BAŞKAN YANILMAZ AÇIKLADI, AKARYAKIT İSTASYONU’NDAN VAZGEÇİLDİ

Kız Meslek Lisesinin yanındaki araziye akaryakıt istasyonu yapılması isteği kamuoyunun tepkisine neden olmuş, vatandaşlar şehrin merkezine akaryakıt istasyonu yapılmasını istememişlerdi.

BAŞKAN YANILMAZ AÇIKLADI, AKARYAKIT İSTASYONU’NDAN VAZGEÇİLDİ

Bu noktada Elazığ Belediyesi 2016 yılının Mayıs ayında yaptığı imar değişikliğiyle o alanı akaryakıt istasyonu ve ticari alana çevirmiş ve Elazığspor’a gelir elde etmeyi planlamıştı.

Ancak o araziye Özelleştirme idaresinin sahip çıktığını daha öncede elazigsonhaber.com internet haber sitesi aracılığıyla ilk kez okuyucularımıza duyurmuştuk.

Yani araziye hem vatandaşın istemediği halde akaryakıt istasyonu yapılacak hem de gelir Elazığspor yerine hazineye gidecekti.

Bunun üzerine Elazığ Belediyesi de harekete geçti. Daha önceden Belediye Meclisinde alınan kararla o alan akaryakıt istasyonu ve ticari alana dönüştürülmüştü. Şimdi belediye meclisinde o karar değiştirilecek ve o arazi yeşil alana dönüştürülecek.

“Elazığspor’umuz İçin Mücadele Verdik”

Bu alanda sadece Elazığspor tüzel kişiliğine kalıcı gelir sağlamak için çalışmalarda bulunduklarını belirten Başkan Yanılmaz’ın yazılı açıklaması şöyle: “Elazığ Belediyesi olarak, şehrimizin önemli bir değeri olan Elazığsporumuz’un sık sık yardım talep eden bir kurum yerine, kendi ayakları üzerinde durabileceği bir yapıya kavuşturarak kalıcı gelirlere sahip olması amacıyla kamuoyunun da bilgisi dâhilinde Kız Meslek Lisesi'nin yanında bulunan arazi ile ilgili olarak sadece Elazığsporumuzun tüzel kişiliğine destek odaklı bir takım girişimlerimiz olmuştu.

Bu konuda şehrimizde yaşayan her hemşehrimizin de şahitlik ettiği gibi Elazığsporumuzun içinde bulunduğu zor durumdan kurtarılması adına, şeffaflık ilkemiz gereğince adımlar attık ve mücadele verdik.

“Elazığspor Üzerine Titrediğimiz Ortak Bir Değerdir”

Elazığsporumuz, her bir Elazığlı hemşerimizin gönül bağı ile yüreğinde taşıdığı ve 50 yıllık şanlı maziye sahip, en kıymetli sivil toplum kuruluşumuzdur. Bu gerçekten hareketle Elazığspor,  herhangi bir olumsuzluk yaşanmasın diye en zor günlerinde sahip çıktığımız ve bugüne kadar gücümüz yettiğince de hiç bir desteğimizi esirgemediğimiz, bir futbol takımı olmaktan öte,  renklerine ve ismine vefa borcumuz olduğuna inandığımız ve üzerine titrediğimiz ortak bir değerimizdir.

“Taşıma Suyla Değirmen Dönmez”

Bizler, “taşıma suyla değirmen dönmez” mantığı ile Elazığsporumuz'u geleceğe taşıyabilecek, hiç bir kurum veya şahsa muhtaç etmeyecek kalıcı gelirlerinin sağlanması gerektiğini hep savunageldik.  Çünkü biliyoruz ki şahıslar geçici, Elazığsporumuz bakidir ve öyle kalmalıdır. Bugün bizlerin, yarınlarda da gelecek nesillerin bu takımı zirveye taşıma gayretleri her birimiz için bir vecibedir. Bizlerin temel amacı; şehrimizin en büyük marka değeri olan Elazığsporumuz'u isminin ilimizde sürekli problemlerle anılması değil, zafer, başarı ve birlik ruhuyla mutluluk kaynağımız olması ve tüm ülkede de örnek bir takım olarak anılmasıdır.

“O Arsayla İlgili Referandum Yapılacaktı”

İşte bu ilkeden hareketle Kız Meslek Lisesi'nin yanındaki araziyi Elazığsporumuzun tüzel kişiliğine tahsis ederek, o alana benzinlik istasyonu, 3 katlı iş merkezi ve 3 katlı yer altı otoparkı yapmayı düşünmüş, bunu kamuoyu ile paylaşmış ve yine  "Birlikte Yönetim" ilkemiz gereği konuyu, siz aziz hemşehrilerimizin olur ve onayına sunmak amacıyla referandum yapacağımızı, halkımız neyi arzu ediyorsa o yönde hareket edeceğimizi kamuoyuna deklere etmiştik.

“Gönlümüz Asla Razı Gelmeyecektir”

Bizler; Elazığspor adına, Elazığsporun sürekli kaynak arayışı ile gündeme gelmemesi için kalıcı gelir oluşturma çalışması yaparken Maliye Bakanlığının bu arazinin satılması için Özelleştirme İdaresi'ne devrettiği duyumunu aldık.

Şehrin Belediye Başkanı olarak arzumuz, bu araziden elde edilecek gelir ile "tek istisnamız" Elazığsporumuz'a fayda sağlanması idi.  Eğer bu gerçekleşmeyecek ve söz konusu alanın üçüncü şahıslara satışı ile birlikte herhangi bir ticari faaliyete vesile kılınacaksa, buna tüm halkımız gibi bizlerin de gönlü asla razı gelmeyecektir.

“Belediye Meclisinde İmar Değişikliği Yapılacak”

Bu konu ile ilgili gerekli yapılması gerekli imar değişikliği, belediye meclisimizin ilk toplantısında gündeme alınacaktır.

Söz konusu   alanın Elazığspor’un menfaati dışında başka herhangi bir ticari faaliyete konu olmaması için özelleştirme kurumu nezdinde satışının iptaline ve bu alanda şehrin ihtiyacı olan yeraltı otoparkı ile zemininin yeşil alan yapılmak üzere tüm şehir halkımız adına Belediyemize tahsisinin yapılmasını talep ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Böylelikle arazi üzerinde büyük tepkiye neden olan benzin istasyonunun yapılmasının önüne geçilebilecek.

İşte Ses Getiren O Haberimiz;

HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 22:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Haşim Karacabay
Haşim Karacabay - 7 yıl Önce

Birileri Elazığspor ve Elazığ' Belediyesine kazık atmak için Özelleştirme idaresini devreye sokmuşlar. Elazığın menfaatine olan konularda kurumları seferber edemeyenler aleyhine olan konularda maharet sergilemişler.

SIRADAKİ HABER

banner137