Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi bünyesinde “İş Arama Becerileri Eğitimi, Bilgisayarlı Muhasebe ve Diksiyon” kurslarına katılarak eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kursiyerler, sertifikalarını Başkan Yanılmaz’ın elinden almanın ise ayrı bir gurur hissettirdiğini ifade ettiler.

BAŞKAN YANILMAZ: YENİ NESİL BİLGİ, BECERİ VE İLGİ ALANLARININ HANGİ MESLEK DALINA DAHA YATKIN

Göreve geldikleri günden itibaren Elazığ’ı gençlerin iş aradığı bir şehir durumundan iş beğenilen bir şehir haline getirmek için çabaladıklarını kaydeden Başkan Yanılmaz, bu doğrultuda yeni neslin bilgi, beceri ve ilgi alanlarının hangi meslek dalına daha yatkın olduğunu saptamaya yönelik çalıştıklarını belirtti.

YANILMAZ: ALINAN EĞİTİMLER ÇOK DEĞERLİ

EBEGEM bünyesinde verilen eğitimler ile gençlerin iş ararken kendini doğru ifade edebilmesi aynı şekilde öğrencinin öğretmenine, annenin çocuğuna, eşlerin ise birbirine doğru tabirlerle konuşabilmesinin önemli olduğunu aktaran Yanılmaz, Nüfus hızına göre işsizlik oranlarının artış gösterdiği günümüzde ücretsiz olarak alınan eğitimlerin çok değerli olduğunu kaydetti.

YANILMAZ: ÜRETİMİN ARTIŞ GÖSTERDİĞİ NOKTADA İSE EKONOMİ GÜÇLENİR

Elazığ’ın yaşam kalitesini yükseltmek için eğitimden ulaşıma, alt yapıdan kültür-sanata her alanda aşama kaydettiklerini aktaran Yanılmaz, özellikle yaşanılabilir kentler sıralamasında ilimizin 49. olan sırasının 19’a yükseltildiğine dikkat çekti. Şehirlerin gelişmişlik düzeyi ile istihdamın doğru orantılı ilerlediğini kaydeden Başkan Yanılmaz, “Bir ilde yaşana bilirlik yüksek ise oraya yatırımlar geliyor. Yatırım da istihdamı getiriyor. Eğer istihdam çok olursa üretim de çoktur. Üretimin artış gösterdiği noktada ise ekonomi güçlenir. Ekonomik canlılıkta tekrar yeni iş alanlarının oluşmasını sağlıyor” dedi.