Başkan Yıldırım: Onlar Engelli Değil, Engelleri Oluşturan Bizleriz

Elazığ’da bulunan engelli derneklerinin başkan ve yöneticileri, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ı ziyaret etti.

Başkan Yıldırım: Onlar Engelli Değil, Engelleri Oluşturan Bizleriz

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, özel bireylerin engelli olmadığını, engelleri bireylerin oluşturduğunu vurguladı.

YILDIRIM: İYİ ŞARTLARDA YAŞABİLMELERİ İÇİN TOPLUM OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ

Engelsiz vatandaşların, spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla herkese örnek olduklarının altını çizen Yıldırım; "Göreve geldiğim günden beri en çok önemsediğim ziyaretlerden biri bugün gerçekleşti. Şehrimizde görev yapan engelli derneklerimizin başkan ve yöneticilerini parti binamızda ağırladık. Özel bireylerimizin sorun ve taleplerini dinledik. Çözüm için istişarelerde bulunduk. AK Parti, 20 yıllık iktidarı döneminde engelsiz vatandaşlarımıza eğitimden istihdama kadar her alanda eşit bireyler olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmanın gayreti içinde olmuştur. Yine bizim dönemimizde 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar özel bireylerimizi ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atıldı. Ayrıca 2010 yılında yapılan anayasa değişikliğiyle daha da ileriye gidilerek engelsiz bireylerimize yönelik pozitif ayrımcılık yapıldı ve hakları anayasal güvence altına alındı. Bunlar yeterli mi? Tabiki değil. Onların daha iyi şartlarda yaşabilmeleri için toplum olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Değişen şartlar ve ihtiyaçlar da dikkate alınarak bu özel durumlu vatandaşlarımızı çok daha müreffeh bir seviyeye hep beraber taşımalıyız. Öte yandan yeni il binamızı da yine özel kardeşlerimizin rahat ulaşabilecekleri şekilde tasarladık. Tüm kardeşlerimiz parti binamıza gönül rahatlığıyla gelebilirler. Bu duygularla tüm özel kardeşlerimize ve ailelerine saygı ve sevgilerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gülünç
Gülünç - 3 yıl Önce

Yıllardır belediye sizde...bırak engelliyi engeli olmayanlar bile yürüyemiyor kaldırımlardan hep işgal altında..yürüsen bile heran engelli olacak tehlkelerle karşı karşıyasın...yapın konuşmayın..

Güneydoğu Gazisi
Güneydoğu Gazisi - 3 yıl Önce

Elbette ki Sayın başkan,
Onlar engelli değil,
Engel çıkaran sizlersiniz itiraf ettiğiniz gibi sizlersiniz,
Çıkardığınız saçma sapan bir Özürlü Yönetmeliği ile bu insanları ve bu vatan için canını veren Güneydoğu Gazilerini, Cetvelle santimle, milimle ölçüp EVET HAYIR saçmalığı ile mağdur eden engel çıkaran sizlersiniz Allah söyletiyor Sayın başkan

Akp
Akp - 3 yıl Önce

Herkesin örnek alması gereken bir konuşma helal olsun başkanım

SIRADAKİ HABER

banner137