Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Başkan Yanılmaz, son günlerde Elazığ’ın gündeminde olan Elazığ’ın içme suyu fiyatlarıyla ilgili yapılan açıklamalara değinerek, kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini ifade etti.

YANILMAZ: ELAZIĞ'DAKİ RAKAMLARI BİLMEMESİNE ÜZÜLDÜM

Başkan Mücahit Yanılmaz yaptığı konuşmada, “Mesela bir belediye başkan adayı su fiyatlarıyla ilgili geçen gün bir konuşma yaptı; ‘Elazığ Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullanıyor’ dedi. Şimdi üzüldüm. Elazığ’daki rakamları bilmemesine üzüldüm. Bizim şu anda 1 ton suyumuzun fiyatı ÇTV ve atık su bedelleri de dahil olmak üzere 2.45 TL’dir. Türkiye’nin en ucuz içme suyunu kullanan şehriyiz. Şunu diyebilir; ‘ben geldiğimde 2.45 TL’den %20 indirim yapacağım, %50 indirim yapacağım’ eğer rakamları biliyorsa, bir muhasebeyi, bir mali işleri, bütçe yönetimini biliyorsa kendisine göre bir şey de diyebilir” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ, TEK TEK FİYATLARI AÇIKLADI

Başkan Yanılmaz, “Ancak bunu derken Elazığ’ın su fiyatının Türkiye’nin en pahalı suyunu iddia etmek yanıltır, yanlış bilgi. Sadece bu yanlış bilgi kirliliği olmasın diye bunu söylüyorum. Mesela birkaç örnek vereceğim; Mersin’de su fiyatı 6.98 TL’dir, Adana’da su fiyatı 4.93 TL’dir, Aydın’da su fiyatı 4.55 TL’dir, İzmir’de su fiyatı 11.11 TL’dir sayabiliriz… Malatya’da 3.48 TL’dir ki Malatya suyu tabii akışıyla elde ediyor ve elektrik parası ödemiyor. Biz ayda kuyulardan suyu çektiğimizden dolayı ödediğimiz elektik miktarı, 5 Milyon TL’dir. Buna rağmen Elazığ’ın içme suyu fiyatı 2.45 TL’dir. Bunu niye huzurunuzda açtık; birçok yerde Elazığ Belediyesiyle ilgili eğer bir şey duyarsanız bilin ki bizim ona vereceğimiz bir cevabımız var. Telefonla ulaştığınızda veya başkanım böyle bir şey iddia ediyorlar nedir bu diye sorduğunuzda ben oraya gelir, onun cevabını veririm" dedi.