1994 yılında hain terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen Ulukale Köyü katliamının yıl dönümünde Ulukale Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Yavuz Köse açıklama yaptı.

KÖSE: UNUTURSAK KANIMIZ KURUSUN

Bu gün acı ve hüznün birleştiği yüreklerin yandığı Ulukale Köyü katliamının yıldönümündeyiz. Tarihler 9 Eylül 1994’ü gösterdiğinde bir akşam vakti hain, hainliğini kalleşliğini bir kez daha göstermişti. Bir grup vatan haini PKK terör örgütü militanı kanlı eylemlerine bir yenisini ekliyordu. O kara günde PKK militanları kendilerini askere ihbar ettiklerini düşündükleri Ulukale köyünü basarak, içlerindeki nefretle adeta bir katliam gerçekleştirdiler. Çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı demeden köylüleri meydanda toplamış, rasgele ateş açarak masum vatandaşlarımızı ailelerinin gözü önünde şehit etmişler, köyü, köy camisini ateşe vererek adeta bir vahşet gerçekleştirmişlerdi. Terör alçak yüzünü bir kez daha gözler önüne sermişti. Bugün bu büyük acı hepimizin yüreğini kanatmaya devam ediyor. Bu aziz vatanın kutsal toprakları üzerinde gözü olan ve illegal hedeflerine alçakça saldırılarla tuzaklarla korku ve sindirme politikaları güderek ulaşmaya çalışan alçaklar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

KÖSE: ARKALARINA ALDIKLARI KARANLIK GÜÇLER ASLA HEDEFE ULAŞAMAYACAKTIR

Başkan Yardımcısı Köse, “Dün Ulukale’de ve kutsal vatanımızın dört bir yanında alçakça saldırılarla vatan sevdalısı bu aziz milleti yıldırmaya çalışanlar, 15 Temmuz’da ülkeyi karanlığa gömmek isteyenler bilsinler ki bu milletin her bir evladı namusu saydığı, en kutsalı kabul ettiği vatanı uğruna bir an dahi düşünmeden canını vermeye hazırdır. Onların hain planları, arkalarına aldıkları karanlık güçler asla hedefe ulaşamayacaktır. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde hain güçlere ve onların işbirlikçilerine karşın her daim dimdik ayakta olacak, karanlık güçlerle kararlı mücadelesini sürdürecektir. Tarihe derin yaralardan biri olarak geçen Ulukale katliamında şehadete erişen aziz şehitlerimiz Abdulaziz Karaduman, Abdullah Fidan, Ahmet Altunoluk, Dursun Ateş, Latif Gürtürk, İskender Gürbüz, Mehmet Çiçek, Süleyman Aydın ve Şerife Çoban’ı rahmet ve şükranla yad ediyor, ailelerine ve yakınlarına Rabbimden sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Rabbim bu millete bir daha böylesi acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu.