Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ülke TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan ‘Şahin Karakaya ile Odak Noktası’ programına konuk olarak, ülke gündemi ve çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

28 Şubat post modern darbesinin 20. yıldönümünde, döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yanılmaz, 16 Nisan referandumuyla ülkenin bir daha o dönemlere dönmeyeceğini söyledi.

Başkan Yanılmaz, çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler kapsamında, “Elazığ’da birliğimizin, beraberliğimizin, gücümüzün ve geleceğe bakış açımızın en güzel örneklerinin sergilendiği bir çalışmanın içerisindeyiz” diyerek, Elazığ’ın turizmin, kültürün, sanatın, hoşgörünün ve muhabbetin öne çıktığı, birlikte yaşama kültürünü ortaya koyan özel bir şehir olduğunu ifade etti.

Dört bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip Elazığ’ın, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, ancak 1085 tarihinden itibaren İslami kimliğiyle gelişimini sürdürdüğünü dile getiren Liderbahis Başkan Yanılmaz, “Elazığ hem coğrafi kimliği itibari ile hem yaşam tarzı itibariyle, hem tasavvuf musikisi ve Kürsübaşı kültürüyle öne çıkan bir ildir. Biz şehrimizle ve şehrimizin sahip olduklarıyla gurur duyuyoruz Elazığ, Türkiye'nin en büyük tektonik gölüne sahiptir. Batık şehriyle Hazar Gölü, dalış sporu yapanlar için muhteşem bir yerdir. Hazar Gölü aynı zamanda dünyanın en güzel yakamozunun izlendiği yerlerden biridir. Yine Hazar Gölü’ne bakan kayak merkezi kış sporları için çok özel bir alandır. Harput’un yine buram buram tarih kokan bir merkezdir. ”dedi.

Başkan Yanılmaz, aroması ve lezzetli kayısısıyla Baskil’in, Türkiye’nin en önemli alabalık yetiştiriciliğinin yapıldığı ve tüm dünyaya ihracatın yapıldığı Keban ilçesinin, ters lalesiyle Arıcak’ın, kültür ve medeniyet merkezi kimliğiyle Palu ilçesinin Elazığ’ın en önemli katma değerleri olduğunu kaydetti. Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle, tarım ve hayvancılık sektörüne katkılarıyla Elazığ’ın Türkiye’nin öne çıkan illerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, 2014 yerel seçimlerinin ardından Elazığ'ın yaşam kültürüne katkı sağlamak ve sosyal yaşamındaki gelişmişliği daha ileriye taşımak için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Başkan Yanılmaz 2.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamladıkları Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük dinlenme alanı olan Kültür Park, şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla hayata geçirilen Oto Galericiler Sitesi, ilçe ve beldelerden sonra çevre illerin de çöplerini enerjiye dönüştüren çöpten enerji üretim santrali, Bosna Hersek Bulvarı Altgeçit ve Peyzaj Projesi, 60 günde tamamlanan Kızılay Köprüsü gibi önemli projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ŞEHİT FETHİ SEKİN’İN İSMİ YAŞATILACAK

Hizmetlerine yönelik her adımı attıklarında, projenin tamamlanma tarihini de açıkladıklarının altını çizen Başkan Yanılmaz, “Biz bir projenin temelini atarken, açılış tarihini de veriyoruz Doğukent Mahallesi'nde inşaatı devam eden 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu’nu Eylül 2017 tarihi itibariyle tamamlamış olacağız. Yapacağımız çalışmalarla Zafran Mesire Alanı yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları ile tam donanımlı bir mesire alanı olacak. Bunu ilk kez açıklıyorum. Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in ismini, şehrin merkezinde şehre nefes aldıracak olan Zafran Mesire alanına vereceğiz. Ve inşallah 23 Nisan'da hizmete açacağız” diye konuştu.

ELBÜS İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2017 yılında hayata geçirecekleri ve şehrin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olan Orduevi Kavşağı Köprülü Altgeçit Proje ihalesini gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Yanılmaz, şehir içi ulaşımda Türkiye’de bir ilk olan bataryalı elektrikli otobüs (ELBÜS) ihalesinin bugün gerçekleştirildiğini ve 2017 yılında hizmete sunacaklarını kaydetti.
Projelerini bir bir hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Yanılmaz, kolay ve kaliteli bir şehir oluşturma yolunda kararlılıkla çalışacaklarını söyledi.