Bayraklara Dikkat! Türk ve Yunan Savaş Gemileri Aynı Anda...

Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'nde karşı karşıya gelen Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim bir kez daha zirveye tırmanırken, bugün Akdeniz'in ortasından bambaşka fotoğraflar geldi.

Bayraklara Dikkat! Türk ve Yunan Savaş Gemileri Aynı Anda...

NATO üyesi Türkiye ve Yunanistan, Pazartesi günü İtalya'nın Sicilya açıklarında başlayan Dynamic Manta 2021 tatbikatına birlikte katılıyor. Tatbikattaki diğer ülkeler, ABD, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya.

Sicilya Adası açıklarında gerçekleşen gövde gösterisinde savaş gemileri ve denizaltılar sahne alırken, Türkiye Kemalreis fırkateyni ve Çanakkale denizaltılarıyla tatbikatta yer alıyor.

NATO sözcüsü Oana Lungescu, beş gemi, beş denizaltı ve beş deniz devriye uçağının Orta Akdeniz'de gövde gösterisi yaptığını sekiz ülkenin bayraklarının bulunduğu bir Twitter mesajıyla paylaştı.

Dynamic Manta 2021'e Fransa'nın uçak gemisi Charles de Gaulle ve beraberindeki filo sınırlı bir şekilde katılırken, NATO ve Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tatbikattan fotoğraflar yayınladı.

Fotoğraflarda Doğu Akdeniz'de birbirlerine meydan okuyan Türk ve Yunan savaş gemilerinin birlikte manevra yaptığı, denizaltıların da yine birlikte hareket ettiği görüldü.

Bu yıl yirmibirincisi yapılan Dynamic Manta tatbikatı 5 Mart'ta sona erecek, gövde gösterisi boyunca savaş gemileri farklı denizaltı savaş operasyonlarını idare etme fırsatına sahip olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137