Amerika’nın dolar kuru üzerinden Türkiye’ye yönelik başlattığı ekonomik savaşa tepki amacıyla Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yerli para kullanılması yönünde kampanya başlattı.

“TESLİM ALMA OPERASYONA DÖNÜŞTÜRME GAYRETİ”

15 Temmuz’da bu ülkeye saldırıya geçen, insanları tanklarla ezen, kurşuna dizen, bu ülkeyi iç savaş ve işgalle yüz yüze getiren güç ve mahfillerin bunda başarılı olamayınca Türkiye’ye ekonomik savaş başlattıklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, bu durumun Papaz Brunson üzerinden Türkiye’yi ekonomik alanda çökertme, diz çöktürme, teslim alma operasyona dönüştürme gayreti olduğunu belirtti.

“BÜTÜN DÜNYA İÇİN TEHDİT”

Yaşananların yüzünü İslam coğrafyası ile Asya’nın yükselen güçlerine çeviren, ABD ve AB boyunduruğunu reddeden, yüz yıl sonra yeni yükseliş dönemini başlatan, küresel güç kaymasında büyükler liginde oynamaya başlayan Türkiye’yi cezalandırmak amacıyla açılan bu ekonomik savaşın asıl amacının bölgede bir güç olan ülkeyi yeni bir çağa taşıyan, yeniden tarih yazan ve tarih değiştiren Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan intikam alma çabası olduğuna dikkat çeken Başkan Yanılmaz, bu durumun sadece Türkiye için değil bütün dünya için tehdit haline gelen ABD’nin dünyayı çılgınlığa sürüklemesinin ilk adımı olduğunu ifade etti.

Tarih boyunca bu milletin her türlü saldırılara direndiğini ve zaferle çıktığını ifade eden Başkan Yanılmaz, Türkiyenin birçok zenginliklere sahip olduğunu, en zor dönemleri başarıyla aşmış, “yok oldular” dedikleri anda yeniden dirilmiş bir millet olduğunu belirtti.

“EN ÖNEMLİ ŞEY TOPYEKÛN EKONOMİK MÜCADELE OLACAK”

Bu süreçten de geçmişte olduğu gibi bir kez zaferle çıkacaklarına inandıklarını belirten Başkan Yanılmaz, yapılacak en önemli şeyin topyekûn ekonomik mücadele olacağını söyledi. Bu amaçla her bir Elazığlının geçmişte olduğu gibi hangi siyasi partiden, hangi düşünceden olursa olsun milli konularda, ülkemiz ile ilgili konularda bir ve beraber olduğu gibi bu konuda da güçlü bir irade ortaya koyarak dövizle alış-verişi bırakıp milli paramızla alışveriş yapacağına inandığını belirtti.

BİR DİZİ KARARLARI HAYATA GEÇİRECEKLER

Bu amaçla esnafımız başta olmak üzere tüm hemşerilerimizi bu kampanyaya davet eden afişleri astıklarını belirten Başkan Yanılmaz, kendilerinin de Elazığ Belediyesi olarak bu kampanya gereği tüm alış-verişlerini yeniden gözden geçireceklerini, yeni ekonomi sistemine uygun yatırım yapacaklarını ve bu konuda bir dizi kararları hayata geçireceklerini ifade etti.