı işi yapan aynı ortamı paylaşanların farklı farklı statülerde çalışma açısını bozması bakımdan da son derece sakıncalı. Onun için dört alı ve dört beli olacak şekilde çalışanların işçi ya da memur statüsünde çalıştırılması gerektiğini baştan beri ifade ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha bu teklifimiz iğneliyoruz. Sözleşmemeliler olarak kamuda bulunan dört beli, dört celi çalışanlar ve geçen toplu sözleşmede de üzerine ısrar ile vurgu yaptığımız bir anlamda da uzlaştığımız hükümetin de önceden beyanlarında ifade ettiği memur işi yapan işçi kadrosunda buluna arkadaşlarımız bu statüde bulunanlarda taşeronlar ile ilgili beraber tartışma içesine dahil edilmeli” diye aktardı.

“Hükümet’ten Olumlu Adım Bekliyoruz”

Ali Yalçın, hükümetin taşeron çalışmasının son derece kıymetli bir çalışma olduğunu belirterek, memur işini yapan işçilerin de mutlaka kadroya alınması gerektiğini söyleyerek “ Taşeronlara ilişkin güvence çalışması son derece kıymetli son derece yerinde bir çalışma. Fakat bunun kabul oranının artması çalışma hayatına huzur getirmesi açısından dört celilerin de bu kapsam da kadroya kavuşturulması dört belilerin taleplerini yerine getirmesi ve memur işi yapan işçi kadrosunda bulunan arkadaşlarımızın memur kadrosuna aktarılarak yaptıkları iş ile attıkları imza ile bu konu ile alakalı ters orantının ortadan kaldırılması konusunda bu kez Elazığ’ımızın dan Memur Sen’ den bir çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda Hükümet’ten olumlu adım beklediğimizi buradan bir kez daha buradan ifade ediyoruz” diye konuştu.