Başkan Yanılmaz'dan Önemli Açıklamalar

STK Platformu tarafından düzenlenen toplantı da konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Belediye tarafından yapılan çalışmalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Yanılmaz'dan Önemli Açıklamalar

Elazığ STK Platformu tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Eğitim Bir Sen toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, STK Platformu Başkanı İbrahim Türkoğlu ve STK Temsilcileri katıldı.

TÜRKOĞLU, ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Programın açılış konuşmasını yapan STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, çalışmaları hakkında bilgiler vererek katılımlarından dolayı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür etti. Başkan Türkoğlu; "Bu ayki toplantımız da ise ana tema olarak, “Belediye Hizmetlerini” ele alacağız.  Belediyeler, öncelikle toplumsal ihtiyaçların etkin, verimli ve yerinde karşılanmasına yönelik yerel uygulanmaları gerçekleştirilir. “İnsanı öngörmeyen hiçbir yönetişim şekli başarılı olamaz” düşüncesinden hareketle, belediyelerin işleyişinde, bireysel katılım açısından karşılaşılan mevcut sorunların giderilmesi ancak örgütlü katılım yaklaşımı ile aşılabilmektedir. Bu anlamda, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlere örgütlü katılımı sunmaktadır. Günümüzde yerel kalkınmanın gerçekleşmesinde belediyelerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarına da görevler düşmektedir.

Bu bağlamda, Elazığ Belediyemizin projeleri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarından değerlendirme almasını önemsiyoruz. Bu toplantımızda, belediyemizin bugüne kadar yapmış olduğu ve bir kısmı ödül alan (Kültür Park, Hayır Çarşısı ve Hayvan Hastanesi gibi) proje ve hizmetleri hakkında bilgi alacağız. Ayrıca devam eden ve planlanan; orduevi köprülü kavşak, istasyon kavşağı alt geçit projesi, Şorşor deresi projesi, cip barajı projesi, kuzey ve güney imar yolu projesi, kent meydanı projesi gibi önemli projeler hakkında STK’larımızın değerlendirmelerini, görüş ve önerilerini doğrudan belediye başkanımıza iletmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 

BAŞKAN YANILMAZ: BU PLATFORM ÖNEMLİDİR

Konuşmasına STK’ların önemine değinerek başlayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Her STK’nın bir önemi var.  STK’larda hizmet etmek zordur. Bunu yakından bilen biri olarak söylüyorum. Neredeyse çocuk yaşlardan itibaren, stk’larda mücadele ettik. Üzülerek şunu söylemek zorundayım ki bir kısım STK’lar kurulduktan sonra kiralarını ödeyemeyecek duruma düşer. O Stk’nın başkanı kimse herkes gelir onu bulur. Dolayısıyla STK’lara başkanlık yapmakta zordur. STK’ların kendi alanlarında çalışma yapmakla birlikte bir platform haline gelip her meslekten her gruptan insanın birlikte çalışma yaptığı alanlar ise çok daha değerli çok daha önemlidir. Bu platformun kuruluşunda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Burada her alandan dernekler var. Dolayısıyla bir konuyu konuşurken farklı bakış açılarının olduğu bir yerdeyiz.  Bu platform önemlidir. Buraya kadar gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YANILMAZ: İNSANI MERKEZE ALDIK

Yapılan çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Yanılmaz, “İnsanı merkezi aldık. İnsanı merkeze almayan insan odaklı çalışmayan hiçbir icraat şehir için bir anlam ifade etmez. Dolayısıyla hangi adımı attıysak merkeze insanı aldık. İnsanımızın çıkarlarını aldık. Şehrin 38 mahallesine hizmet götürürken eşit hizmet götürmeye çalıştık. Şu mahalleden bu kadar oy almışım dolayısıyla buraya az hizmet, şuradan çok aldım buraya daha çok hizmet mantığını ele almadık. Birlikte yönetim anlayışımız bizim olmazsa olmazımız oldu. Özellikle esnaf sektörümüz değişik alanlarda çalışanlar bizim birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız oldu” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YANILMAZ: ELAZIĞ’I YÖNETMEK İÇİN GÖREVE GELMEDİK

Çarşı Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren ve o bölgenin daha canlı olacağını belirten Başkan Yanılmaz, “Çarşı Mahallesi’nde bir çalışma yapıyoruz. Akşam saatlerinden sonra vatandaşların girmekten korktuğu bir alandı. Ancak bu alan esnaflarımızın ticaret yaptığı bir alandı. Şimdi bu alanı komple yapıp düzeltiyoruz. 2 gün önce büyün esnafı bir yerde topladık ne istiyorsunuz diye sorduk. Yaptığımız her işin ahirette hesabını vereceğimizin inanç ve şuuruyla hareket ediyoruz. Belediyede çalışan bütün arkadaşlara dediğimiz şudur. Biz Elazığ’ı yönetmek üzere bu göreve gelmedik. Biz buraya hizmet etmek için görevlendirilmiş 2 bin 500 kişiyiz. Tüm çalışma arkadaşlarımız Elazığ’a hizmet etmek üzere görevlendirilmiş insanlarız” dedi.

 

BAŞKAN YANILMAZ: NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR

16 Nisan tarihinde yapılan halk oylaması sonuçlarına da değinen Başkan Yanılmaz, “Elazığ tarihinde 2002’den buraya kadar yapılan bütün seçimlerdeki en yüksek oy oranını aldığımız seçim olmuştur. Elazığ olarak ne kadar gururlansak azdır. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YANILMAZ: TEMİZLİK İHALESİNDEN 10 MİLYON LİRA KAR ETTİK

Belediye tarafından yapılan ihaleler hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Kiraladığımız yerler var. Vatandaş belediyeden kiralamış kira vermiyor. Biz göreve geldik, ikaz ettik şaka sandı. İkinci ve üçüncü ikazımı yaptık. Ekiplerimizi gönderdik. Yanındaki dükkan kendisinin kendi dükkanını kiraya vermiş. Belediyenin dükkanında oturuyor. Belediye kira alamamış. Biz o arkadaşımızı üzmek zorunda kaldık. 4 yıllık kirayı da aldık. Belediyenin gelirlerine sahip çıktık giderlerini kıstık. Sadece temizlik ihalesinde yıllık 10 milyon lira kar ettik. Daha fazla araç, daha fazla iş yaptık ama kar ettik. Diğer ihaleleri saymıyorum. 2011 yılında bize 30 bin liraya verilen malzemeyi 2016 yılında 10 bin liraya aldık” dedi.

  

 

BAŞKAN YANILMAZ: BİR TEK ALACAĞI OLAN YOK

Kendilerinden önce esnafın belediyeyle iş yapmak istemediğini vurgulayan Başkan Yanılmaz, “Ben 2011 seçimleri öncesinde Sanayi’de esnaf gezisi yapıyordum esnaf şunu dedi biz Belediyeyle iş yapmıyoruz. Çünkü alacaklarımız var diyorlardı. Belediyeye geldik sonra esnafa dedim getirin şu alacaklarınızı. 2014 yılının mayıs ayında bütün alacakları ödedik. Bugün itibariyle Elazığ Belediyesi’nden bir tek alacağı olan yoktur. Bütününü ödedik. Hem çalışanlarımıza hem enerjimizle bir sinerji yakaladık” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YANILMAZ: ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Elazığ’ın alt yapısını yenilemek için çalışmalara başladıklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ’ın içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapısını komple temizliyoruz projeleri Temmuz ayı içerisinde bitecek. Büyük bir yatırım. İnşallah bununda yatırımına başlayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 21:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137