Elazığ Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Fariz ÇELİK, 31 Aralık 2021 tarihinde sona eren teşviklerin yeniden uzatılmasını istedi.

Elazığ ile birlikte 51 ilde özel sektör işyerlerinde istihdam edilen işçiler için 6 puanlık işveren hissesi sigorta pirimi teşvikinin 31 Aralık’ta sona erdiğini ifade eden Çelik, 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin ve asgari ücret desteğinin işletmelere önemli bir destek olduğunu, üretim ve istihdam için yeniden uzatılması gerektiğini söyledi.

ÇELİK: KONUYA DUYARLI OLMALARINI BEKLİYORUZ

Sürenin uzatılmaması halinde işletmelerin zor durumda kalacağını belirten Çelik, “2022 Yılında asgari ücret desteğinin artırılarak devam etmesi istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacaktır. Yasadaki belirsizlikten dolayı İşverenlerimizin Muhtasar-SGK bildirimleri bekletiliyor, son günlerde yapılacak bir uzatma sistemsel aksaklıklara ve Mali müşavirlerin işleri yetiştirememesine sebebiyet vereceğinden, gecikmeden kaynaklı işverenler maddi zarara uğrayacaklardır. İşverenlerin maddi zarara uğramamaları için, Ticaret odası, tüm esnaf odaları, tüm muhatapların konuyu gündemde tutup, kamuoyu oluşturmalarını, konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.