Baskil'de Sorhun Sulama Suyunun %80’ni Tamamlandı

Baskil ilçesi Şefkat Mahallesi Sorhun sulama suyu çalışmasının yüzde 80’ni tamamlandı. Ak parti il başkanı Şerafettin Yıldırım yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Baskil'de Sorhun Sulama Suyunun %80’ni Tamamlandı

Baskil ilçesi Şefkat Mahallesi Sorhun sulama suyu çalışması Ak Parti il başkanı Şerafettin Yıldırım’ın talimatlarıyla il genel meclis üyesi Turgay Aksoy’un katkılarıyla İl Özel idaresi Genel Sekreteri Ali Şiş’in destekleriyle başlatıldı.

%80’i tamamlan projenin bitmesi ile yaklaşık 100 bin kayısı ağacı cazibeli suya kavuşacak.

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırımda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Yıldırım’a Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat, Baskil il genel meclis Üyesi Mithat Gündüz, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Kalkan ve ilçe yönetimi ile çevre köy muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı. 

Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat, son zamanlarda yaşanan kuraklık sorununa çözüm olacak bu projeyle güzel bir çalışmaya imza attıklarının altını çizdi.

AKMURAT: KURAKLIĞA ÇÖZÜM OLACAK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK

Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat, “ Son zamanlarda ilimizde ve ülkemizde kuraklık yaşanmakta. Sorhun suyunun kıymeti bir nebze olsun daha da anlaşıldı. Bunun için de burada köylümüz, muhtarlığımız, encümenlerimiz ve belediyemiz yine il başkanlarımız himayelerinde destekleriyle güzel çalışmaya imza atıyoruz. Bu Sorhun suyunun yerindeki incelememizde güze bir netice aldığımızı görüyoruz ve buda bizi ziyadesiyle mutlu etti. Sorhun suyumuz yaklaşık olarak 2500,3000 dönüm Şefkat Mahallesi sınırları içerisinde kalan araziyi kendi cazibesiyle sulayan bir sudur, bu da suyu daha da önemli kılıyor. Az öncede ifade ettiğim gibi son zamanlardaki kuraklıktan dolayı bu suda ciddi bir azalma vardı. Yine il başkanımızın talimatları ile İl Özel İdare, Devlet Su İşleri ve Belediyemizin çalışmalarıyla bu suyun direnaj çalışması yapıldı. Bugünde bu mutluluğu yaşıyoruz. Bu suyun son çalışma yapılmadan önceki halinin yaklaşık 3,4 katı bir suya ulaşıldı. Buda köylümüzü özellikle bu alanda tarım yapan vatandaşlarımızı ziyadesi ile mutlu etti.” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise kuraklığın pik yaptığı bir zaman diliminde yapılan bu çalışma çok kıymetli bir çalışmadır” dedi.

YILDIRIM: KURAKLIĞIN PİK YAPTIĞI ZAMANDA BU PROJE ÇOK KIYMETLİ

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “ Devletimizin, Özel İdaremizin katkılarıyla yapılan bu hizmetin yerinde incelenmesine tanık oluyoruz. Öncelikle hizmetin her köşeye götürülmesi, memleketin her tarafına götürülmesi bizim esas çağrımızdır. Buradaki özel bir durum kuraklığın tabiri caiz ise pik yaptığı zamanda böyle bir suyun Şefkat Mahallesine ve orada sulama olarak kullanılmasına yönelik çalışma çok daha iyi bir hale gelmiştir. Bu kıymetli çalışmanın içinde başka bir kıymetli çalışma daha var. Onu da zikretmeden geçemeyeceğim. Uzun bir süredir birazda unutulmaya yüz tutmuş mahallelerimizde ve köylerimizde imece usulü çalışma bunu yerinde görünce biz bir kez daha mutlu olduk. Köylülerimizin ve mahallede yaşayanlarımızın kendi bu imece usulünden birazda kendilerinin desteğiyle il genel meclis üyelerimizin desteği ile valimizin desteğiyle şükür belli bir safaya getirilmiş önemli bir hizmet.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, 18:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ethem gülbay
Ethem gülbay - 2 yıl Önce

2014 yılında benim Müteahit liğini yaptığım devletin 5 milyon harcadığı baskil Altun uşağı köyü sulaması çürümeye terkedilmiştir. Show yapacağınıza gidin o tesisi çalıştırın

Halim güler
Halim güler - 2 yıl Önce

Baskilde havzası çok geniş,su tutma kapasitesi yüksek bir çok dere var.Cazibeli sulama yapmak için bu derelere gemici yeraltı barajı örnek alınarak,birçok yeraltı bendi yapılmalıdır

???
??? - 2 yıl Önce

Uluova sulama projesi ne oldu.

SIRADAKİ HABER

banner137