Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in kabrinin yanında kışın yapılmasına karar verilen külliyenin yapımının temeli atıldıktan sonra durduruldu.

ARSLANMİRZA: BURAYA ŞEHİDİMİZ ADINA BİR KÜLLİYE YAPILACAK

Arsa sahibi Vahap Arslanmirza “Milli birlik ve kardeşlik federasyon varmış. Biz öyle biliyorduk. Buraya şehidimiz adına bir külliye yapılacak dediler. Geldiler şuan temel açılmış bulunan bu külliyenin yeri; Milli Emlak’ın iki bin metrekaresine tahsis edilmiş köy konuk evine, biz çok büyük mağduriyetler yaşadık. Sayın valimize ve ilimizin milletvekilerine buradan sesleniyorum. Memleketimize bir şey yapılıyor. Herkesi kandırdılar gittiler. Ben çok mağdurum. Yetişmiş 10 kök yetişmiş 10 yaşındaki ağaçlarım gitti” dedi.

ARSLANMİRZA: KONU ŞEHİDİMİZSE FEDA OLSUN

Arslanmirza, “Ağaçlarım gitti. Sesimi etmedim. Dedim konu şehidimizse feda olsun. Bizim şehidimiz canını feda etmiş. Biz 10 kök ağacı feda etmeyecek miyiz? Ederiz. Görüyorsunuz, çekebilirsiniz de komple iflas etti. Hiç yoktan 3 bin lira borç altına girdi. Benim ki önemli değil. Ama bu esnaf kardeşlerimizin ki önemli çünkü o çarkın dönmesi lazım. Ama bakıyoruz mesela temel atma töreninde bütün yetkililer buradaydı. Kalabalık bir temel atma töreni oldu. O gece ben telefonu sosyal medyadan aldım, ulaştım kendisine dedim kardeşim bu ne? Neyin nesi, adam diyor ki geleceğiz yapacağız. Ne zaman geleceksin, ne zaman yapacaksın? Kimse bilmiyor. Adam çok ta güzel mütevazı bir insan.

MİLLİ KARDEŞLİK DENİLİNCE BİZİM KANIMIZ DURUR, BİZ BÖYLE BİR MİLLETİZ

Esnaflardan biri, "Bu yerin ihalesi yapılmış mı nasıl yapılmış bu federasyon nasıl kurulmuş kim müsaade vermiş faaliyetlerine kim izin veriyor bilmiyoruz. Ben satış yapmadım ben sadece hibe ettim. Milli kardeşlik denilince bizim kanımız durur, biz böyle bir milletiz. Şehit verdik yüreğimizin yandığım bir yer” ifadelerinde bulundu.

“HEPSİNE BEN KEFİL OLDUM”

Esnaflardan biri, “Buranın hafriyat işlerini ve buranın dolgusunu yaptım. Mesele şehit olduğu için betoncusuna, şu kapıların hepsine ben kefil oldum” dedi.

DEVLETİMİZDEN BU KONUYLA İLGİLENMELERİNİ İSTİYORUZ

Bir diğer esnaf ise, “8 aydır bu adam bizi hep oyalıyor. Bizde sıkıntıdayız. Normalde bize deseler Şehit Fethi Sekine bir külliye yapılacak biz belirli bir miktarda yapardık. Konu şehit olduğu için ne evrak ne de kaşe istemedik. Buradaki durumu görünce insanın aklından bile geçmez bu adamların bizi dolandırması. Devletimizden bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz” diye kaydetti.

“MAĞDURİYETİMİZİN AZALMASINI İSTİYORUZ”

Bir başka esnaf ise, “Bu külliyenin yapımında bizimle konuşan federasyonla işimiz yok. Yüklenici firma geldi konuştu bizimle biz de yardımcı olduk ama bu durumun bu noktaya geleceğini bilmiyorduk. Bu yüzden bizde mağdur olduk. Paramızı alamıyoruz. Şu an Külliyede bu şekilde bırakılıp terk edildi. Ne gelen var ne de giden. Mağduriyetimizin azalmasını istiyoruz ve büyüklerimize sesleniyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bir diğeri ise, “Bu ödemeler yapılacak dediler, mağduriyetleriniz giderilecek dediler ama ne ödeme yapıldı ne de gelindi. Müttehitlerle görüştüğümüz zaman onlarda mağdur olduklarını söylüyorlar. Gerçi bizim muhatabız federasyon başkanı değil müteahhitler ama alacağımızı alamıyoruz. Hepsinin telefonu kapalı”dedi.

“ÜZERİNDEN 8 AY GEÇTİ ARADIK ULAŞAMADIK”

Başka esnaf ise, “Böyle bir külliye var yap dediler. Bizlerde her an gibi bir kefil istemedik. Sonuçta vatanına canını feda eden bir şehidimiz var külliye yapılsın dedik. Alt yapısı için baya bir boru malzemesi verdim. Bunun üzerinden 8 ay geçti aradık ulaşamadık, telefonları kullanılmıyor. Yani Bakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, Valimizden yardım istiyoruz”diye kaydetti.