Başkan Yanılmaz, Darbe Gecesi Telefonla Arandığını İlk Kez Anlattı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki etkinliklerde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. 

Başkan Yanılmaz, Darbe Gecesi Telefonla Arandığını İlk Kez Anlattı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. Kanal Fırat Canlı yayınında Serkan Aksakal’ın sorularını cevaplandıran Başkan Yanılmaz, yaptığı açıklamada; 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe gecesi yaşadıklarını anlattı. 

MÜCAHİT YANILMAZ: BENİ GECE ARADILAR, SENİ ALIP GÖTÜRECEĞİZ DEDİLER
15 Temmuz darbe gecesi kendisinin telefonla arandığını anlatan Başkan Yanılmaz, “15 Temmuz gecesi ve daha sonrasında bu meydanda verilen mücadelenin milyonda biri dahi olamaz. Önemli olan o mücadeledir, önemli olan o bayraktır, önemli olan o duruştur. O duruş olmadıktan sonra, bayrağımız gönderde dalgalanmadıktan sonra o hain insanlar emellerine ulaştıktan sonra varlığımızın hiçbir anlamı olmaz. Ki zaten olmazdık da. Çünkü 15 Temmuz gecesi belki ilk etapta alıp götürülecek olan isimlerden biriydim. Beni gece aradılar, seni alıp götüreceğiz dediler. Ben de meydanlardayız, buyurun gelin, alabiliyorsanız alın dedim. Ki Ankara’daydım, Ankara meydanlarındaydım. Elhamdülillah şükrediyorum Allah’a. Biz tavrımızı daha ilk andan itibaren ortaya koyduk, duruşumuzu belirledik, tarafımızı belirledik” dedi. 

MÜCAHİT YANILMAZ: VATAN İÇİN BİRLİKTE OMUZ OMUZA MÜCADELE ETTİK
Başkan Yanılmaz, “Bu millete ne kadar minnettar olsak azdır. 80 Milyon insan olarak 15 Temmuz gecesinin bir diğer şey de kardeşliğimizdir. 80 Milyon insan olarak farklı ırklarda, farklı dinlerde, farklı dillerde, farklı siyasi görüşlerde, farklı mezheplerde olsak dahi söz konusu vatan, söz konusu millet, söz konusu bayrak olursa her birimizin kalbimizden kalbimize giden bir yolun olduğunu biz o gece gördük. Kardeş olduğumuzu gördük, sarıldık, muhabbet ettik. Ve vatan için birlikte omuz omuza mücadele ettik. Elhamdülillah şükrediyorum, hamt ediyorum Allah’a. Bu vatanı hainlere bıraktırtmadı. Bizi birbirimize düşürtmedi, kardeşi kardeşe düşürtmedi. 15 Temmuz yeniden bizim vatan sevgimizi doruğa çıkardı. Tabi ki vardı vatan sevgimiz, yeniden bayrak sevgimizi doruğa çıkardı. Yeniden millet olma anlayışımızı öne çıkardı. Ve yeniden birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlerimizi pekiştirdi. Elhamdülillah ne kadar şükretsek azdır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 20:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 6 yıl Önce

ne hikmetse darbeden üç gün sonra piyasaya çıktın sahte imamlık yaptın şov yapma bu memleket artık sana zırnık oy vermez bunu bilesin.

Fatih
Fatih - 6 yıl Önce

Bu felaketin eşiğinden döndüğümüz hain darbe girişminden 5 gün sonra Elazığ a geldin, ortaya çıktın bir de onca şehidin kanıyla alay eder gibi bu senaryoyu mu uydurdun? Türkiye de onca büyük önemli belediye başkanı varken bi tek seni mi aradılar )))

Fatih 2
Fatih 2 - 6 yıl Önce

Buradan iki tane basit soru soruyorum;1- O gece Ankara’da hangi meydanda hangi direnişteydin ve saat kaçta indin meydana

Fatih 2
Fatih 2 - 6 yıl Önce

2- seni arayıp tehdit ettilerse bunun kaydı var sistemlerde ve senin telefonunda, arayan numarayı arayan kişiyi deşifre et dava açılıp hepsi yargılansın. Aradan 2 sene geçmiş, at yalanı ....... inananı

Mert
Mert - 6 yıl Önce

Bu haberden sonra şu sahne geldi aklıma: https://youtu.be/2mTEUY0aJkM?t=43 "Taam taam, inandım inandım, taam" :-)

Polatkan
Polatkan - 6 yıl Önce

Sen yat kalk il başkanı gürgöze’ye dua et.haberin vardı Ankara’ya kaçış için gitmiş olmayasın, darbe püskürtülünce bizler tarafından, senda kahraman olarak geri geldi.yemezler !

hasan
hasan - 6 yıl Önce

sana gelene kadar kimler vardır, acaba senin ne özelliğin vardı da seni aradılar? telefon görüşmeni çıkartıp seni aradıklarını kanıtla senden özür diliyecem...

Polatkan
Polatkan - 6 yıl Önce

Tabii tabii ! Hep ilk kez anlatıyor, daha çok hikaye anlatırlar, yersen.sen yat kalk il başkanına g


SIRADAKİ HABER

banner137