Hakimler ve Savcılar Kurulunun kararnamesi ile Karakoçan Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Hasan Onur Doğan görevine başladı.

DOĞAN KİMDİR

Karakoçan Cumhuriyet Savcısı Hasan Onur DOĞAN 1983 yılın da Tokat’ta doğdu.  Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2007 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını Tokat’ta yaptı.  Akabinde askerlik hizmetini Aydın Askeralma Bölge Başkanlığında Asteğmen rütbesi ile ifa etti. Bir dönem serbest Avukatlık yaptıktan sonra Vakıflar Bankasında Hukuk Danışman Yardımcısı olarak görev aldı.

2017 yılında Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı sınavını kazandı. Aldığı eğitim sonucunda 2018 yılında Kasım ayında İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığına Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Burada 3 yıl görev yaptı. İlk görev yeri İstanbul Büyükçekmece Adliyesinde birçok birimde başarı ile görev yapan Cumhuriyet Savcısı Doğan  2021 yaz kararnamesi ile Karakoçan Cumhuriyet Savcısı olarak Elazığ’ın Karakoçan ilçesine atandı.

Karakoçan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur Doğan, Karakoçan’da hizmet etmekten dolayı mutlu olacağını söyledi.

Karakoçan Adliyesi aynı zamanda Bingöl’ün Yayladere ilçesinin de Adliye ve dosya sorumluluğunu ve yargı işlerini de yürütmekte.