Başsavcı Habib Korkmaz, Öğrencilere Mesleği Anlattı

Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi’nde kariyer günleri düzenledi. Program kapsamında Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, öğrencilere hem mesleğini anlattı hem de öğütler verdi.

Başsavcı Habib Korkmaz, Öğrencilere Mesleği Anlattı

Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesinde “Kariyer Günleri” kapsamında öğrencilerle buluştu.

“SAVCILIĞIN EN ÖNEMLİ GÖREVİ KAMU ADINA SUÇ DUYURUSU YAPMAK”

Başsavcı Habib Korkmaz mesleğinin inceliklerini anlattı, öğrencilere önemli bilgiler verdi. Korkmaz, “Bakanlığımızla Hakimler, Savcılar kurulu idari bir kurul. Sadece idari konular Hakim, Savcıların alımı, yetiştirilmesi, özlük haklarını tespiti tayini ve atamalarına bakar. Ama bağımsız mahkemeler yargılama yaparlar ve bu yargılama sonunda eğer bir hak kaybı varsa o hak kaybını gidermek için ortaya bir karar ihlas ederler. Savcı araştırdı, fiil suç mu? Suç işlendiği iddia edilen fiil gerçekten kanunda suç olarak tarif edilmiş bir eylem kapsamına giriyor mu? Bunu öğrendikten, takdir ettikten sonra hemen ne yapar? Ya kendi bizzat araştırmaya girer yada kolluk dediğimiz Polis yada Jandarma ile bu suçun delillerini yada faillerini araştırmaya gider. Demek ki savcılığın en önemli görevi neymiş? Kamu adına suç soruşturması yapmak. Başsavcılığımızın veya Başsavcılığımızın uhdesinde çalışan savcılarımızın görevi kamu adına yani milletimiz adına konusu suç teşkil eden fiilleri araştırmak, bunları dava haline dönüştürüp eğer suç var ise mahkeme önüne çıkartmak” ifadelerini kullandı.

“ADALET KISACA HAKLILIK VEYA HAKKA UYGUNLUKTUR”

Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Okur, adaletin öneminde değinerek, “Geleceğin liderlerine büyük işler düşüyor. Dünyadaki haksızlığı İsrail zulmüne “one minute” diyen “dünya beşten büyüktür” diye dünyaya ülkeler arası ilişkiler hukuku açısından adaletli olmalarını vurgulayan milyonlarca Suriye’li muhacire kucak açan ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımıza selam olsun. Adalet kısaca haklılık veya hakka uygunluktur. Hz. Ömer Adaleti ile İslam nuru sayılmıştır. Devletin mumu ile kendi özel işlerinde kullandığı mumun farklı oluş ve hassasiyeti onun güzel ahlak örneğini gösterir. Yargı kurumlarını tanıtmak ve bu görevlerin güzelliklerini, sorumluluklarını, zorluklarını anlamak adına değerli bir misafirimizi ağırlıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 20:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137