AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Abdullahpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Abdullahpaşa Mahallesi altı ve yedi nolu çarşı esnaflarını dinleyen Başkan Yıldırım, depremin ilk gününden itibaren sahada olduklarını söyledi.

Mağduriyetlerin olabileceğine değinen Başkan Yıldırım, sorun yokmuş gibi davranmadıkları kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın açıklamaları şöyle;

“PANDEMİ DE GELİNCE ZORLUK DERECEMİZ DAHA DA ÇOK ARTTI”

“24 Ocak depreminden sonra çok hızlı bir yapılaşma ve iyileşme var ama bazı sorunlar da beraberinde geliyor doğal olarak. Çok büyük bir deprem yaşamış şehrin insanlarıyız. Hepimiz etkilendik, evi yıkılmayanlar da farklı etkilendi, dükkanı yıkılanlar da farklı etkilendi, etkilenmeyen insanımız kalmadı. Empati yaparak bu süreci hep birlikte sabırla, sükunetle, olması gereken şekilde geçireceğimize inanıyorum. Hepsinden önemlisi Ak Parti iktidarı iradesiyle ilk günden itibaren sahada. Çok ciddi bir konut yapımıyla birlikte yaraları sarmaya başladı, saracak. Konutla yaralar sarılmıyor. Bunun yanı sıra çok ciddi maddi sıkıntılarda olanlar var. Dükkanları kapalı olanlar var. Depremle birlikte bir de üzerine pandemi de gelince zorluk derecemiz daha da çok arttı.

“ÇÖZÜLMEYEN SORUN YOK ALLAH’IN İZNİYLE”

İnşallah diyorum ümit ediyorum bana göre biraz zor da olsa tünelin ucu görünüyor gibi. İnşallah bu hastalıktan bir şekilde kurtulacağız. O zaman depremdeki sıkıntılarımızı geçirmek daha kolay olacak. Maskesiz bile gezemediğimiz bir süreçte maddi sıkıntılarımıza, maddi problemlerimize çözüm arıyoruz doğal olarak. İnşallah devletin iradesi bizlerin yöneticiler ve siyaset aktörleriyle birlikte bu irade sahaya yansıyarak bunlarla birlikte her biri çözülecek. Çözülmeyen sorun yok Allah’ın izniyle. Bazılarında biraz sabır gerekebilir. Bu sabrı da hep birlikte göstermemiz gerekir aksi takdirde çözümsüzleşir. Dolayısıyla böyle güçlü bir iktidar ve böyle güçlü bir devlet varken ve bir de halkına vatandaşına zulmetmeyi kesinlikle yasaklayan ve onu her şekilde kalkındırmaya çalışan bir devlet ve devlet anlayışı varken hiç kimse bundan endişe duymasın.

“BENİM ORADA DURUŞ SEBEBİM DE BUDUR”

Mağduriyetler var mu oluyor, olacaktır. Olağanüstü süreçten geçiyoruz ama bu mağduriyetleri en aza indirmek istiyoruz. Hedefimiz, niyetimiz, gayretimiz budur. Bundan da hiç kimsenin şüphe etmemesini arzu ederim şahsen. Ben Ak Parti il başkanı olarak göreve geldiğim günden beri her vatandaşımın sorununu ister kişisel birey tek bir sorun olsun, ister grup anlamında yöresel anlamda bir sorunu olsun hepsiyle muhatap oldum, olamaya da devam edeceğim. Benim orada duruş sebebim de budur.

“BİRÇOK YARAYI DA BİRÇOK SORUNU DA ÇÖZEREK GELDİK”

Sorunlardan kaçmadık, kaçmayacağız da. Sorunları da çözeceğiz. Sorun yokmuş gibi de davranmıyoruz ama sorunlar çözümdür gibi davrananlara da karşı çıkıyoruz. Biz hiçbir sorunun çözümsüz olduğuna da inanmıyoruz. Ama her şey bir önceki karede ki gibi yerini alır mı oda kolay değil. Mesela ben şöyle bir cümle kullanıyorum nasıl ki AK Parti iktidara geldiğinde 2002 yılından bu tarafa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak denildi ve her şeyin iyi olacağına dair cümleler söylendi. Kimsesizlerin kimsesi olarak yola çıktık. Bugüne kadar bu şekilde geldik ve birçok yarayı da birçok sorunu da çözerek geldik.  Şimdi pandemi geldi. Ben bu yaşıma kadar böyle bir hastalığı ne yaşadım ne de geçmişteki tarihte okudum. Farklı farklı hastalıklar, yaygın hastalıklar vardı ama böylesini bende yeni yaşıyorum sizlerde yeni yaşıyorsunuz.

“EKONOMİK MESELELERİN BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM”

Bu hastalıktan sonra bu pandemiden sonra hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Kendimizi ona göre ayarlamak zorundayız. Belki yıllarca maske, mesafe ve hijyeni elden bırakmayacağız. Geçmişte böyle bir sıkıntımız yoktu hele hele bu coğrafyanın insanları olarak tokalaşmayı, sarılmayı, kucaklaşmayı çok daha önemsiyorduk. Öyle bir hale geldi ki neredeyse çocuğumuzu sevemez hale geldik. Bunu hiçbirimiz geçmişte yaşamamıştık. Bu neyi gösteriyor olağan üstü bir süreçten geçtiğimizi gösteriyor. Sağlık hiçbir şeye benzemiyor, mal bir şekilde yerine gelebilir. Azda olsa geçte olsa yerine gelebilir ama sağlık gelmiyor. Sizler de bizlerde etrafımızda onlarca insanımızı kaybettik. Ben yine bu hastalığı iki defa çok derin yaşamış bir kardeşinizim onun için elbette ki ekonomik meseleler olmazsa olmazımız ama onlardan önce sağlık arkasından da bu ekonomik meselelerin bir şekilde çözüleceğine inanıyorum.”