Şehit Gazi Sendikaları Türkiye Geneli Genişletilmiş 1. Başkanlar toplantısı Elazığ’ın ev sahipliğinde Nurettin Ardıçoğlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkan Yardım Yardımcısı Mustafa Pirinççi, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Şehit Gazi Sen Genel Başkanı Tayyip Dalgın ve sendika temsilcileri katıldı.

DALGIN: DEPREMDEN ETKİLENEN AİLELERE YARDIMDA BULUNDUK

Açılış konuşmasını yapan Şehit Gazi Sen Genel Başkanı Tayyip Dalgın, “2019 yılında 15 Temmuz Demokrasi gecesine ait 81 il 81 kare adlı fotoğraf sergisini İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Feyzi Gürtürk Bey’in de katılımıyla birlikte ortaklaşa bir fotoğraf sergisini açmıştık. Yine 2020 yılına ait 24 Ocak’ta meydana gelen depremden dolayı etkilenen mağdur vatandaşlarımıza 204 aileye Ramazan ayında gıda yardımında bulunduk. Ayrıca 800 adet battaniye Türkiye’nin farklı illerinden getirerek vatandaşlarımıza dağıtımını yaptık. Kurban bayramında 80 aileye kurban eti dağıtımını yaptık. 2020 yılında yine 15 Temmuz Demokrasi gecesine ait destan yazan kahramanlarımızla birlikte eski valiliğin önünde bir fotoğraf sergisini açtık” ifadelerini kullandı.

YIRIK: BİR ARAYA GELMEKTE HAYIR VARDIR

Şehadetin bir onur aynı zamanda da hüzün olduğunu söyleyen Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Sizlerin bu bir araya gelmesi her ne kadar bir üzüntü vesilesi sonrası gerçekleşmiş ise de şehadet elbette bir onurdur aynı zamanda üzüntüdür. En yakınlarınızı kaybettiniz. Uzuvlarınızı kaybettiniz aranızda gazi olanlar var. Allah şehadet edenlerin şehadetlerini kabul etsin. Şefaatçi olsun. Gazi olan kardeşlerimize de gazilerin, gaziliklerinin inşallah öbür tarafta büyük bir ecre dönüşmesini Rabbimizden niyaz ediyorum. Tayyip Dalgın başkanımız biraz önceki konuşmasında yapılan işleri, çalışmaları anlattı. Bizler de izledik. Gerçekten güzel faaliyetler. Bu faaliyetlerin özünde iyiliği çoğaltmak, kötülüğü azaltmak var. Bunun için de ümmeti Muhammed’le bir araya gelmek; bir araya gelmekte, görüşmekte, konuşmakta hayır vardır. Ve o günde sizlerin birlikteliği hayra vesile olmuştur. Bu hayra vesile olmada bende olmalıyım diye düşünüp yoğun diye programlarımız arasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcımızın ilimizde bulunduğu esnada sizlerle birlikte olmaktan içtinap edemedim. Sizlerle mutlaka beraber olmalıyım. Sizlerin de dualarına mazhar olmalıyız düşüncesiyle sizlerle birlikteyim. Hoş geldiniz. Toplantınız hayırlara vesile olsun. Birlikteliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız daim olsun inşallah. Allah tüm bunları unutturacak başka elem keder vermesin. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.