Seçimlere kısa bir süre kala yoğun bir tempoda çalışmalarını yürüten Başkan Yanılmaz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyanın sessiz olduğu zamanlarda dünya mazlumlarının yanında yer aldığını ifade etti.

Sarıcan Belediye Başkanı Faruk Aydın, görevde bulunduğu dört yıllık zaman diliminde merkezi hükümet ile Elazığ Belediyesi’nden destek aldıklarının altını çizerek programa katılımlarından dolayı Başkan Yanılmaz ile Müsteşar Tunç’a teşekkür etti.

BAŞKAN YANILMAZ: “ELAZIĞ TARİHİ BİR REKORA İMZA ATACAK”

Elazığ’ın 24 Haziran’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye desteğinin daha yüksek olacağını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuşmasında şunları belirtti: “Amerika elçiliğini Kudüs’e taşıma kararı aldığı zaman tüm dünyada tek bir ses çıktı o da Recep Tayyip Erdoğan’ın sesidir. Bütün dünyaya rağmen ben Hakk’ın, Kur’an’ın ve inancın yanındayım diyerek sesini gür bir şekilde çıkarmak şehadeti göze almak demektir. Sadece sesini çıkarmakla da kalmayarak İslam İşbirliği Teşkilatı’nı toplayan Cumhurbaşkanımız, Kudüs Filistin’in başkentidir kararını aldırdı. Kudüs bizimdir, Kudüs Peygamber efendimizin miraca yükseldiği bir yerdir. Alnımızı her secdeye koyduğumuz zaman, Miraç’ta bizlere emredilen namazı kılarken Kudüs’ü anmıyorsak bizlerde eksiklik vardır. Bu da yetmedi BM’de ilk defa Amerika’nın aleyhine karar çıkarttı. Amerika’nın tehditlerine rağmen, sizin paranızı, sizin silahınızı ben veriyorum tehditlerine rağmen bir cesur yürek çıktı ve tüm dünya ülkelerinde diplomatik bir çalışma yaparak ABD’nin aleyhine karar çıkmasını sağladı. Şimdi biz 24 Haziran’da sandıklara gittiğimizde BM’de Amerika’nın aleyhine karar çıkartandan mı yanayız? Yoksa bu karara evet diyenlerden mi yana olacağız işte bunun kararını vereceğiz. 24 Haziran seçimleri bir sistem değişikliğidir ve tarihi önem arz etmektedir. İnanıyorum ki Elazığlılar Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye de sandıktan güçlü bir destek verecektir” ifadelerini kullandı.

MÜSTEŞAR TUNÇ:“HER YIL 14,5 MİLYAR TL KAYNAK AKTARIYORUZ”

Ülkemizin 24 Haziran’dan sonra yeni bir döneme gireceğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç ise açıklamasında şunları söyleyerek “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde devletin sizlere sunacağı hizmet kalitesi daha çok artacak, hizmetler daha etkin olacaktır. Tarım Bakanlığı olarak bizler de bu sürece geçmenin heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları atlatmasının dönüm noktası 24 Haziran seçimleridir. Tarım Bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanacak destekler yeni dönemde daha çok artacak ve sizler müreffeh bir yaşam süreceksiniz. Bakanlık olarak yılda 14,5 Milyar TL’lik bir katkıyı çiftçilerimize sunuyoruz. Ayrıca Kırsal Kalkınma programlarından da ciddi oranda hibe desteği sunarak, yatırımın artmasını hedefliyoruz” diye kaydetti.