Elazığspor yönetiminde istifalar devam ediyor. Elazığspor Başkanvekili Fethi Ahmet Eren yaptığı yazılı basın açıklamasıyla görevinden istifa etti.

"Elazigspor'umuzun gerek sportif gerek kurumsal yönetim anlamında ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde bireysel bilgi, beceri ve deneyimlerimiz ile kulübümüze fayda sağlayabileceğimizi düşünerek aday olduğunu belirten Fethi Ahmet Eren’in istifa açıklaması şöyle;

Sayın Başkan Hacı Murat Yümlü ile ekonomik ve sportif yönetim, altyapı, profesyonel izleme komitesi ve kurumsallaşma gibi konularda seçim öncesi bir araya geldik. İzlenecek yollar konusunda görüşerek hemfikir kaldığımız çalışma prensiplerini belirledik. Bu doğrultuda da kendisinin kurduğu yönetim ekibinde, bende daveti üzerine yer aldım. Kısa zamanda Önemli transfer çalışmaları gerçekleştirdim. Bu süreçte hocamızı, başkanımızı ve yönetimdeki arkadaşlarımıza gerekli bilgi paylaşımında bulundum. Geçen seneki futbolcuların alacaklarını ödemek için futbolcularla iletişime geçtim.  Ne yazık ki göreve başladıktan kısa süre sonra üzerinde uzlaştığımız yönetim anlayışının tam tersine bir tarz ile yine üzerinde anlaşılmış prensiplere aykırı birçok uygulama ile karşılaştım. Birebirde ve yapabildiğimiz kadarıyla bu yönetim tarzının uygunsuzluğunu çok defalar dile getirmeme rağmen duruma bir çözüm üretme çabam sonuçsuz kaldı." Çözüm için elimden gelen çabayı harcadım, "Sayın delegelerimizin bizlere olan inancı ile verdiği oyların gereği olarak, kulübümüzün geçtiği finansal ve idari hassas süreci gözetip bu sıkıntılı yaklaşımın çözümü için yönetimde kalıp, elimden geldiğince çaba harcamaya çalıştım. Ne yazık ki gelinen noktada kurumsallaşma, şeffaflık, ortak kültür iddiamızı bu yönetim tarzı ile daha fazla ilerletemeyeceğimiz ortadadır. Artık "temsili" yönetim kurulu üyeliğimin de pek bir anlamı kalmadığını üzülerek görmüş durumdayım. Ne yazık ki Sayın başkanımızın tek başına aldığı kararlardan dolayı, Elazığspor Yönetim Kurulu "kurul" hüviyetini tümüyle yitirmiş, bireysel bir oyun alanı haline dönüşmüştür. Bu tarz nedeniyle sadece kulübümüz kötü yönetilmiyor, 3.lig oyuncuları transfer ediliyor, transfer tahtasını açmak için siyasilerden medet umuluyor ve buna karşılık hiçbir varlık gösterilemiyor. Bu yapının kulübümüze fayda değil zarar getirdiği ortadadır. Bu nedenle acilen yönetim kurulu ve ilgili kurulların yenilenmesini önemsiyorum. Bu yenilenme adına yolu açmamız gerekiyor. Sonuç olarak, Ben Fethi Ahmet EREN bugün itibariyle yönetim kurulundaki Başkan vekilliği görevimden ayrılmayı bir zaruret olarak görüyorum. Canımız Elazığspor'umuza birer taraftar olarak her zaman hizmet etmeye ve maddi manevi destek vermeye devam edeceğim.