Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, Elaziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, korsan emlak işi yapan, yetki belgesi olmayan işletmelerin peşine düştü.

Bir süre önce açıklamalarda bulunan Başkan Albayrak ve Gülyüz, emlak sektöründe bu işi korsan olarak sürdürenlere müsaade etmeyeceklerini açıklamışlardı.

O açıklamaların ardından iki başkan, emlakçıları gezerek, yetki belgesi kontrolü yaptı.

ALBAYRAK: KORSAN EMLAKÇILARA KARŞI KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE HAYIR DİYORUZ

Başkan Albayrak, “Burada göründüğü gibi esnafımızın evrakları tamam. Kendisinden istediğimiz yetki belgesi, iş yeri açma ruhsatı, yeterlilik belgesi var. Biz bütün esnaflarımızdan bunu istiyoruz. Çünkü yetki belgesi olmayanlar korsanlığa giriyor. Bizde korsana Allah’ın izniyle karşıyız. Bunun da karşılığını Elaziz Emlakçılar Derneği olarak Nuri Başkanımız sağ olsun bize destek oluyor. Hep beraber bunu Allah’ın izniyle Elazığ’da çürüteceğiz. Burada herkesin bilmesini istiyoruz ki korsan emlakçılığa kesinlikle ve kesinlikle hayır diyoruz. Çünkü; kimsenin bizim emlakçımızın hakkını yemesine izin vermeyeceğiz. Onun da bilinmesini istiyoruz. Bugünden itibaren başladık. Korsan emlakçılara karşı kesinlikle ve kesinlikle hayır diyoruz. Bunun da bilinmesini istiyoruz. Gerekli çalışmalarımıza başladık. Şu an tespit aşamasındayız. Tespitten sonra olanların hepsini de vergi müfettişlerine vereceğiz. Onun görüşmesini defterdar beyle yaptık. Bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜLYÜZ: ELAZIĞ ESNAF VE SANATKALAR KARMA ODA BAŞKANI HAKAN ALBAYBAYRAK

Elaziz Emlakçılar Dernek Başkanı Nuri Gülyüz, “Bizler yola çıktığımız zaman gerek bir gerek başkaknımız ne dedik ‘esnafın hakkını korsana yedirmeyeceğiz’ Allah’ın izniyle de yedirmeyeceğiz. Ben buradan tekrar hem yönetimim adına hem de işini severek yapan meslektaşlarım adına Eyüpcan Yerli ve onun gibi meslektaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler korsanın sürekli takipçisi olacağız. Bugün itibariyle Elazığ Esnaf ve Sanatkalar Karma Oda Başkanı Hakan Albaybayrak ile birlikte sürekli sahada olacağız. Biz demiyoruz ki ‘biz kişilerin ekmeğiyle oynayacağız, şunu ihbar edeceğiz, bunu şikayet edeceğiz, bunu maddi manevi zarar görmesini sağlayacağız’ biz rızkımızdan korkmuyoruz. Rızka Allah her zaman kefil. Biz ne diyoruz başkanım katılmıyorsa söylesin. Eğer bir kişi emlakçıyım diyorsa bu kaçınılmaz bir şey. İlk önce gelecek vergi mükellefi olacak” şeklinde konuştu.