Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yanında meclis üyelerini de alarak, kongrelerini gerçekleştiren Şoförler Odası’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Başkan Yanılmaz ve beraberindekilerini ağırlayan Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, hastane önlerinin terminale döndüğünü belirterek, şikayetlerini anlattı.

“BUNDAN SONRA DA BİZE YARDIMCI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Başkan Toraman yaptığı konuşmada, “Şehrimize katkı sağlanacak. Hastanelerin önü terminale dönüş. Bu konuda başka bir sıkıntım yok. Kendisine hürmet ve saygılarımı sunuyorum. Bugün bizi yalnız bırakmadı. Her şeyimizi paylaşacağız. Bundan sonra da bize yardımcı olacağına inanıyorum. Çünkü bizim her şeyimiz belediyemiz. Ziyaretinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından değerlendirmelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, birlikte yönetimi önemsediklerini belirterek, şehre en güzel hizmeti verme mücadelesinde olduklarını kaydetti.

“BU ŞEHRİ TURİZMİN BAŞKENTİ HALİNE GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Yanılmaz, “Birlikte yönetim bizim için önemli. Her problemi taraflarıyla bir araya gelerek, taraflarıyla görüşerek, çözüme ortak karar vererek ve çözümün üzerine üzerine giderek sonuç alıncaya kadar da takip ederek sonuçlandırıyoruz. Bu açıdan da Şoförler ve Nakliyeciler Odamızdan da birlikte inşallah önümüzdeki süreçte Elazığ’ımıza en güzel hizmeti vermenin, Elazığ’ı en güzel hale getirmenin ve ulaşıma en güzel çözüm bulmanın mücadelesini birlikte vereceğiz. Hem minibüslerimiz hem özel halk otobüslerimiz hem taksicilerimizle birlikte bu şehri turizmin başkenti haline getirmek, bu şehri daha yaşanabilir şehir haline getirmek için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hükümetin Bütün şehir projesiyle ilgili de konuşan Başkan Yanılmaz, çalışmayı devrim niteliğinde bir çalışma olarak yorumladı.

“ELAZIĞ’IN BÜYÜK ŞEHİR VE YA BÜTÜN ŞEHİR OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

Yanılmaz sözlerine şöyle devam etti: “30 Mart 2018 tarihinden önce hükümetimizin yerel yönetimlerle ilgili bir revizyon çalışması devam ediyor. Esasında devrim niteliğinde bir çalışma yapılıyor. Ben Elazığ ve benzeri illerin büyük şehir ve ya bütün şehir olması gerektiğine olan inancımı birçok organizasyonlarda, programlarda tekrarladım. Şehrin tek elden yönetimi, bir insan kaynakları yönetiminde iki mali işlerin yönetiminde verimliliği ortaya koyuyor. Biz Elazığ’ın en iyi şekilde yönetilmesi, en verimli şekilde yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

“İNANIYORUM Kİ 2019 SEÇİMLERİNE BU YASA ÇERÇEVESİNDE GİRMİŞ OLURUZ”

Başkan, çalışmaların yerel seçimler öncesi tamamlanabileceğini ifade ederek, “İl belediyesi olarak büyük şehirmiş gibi çalışıyoruz. İlçelere katkılarımız oluyor. Beldelere katkılarımız oluyor. Hatta diğer illere katkılarımız oluyor. İl Özel İdaresinin de Elazığ belediyesine devredileceği böyle bir yasanın çıkması benim kanaatim de odur ki Türkiye’nin yerel yönetim anlayışının güçlenmesine vesile olacaktır. Hizmetlerin daha hızlı gitmesine vesile olacaktır. Kaynakların da daha verimli kullanılmasına vesile olacaktır. İnanıyorum ve bekliyorum ki 30 Mart 2018 tarihinden önce bu yasa çıkar. 2019 seçimlerine de bu yasa çerçevesinde girmiş oluruz” dedi.