Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak, Elektrikçiler, Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut ve Genç Silvanlılar Dernek Başkanı Muzaffer Sarıkaya medya kuruluşumuzu ziyaret etti.

Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından ağırlanan Başkanlar, şehrin sıkıntılarından bahsetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, 120’ye yakın sektörü temsil ettiklerini belirterek, sektörlerin ayrı ayrı kendilerine göre sıkıntıları olduğunu kaydetti.

ALBAYRAK: KÜÇÜK ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKILSIN

Başkan Albayrak, “Tüm sektörlerde hemen hemen bir sıkıntı var. Bunların giderilmesi için biz gerekli mercilere gidip sunumumuz yapıyoruz. Artık o kendilerinde. Kasaplarında bir problemi vardı biz gidip bununda sunumu yaptık. Biz istiyoruz ki bizim küçük esnafımıza artık sahip çıkılsın. Büyük esnafımıza sahip çıkıldığı gibi küçük esnafımıza da sahip çıkılsın. Çünkü küçük esnaf olmayınca işler yürümüyor. Bugün bir kasap ile konuşuyorum artık yanında çalışan kişinin sigortasını yatıramıyor. Biz artık bunların yatırılmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Albayrak, TOKİ konutlarının bulunduğu alanda iş yeri açmak isteyen esnaflardan TOKİ yönetiminin aidat istediğini söyledi.

ALBAYRAK: ESNAF İŞ YAPAMIYOR, TİCARET DÖNMÜYOR

Başkan Albayrak, “Esnaflarımızı geçen gün ziyarete gittik. Yapılan TOKİ’ler ile ilgili sıkıntıları vardı. Dükkanlardan aidat istiyorlar. Biz bunu gerekli mercilere ileteceğiz. Bu aidatların istenilmemesi gerekiyor. Çünkü dükkana bir hizmet verilmiyor ki. Binada temizlik yapılıyor, çöpleri atılıyor ama dükkan ana yol üstünde yapılan bir işi yok. Bugün zaten küçük esnaf sıkıntıda. Esnaf iş yapamıyor, ticaret dönmüyor. Esnaflık zor duruma düşmüş. Bugün biri dükkan açtığı zaman biz onu tebrik etmeye gidiyoruz. Çünkü artık herkes cesaret edip iş yeri açamıyorlar. Burada neden esnaflardan aidat istiyorlar. İstenmemesi gerektiğini bildirmek istiyorum” dedi.

Genç Silvanlılar Dernek Başkanı Muzaffer Sarıkaya ise dernek çalışmalarından bahsederek, kendilerini heyecanlandıran, istihdam oluşturacak projenin detaylarını anlattı.

SARIKAYA: 550 MİLYON DOLARLIK FABRİKA YAPILIYOR

Başkan Sarıkaya, “Benim kendi bölgeme, kendi köyüme 550 milyon dolarlık Erdemir tarafından fabrika yapılıyor. Bizim bölge maden olduğu için orada fabrikanın kurulması ve orada 2 bin kişinin çalıştırılması bizi heyecanlandırdı. Buranın yıllık 600 milyon liralık bir yıllık geliri var. Orada çalıştırılacak işçiler hakkında, oraya gelenlere bizlerde dernek olarak oradaki işsizliği önlemek için yardımcı olacağız” diye kaydetti.

Elektrikçiler, Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut, göreve geldikten sonra elektronikçilerin kredi kartına ürün satış yasağını çözmek adına girişimlerde bulunduklarını söyledi.

HAVABULUT: SORUN ÇÖZÜLSÜN DİYE HER ZAMAN DİLE GETİRİYORUZ

Başkan Havabulut, “Biz odayı teslim aldıktan sonra bu elektronik camiasının kredi kartı yasağı vardı. Telefonlara, bilgisayarlara, tabletlerin satışında kredi kartı problemi vardı. Bu sıkıntıları çözmek için sürekli bir ziyaretlerimiz oldu. Bu sorun çözülsün diye her zaman dile getiriyoruz. Ayrıca bu fotoğrafçı esnafların gelinlikçi esnaflarla olan bazı problemleri vardı bunu da yakın zamanda toplantı yaparak sorunu inşallah çözüme kavuşturacağız. Seyyar fotoğrafçılar olsun, seyyar saatçiler, seyyar cep telefoncular olsun biz problemlere daha çok ağırlık verdik. Sorunların bir kısmını çözdük. Çözmeye devam ediyoruz. Her halükarda esnafların sorunları bitmeyecektir. Biz ne kadarını azaltırsak ne kadarını bitirirsek biz bundan mutluluk duyacağız” ifadelerini kaydetti.