Başvurular İçin Son 10 Gün!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından hasar gören binalar için yapılması gereken hak sahipliği başvuru sürecinin tamamlanmasına son 10 gün kaldı.

Başvurular İçin Son 10 Gün!

6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’da binlerce ev hasar görmüştü.

Yaraların sarılabilmesi için de hak sahipliği süreci başlatılmıştı. Vatandaşlar 15 Haziran tarihinden itibaren AFAD’ın belirlediği okullara giderek başvurularını yaptılar.

SON 10 GÜN

Haziran ayında başlayan hak sahipliği başvuru sürecinde yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. Başvurular 13 Ağustos tarihinde sona erecek.

GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

AFAD tarafından başvurularla ilgili yapılan açıklamada; “Konutları, işyerleri ve ahırları yıkık, ağır ve orta hasarlı olan afetzede vatandaşlarımız AFAD’dan yeni konut, işyeri ve ahır almak ya da onarım yaptırmak istiyorlar ise, mutlaka 13 ağustos tarihine kadar ofislerimize, hasarlı yapının mülkiyet sahibi veya yasal vekili, vasisi;

1-Kendisi ve eşine ait 2 adet kimlik fotokopisi,

2-Hasarlı yapının tapu fotokopisi

3- Emlak kaydı (Varsa)

4- Konuta ait bir adet fatura vb. ispatlayıcı belgeler ile

5- Tapusu (hayatta olmayan) ebeveynine ait ise , veraset ilanı ile birlikte, Elazığ İli dışında bulunan vatandaşlarımız noterden belirleyecekleri *Kanuni Vekilleri Veya Vasileri *vasıtasıyla  Elazığ’a gelmeden İşlemlerini yapabilecektir.

Vekâletnamede bulunması gereken metin;

“24.01.2020 tarihinde meydana gelen deprem afeti nedeni ile hasar gören konut/işyeri/ahırım ile ilgili 7269 ve 4133 sayılı kanunlar ve ilgili maddeleri gereği talep taahhütname vermeye, hak sahipliği başvurusu yapmaya, borçlandırma yapmaya, yer seçimi yapmaya, kura çekmeye ve teslim almaya....vekil tayin ettim.” şeklinde olmalıdır” denilmişti.

Hak sahipliği başvurusunda bulunmayan vatandaşlar 13 Ağustos’a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2020, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137