31 Mart Yerel seçimlerinde Arıcak ilçesinde belediye başkanlığına Ferit Yıldırım, ilçenin gelişmesi ve büyümesi için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YILDIRIM: “ÇALIŞMALARA ALT YAPI VE ÜST YAPI İLE BAŞLADIK”

Ferit Yıldırım çalışmalarına alt yapı ve üst yapı ile başladıklarını ifade ederek, “İçme suyunu yeniledik komple kısmen saman mahallemizin kanalizasyonu duruyordu onu bitirdik. Üst yapıyı tekrar yaptık. Yüzde 95’i şuanda bitmiş durumda yüzde 5’lik bir üst yapı çalışmamız kaldı. İnşallah bu sene iklim iyi giderse bir ay içerisinde onu da bitiririz. Olumsuz iklim şartları olursa seneye inşallah. Ayrıca bu süre zarfında bu güne kadar sosyal yaşam merkezi dediğimiz bu projeyi bitirdik. Onu da halkın hizmetine sunulmuş durumunda” dedi.

YILDIRIM: “ON YATAKLI BİR HASTANEYİ İLÇEMİZE KAZANDIRDIK”

İlçenin sağlık hizmetlerine ulaşımda sıkıntı yaşadığını ifade eden Yıldırım, “On yataklı bir hastane entegre dediğimiz hastaneyi kazandırmış olduk. Yılbaşı veya en geç ocak şubat ayında şuanda personel görevlendirme aşaması şubat veya en geç martta hizmete girecek. Halkımızın hizmetine girecek hastanemiz aile hekimi uzmanı kadrosu var, dahiliyeci kadrosu açıldı açılacak, çocuk doktoru bir de kadın doğumcu açılacak. İnşallah 3 tane elzem uzman hekim kadrosu açılırsa güzel bir hizmet olur” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: “GÜZEL BİR TESİS GENÇLERİMİZİN SPOR HİZMETİNE KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

Yıldırım, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında mikrofonlarımız özel açıklamalarda bulunarak, “Uzunca bir uğraş verdik Spor Toto’dan Genç Spor Müdürlüğü’nün bir ödeneğini çıkardık. Süreç biraz uzadı şu anda saha çalışmalarını yolun kenarında Arıcak’a girişte güzel bir tesis gençlerimizin spor hizmetine kazandırmış olacağız. Bu sene bitmesini düşünüyoruz. Bu sene biterse ikinci devre iç saha maçları burada oynanacak” dedi.

YILDIRIM: “ARITMA TESİSİ, HİZMET BİNASI, YÜRÜYÜŞ YOLLARI DA PROJELERİMİZİN ARASINDA”

Arıtma tesisi, hizmet binası, yürüyüş yollarının da projelerinin arasında olduğunu söyleyen Başkan Yıldırım, “İller Bankası ile çalışmalarımız devam ediyor. Paket arıtma projesi elektriği kendisi üretecek şekilde güneş paneli koyduk projeye önümüzdeki sezon bütün işlemleri bitecek ve ihale aşaması bittikten sonra yapımına başlanacak. Yine hizmet binası göründüğü gibi eski bir hizmet binası. Bunun şuan zemin etüt çalışması var yine. Bunu bitirdikten sonra proje çalışmaları var ondan sonra biraz kredi talep edip ilçemize belediyemize güzel bir hizmet binası kazandırmayı düşünüyoruz. Proje karşılığı 500 bin hibe desteği sözü aldık. Proje çalışmalarımız daha yeni başlandı. İlçe girişi ile bu resmi kurumların bu belediyemizin olduğu bölgede yol genişletme yürüyüş alanları, oturma kamelyaları orta refüj olabilir. Aydınlatma olacak artık bundan sonra o projeyi gerçekleştirdikten sonra insanlarımız güzel havalarda buradan çıkıp ya da Arıcak’tan çıkıp buraya gece de gündüz de yürüyüş yapabilir. Saman mahallemizin yine yol sorunu vardı. 5 kilometre civarında geçen sene biraz genişlettik hem de asfaltını yeniledik” ifadelerini belirtti.

YILDIRIM: “İLÇEMİZDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İlçede konut sıkıntısının giderilmesi için de girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Yıldırım, “Yeni bir imar palanı yeni bir yerleşim için İlçemiz için imar planı düşünüyoruz. İlçemizde biraz daha kira sorunu ya da yapı emlak sorunu ondan dolayı bu geçen dönem toplu konut idarisine başvurduk. Bütün aşamaları aştık, son aşamaya gelindi 96 tane konut kararı çıktı. Mevcut araziden dolayı ilçemizin ile uzaklığından dolayı,  ayrıca zeminin taşlı kazı hafriyat alt yapı çalışması biraz maliyetli olduğu için toplu konutların maliyeti toplu konut tarafından biraz fazla gözüktüğü için de halkımız vatandaşımız haklı olarak başvuruda bulundu. Toplu konut için alternatif maliyeti düşük bir arazi temin edebilirsek inşallah onu da yapacağız. Bir de ayrıca ilçemize kazandırdığımız ya da plan proje aşamasını bütün hizmetlerde emeği geçen başta ilimizin valisine, il başkanımıza, milletvekillerimize ve ilçemizin çalışkan gayretli ilçe kaymakamımıza bütün bürokrasimize ilçemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.