Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak ile Elektronikçiler, Fotoğrafçılar Ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut, esnafı dinledi.

50’ler Çarşısı’nda elektronik malzeme satan iş yerlerini gezen Başkanları, şikayet ve talepleri dinledi.

Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Oda Başkanı Mehmet Havabulut, esnaftan gelen kredi kartı kullanma yasağının kaldırılması talebinin yerine getirilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

HAVABULUT: TESK’E KADAR BU YAZI GİTTİ

Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Oda Başkanı Mehmet Havabulut, “ esnaflarımızı dinlediğimiz zaman 2014’de yapılan kredi kartı yasağının tekrar açılması yönünde bize taleplerde bulunuldu. Ben göreve geldikten sonra bu talebi bakanlığa yazılı ve dilekçe olarak bir dosya halinde sundum. Hem Esnaflar Genel Müdürlüğüne ve TESK’e kadar bu yazı gitti. Bu çalışmayı da Türkiye’nin 81 ilinde başlattık. Şuan dosyamız bakanlıkta, bakanlıktan gelecek olan cevabı bekliyoruz ki esnaflarımıza bunu bildirelim. Bide ekonomik sıkıntılar geçirdiğimiz bugünlerde esnaflarımız zorlu süreçten geçiyor” dedi.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, küçük esnafa sahip çıkacaklarını ifade etti.

ALBAYRAK: KÜÇÜK ESNAFIMIZ NİYE YAPMIYOR ACABA?

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, “ en büyük sıkıntıları arkadaşlarımızın, kredi kartına taksit yapılmamasıdır. Tabi ki de biz burada küçük esnafımıza sahip çıkılmasını istiyoruz. Büyük esnaflarımız zaten 6 taksit,10 taksit, banka aracılığıyla 12 taksite kadar yapıyorlar. Bizim küçük esnafımız niye yapmıyor acaba? Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Yani bunu Allah’ın izni ile bakanlığa da gidip bildireceğiz. Yani biz küçük esnafımıza da hiç olmazsa 3 taksit, 4 taksit kredi kartına taksit yapılmasını istiyoruz”dedi.

Başkanlara ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden 50’ler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Coşkun, kredi kartına taksitle cep telefonu satışı yapmalarına imkan verilmesini istedi.  

COŞKUN: BİRÇOK KÜÇÜK ESNAFIMIZ DA SEKTÖRDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDI

50’ler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Coşkun, “ özellikle küçük esnaflarımız bu cep telefonlarına taksit neden yapılmadığını merak ediyor. Çünkü büyük AVM’lerde taksitler 6 taksit, 9 taksit olarak yapılabiliyor. Ama küçük esnaflarımız taksitle satış yapamıyor kısıtlanıyor bu. E dolayısı ile birçok küçük esnafımız da sektörden ayrılmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.