İstanbul Bakır Madenliler Derneği Başkanı Murtaza Yıldız, Maden İlçesi’nde bulunan rezervlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldız, Maden ve Elazığ olmak üzere ülke için ortaya çıkarılan rezervlerin büyük bir kazanım olduğunu belirterek, “Bu kazanım, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik darboğazında büyük bir fırsat ve moral değeri oluşturmuştur. Bu değerlerin artması ve Maden’imizin ölü bir kasaba halinden kurtulması için bulunan  maden rezervinin en az %51’i devlet olmak üzere, özel sektör ve halk ortaklığı ile çıkarılıp, işletilmesi gerekiyr. Maalesef özel şirketler hep kar amaçlı çalışmış, özellikle son özel işletme cevher pasasını yanlış yere dökerek heyelana neden olmuş ve adeta Maden’in yarısının yıkılmasına yol açarak ilçemize ve devletimize onarılmayacak şekilde zarar vermiştir” dedi.

Yıldız, çıkarılacak cevherin Maden’de uygun bir bölgede işlenmesi, gerektiğinin altını çizerek, “Yaratılan istihdamın Maden ve yakın bölgelerden sağlanması, bu bölgede yaşayan halkın bu refahtan pay alması ve Elazığlı yatırımcılara öncelik verilmesi gerekiyor. Maden'e gerekli altyapının yapılması ve kaynakları on yıllarca işleten Etibankın ilçeye kattığı sosyal tesisler ve alt yapılar örnek alınarak, bunun günümüz koşullarına göre daha iyileştirilmesi, kreş okul, madencilik yüksekokulu, sağlık birimleri,  çalışacaklar için konut, sosyal tesisler, öğretmen evi gibi projelerin planlanması gerekiyor” dedi.